dimecres, 1 de febrer del 2012

PLE MUNICIPAL ORDINARI. CAPÍTOL I: “AL AGUA PATOS”.

Primer punt: Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior. No s’ha llegit l’acta i s’ha aprovat. Es suposa que l’han llegida els regidors i regidores. I resulta que falta l’escrit que Junts per Beneixama va llegir sobre la línia d’alta tensió, (d’ara en avant, “la bien pagá”), que s’ha traspaperat. S’afegirà.

Segon punt: Dictamen de la comissió corresponent sobre el “servei d’aigua potable”.
Abans de començar, cal puntualitzar: “A Beneixama l’aigua no es cara” segons l’Alcalde, repetit més d’una vegada. No és cara, potser, però, vists els preus aprovats, intentarem aconseguir que ho siga.

Cuota de servicio actual: 1,71€. Nova quota: 2,12€. Al rebut, com és de tres mesos, veuran vostés 5,13€. La nova quantitat, els pròxims rebuts: 6,36€.
Poca cosa veritat? 0,41€, el 24% d’augment.

Contador: actualment 1,71€, (al meu rebut no apareix). La nova quota, atenció: el més senzill 3,10€ (80% d’augment) i el contador més gran de tots, 74,20€ al mes.

Cuota de consumo: la mínima, actualment, 0,25€/m3. La nova quota: 0,30€/m3.
20%d’augment.

I això, per què? La bomba que es va trencar i s’ha de pagar, l’anàlisi de “grifo” que s’ha de fer, la revisió del conveni, ..., com si de nou el “contubernio judeo-masónico” s’haguera instal·lat entre nosaltres. En llenguatge planer: “A gos flac, puces en ell”.

Pregunta el regidor si no deia el conveni que el preu de l’aigua no augmentaria. I el senyor alcalde li respon que “el plec és una caixa”. L’haurà llegit?


I un poc de memòria. Quan l’anterior equip de govern va pujar taxes i impostos, entre ells l’aigua, el blog Oposicon Critica de Beneixama (ppbeneixama), escrivia el que segueix:

¿Qué ha pasado? Sencillo, que han subido los impuestos y tasas un7%, pero no se sabe muy bien de donde han sacado la cifra mágica del 7% ( ellos dicen que del IPC, pero si sumamos el del 2005 y 2006, son un 3,7 y un 2,7%, que si se suman son 6,4 %), desde las filas del PP se les pidió tuvieran en cuenta ese dato y en vez de subir ese 7%, se tuviera en cuenta el 6,4 y se subiera "solo" ( ya que estaban dispuestos a subir como fuere) el 6%. Pero como siempre, tomaron nota pero no nos hicieron ningún caso

Han subido la cuota fija del agua, que estaba en un 4,80% a un 5,13%. Tampoco es muy comprensible esta subida, nosotros jamás contemplamos al Ayuntamiento como un organismo recaudador, sino prestador de servicios. Pero con esta subida, empieza a tener un espiritu de "hacer caja". Si quieren subir, al menos redondeen a la baja, digan que suben un 5%, pero es que el 0,13 es "mucha pérdida".