dimarts, 17 d’agost de 2010

PAQUITO EL XOCOLATERO

dilluns, 16 d’agost de 2010

PROGRAMA DE FESTES 2010

Aquest dissabte, 14 d'agost de 2010, va tindre lloc la presentació del Programa de Festes 2010. Com és habitual els darrers anys, al pati de la Fundació Elena Santonja, el nombrós públic assistent va poder conèixer de primera mà el que és la revista de festes d'enguany: els membres de la comissió encarregada el van presentar i explicar, breument i de manera clara.

El Programa de Festes té 329 pàgines, de les quals un centenar són de publicitat, i la resta de contingut fester, literari, històric, de les diferents associacions, ... etc. A tots van agraïr els membres de la comissió la seua col·laboració: a les comparses, als festers, als col.laboradors literaris, als col·laboradors mitjançant la publicitat, ..., a tots. És el programa un producte col·lectiu, molt participatiu, amb molta dedicació, molt elaborat, ..., molt digne. I amb molt d'esforç, temps i treball per part dels encarregats de dur-lo endavant.

I a més d'agraïr, també van animar a continuar participant a tots els qui ja ho fan i a tots aquells que vulguen incorporar-se escrivint el seu article, aportant les seues fotografies, contant les seues vivències, recordant anècdotes i històries, participant en el concurs de disseny de la portada i el cartell.

Precisament a la portada se li va dedicar una atenció especial, amb una explicació de la tècnica emprada i del seu significat; explicació detallada i clarificadora per part de José Lozano i del propi autor Miquel Mas (des de la distància). I també per significar que aquesta portada ha eixit del concurs convocat a l'efecte, al qual les sis obres presentades eren totes d'artistes locals, tots els autors eren del nostre poble i, encara que el guanyador és un, totes elles eren obres amb la suficient qualitat per poder estar a la portada del Programa de Festes.

Per acabar, l'alcaldessa ens va dessitjar bones festes i, les diferents comparses i filaes van repartir els programes als seus socis mentre xarraven i tastaven unes pastetes i un herberet.

PINTURA

Durant aquests dos caps de setmana passats han tingut lloc al poble els dos concursos de pintura a l'aire lliure, organitzats per l'Ajuntament i l'Associació de Jubilats.
El passat dissabte 14 d'agost, el concurs dels majors, amb nombrosa participació, més de trenta, i, a més a més, de qualitat. Però, els premis en són dos i el que diu el jurat no sempre és compartit per tothom. I per això estan els jurats, per prendre la seua decisió.

Aquest passat dissabte, 21 d'agost, tingué lloc el concurs per als més menuts. També amb molta participació, preparant el futur, i amb els premis per a les diferents categories. En aquest cas també hi va haver algú molt content i altres no tant. Els organitzadors van concloure que el més important de tot és participar.

I el diumenge es va inaugurar, a la Sala d'Exposicions Temporals, la corresponent exposició de totes les obres participants, (de quasi totes), tant de les obres dels artistes adults com els infantils.
Es pot visitar fins a final de mes i, si passeu, podreu comprovar que hi ha quadres i dibuixos de molta qualitat. I tots els presentats, amb el seu mèrit.