divendres, 24 d’agost del 2012

CARTA OBERTA AL SENYOR ALCALDE DE BENEIXAMA, DON ANTONIO TEODORO VALDÉS VIDAL I A LA SENYORA REGIDORA DE CULTURA, DONYA MARIA ÁNGELES RIVAS GARCIA


Aprofite la tribuna pública que m’ofereix el blog de “Junts per Beneixama” per explicar una sèrie de qüestions que crec que s’haurien d’aclarir. Ho faig des d’ací atès que va ser en aquest blog que em vaig assabentar del que havia passat al ple de l’ajuntament del dia 26 de juliol de 2012 i una part de la ressenya del qual apareix en un post d’aquest blog del dissabte 11 d’agost de 2012. Vaja per endavant que jo NO vaig assistir al ple esmentat i que la meua resposta sorgeix a partir de la lectura del post o escrit del dia d’agost esmentat.
He dirigit la meua carta al senyor alcalde en primer lloc en qualitat de primera autoritat del nostre ajuntament i, supose, que coordinador de tot el seu equip de govern. Per tant, el considere el màxim responsable de les actuacions de totes les accions que emanen de l’ajuntament. Dirigesc, també, la meua carta a la senyora regidora de cultura perquè sembla que es va referir a mi en el ple de l’ajuntament del dia esmentat.
Vaja per endavant que sempre m’he relacionat amb tota llibertat i ben cordialment amb el nostre alcalde i la nostra regidora de cultura, tant ara, que tornen a exercir el poder a l’ajuntament, com fa dues legislatures i posteriorment. De fet, l’actual alcalde ha estat en les dues presentacions de llibres de rondalles que he fet al nostre poble. Per tant, podem comprovar que les bones relacions de veïnat hi són ben presents.
En la darrera presentació del meu llibre de rondalles, la regidora de cultura també va col·laborar en què es poguera presentar a Beneixama.
Explique tot això perquè es veja clarament que en cap moment he detectat cap falta de sintonia o “mal rotllo” (com se sol dir) entre aquestes dues autoritats municipals i jo mateix. Ben al contrari.
Però anem ara al tema pel qual m’he decidit a escriure aquesta carta oberta. He col·laborat des de fa una pila d’anys en la redacció del programa de festes del nostre poble (i, també, escrivint-hi alguns articles). Ja ho feia quan el senyor Antonio Teodoro va assolir la primera de les seues batllies, vaig continuar després, també, quan va ser batllessa Amparo i em pensava, també, que continuava quan ara estava, novament, l’actual alcalde.
He dit “em pensava” perquè en cap moment, ni l’any passat, ni l’anterior, ni posteriorment, he manifestat el meu desig de deixar de formar par de l’equip de redacció del programa. Hi he col·laborat durant tot aquest temps (com m’imagine que la resta de membres) de manera totalment altruista, per estimació al meu poble i amb el desig que el producte final, la Revista de Festes, fóra el producte més digne possible.
Enguany m’he trobat que no hi he pogut col·laborar. Va passar setembre de 2011, gener de 2012, maig de 2012 i ningú no em deia res de les reunions del programa de festes per a 2012. Vaig arribar a pensar: “Com que estem amb aquesta crisi, hauran decidit de no fer enguany la revista?”, però, és clar, no podia ser.
Posteriorment ja vaig anar enterant-me que hi havia un nou equip de persones triat per l’actual equip de govern per tal de traure endavant la Revista de Festes 2012.
VULL DEIXAR MOLT CLAR QUE A MI CAP PERSONA DE L’AJUNTAMENT NO EM VA DIR MAI QUE JA NO FORMAVA PART DE L’EQUIP DE REDACCIÓ DEL PROGRAMA DE FESTES.
NO LI HE DIT MAI A CAP MEMBRE DE L’ACTUAL NI DE L’ANTERIOR AJUNTAMENT QUE NO VOLGUERA CONTINUAR EN L’ESMENTAT EQUIP DE REDACCIÓ.
Ara farà uns deu dies, em vaig presentar a l’Ajuntament de Beneixama per realitzar-hi unes gestions personals i, mentre m’hi esperava, se’m va acostar molt amablement el 1r Tinent d’alcalde i Regidor de Festes, don José Manuel Pérez Puig, tot demanant-me disculpes per no haver-me avisat que ja no formava part de l’equip de redacció del programa, que ho havien fet perquè volien un relleu generacional (deu ser que a la meua edat, pròxima a la jubilació i la senectut més absoluta, ja no hi tinc res a dir. És broma, que conste), que havien volgut donar-li una nova vida al programa, un nou disseny més modern i no recorde què més. Ah, sí, que s’havien inspirat una mica en dissenys de programes de festes antics del poble.
Va ser en aquest moment quan “oficialment” se’m va dir que ja no formava part de l’equip de redacció del programa. Quan ja estava la revista impresa i a punt de presentar-se. Mai abans.
Dit tot això, perquè quede clar com han anat les coses, només desitge que l’actual equip de redacció hi continue molts anys. Estic segur que ho ha fet i ho continuarà fent molt bé, tot pensant que la Revista de Festes de Beneixama és com el testimoni anual del nostre poble, la carta de presentació de Beneixama al mateix poble, a la comarca i allà on arribe aquesta publicació, tant en paper com en format on-line.
L’any que ve continuaré col·laborant, si Déu vol, amb articles al programa de festes. Enguany no m’ha estat possible.
Gràcies als membres del blog de “Junts per Beneixama” per permetre’m publicar aquesta carta al seu espai.
FRANCESC GASCÓ. 

diumenge, 19 d’agost del 2012

BENEIXAMART.

Pregunta el PSOE local al seu blog pel Beneixamart. Les preguntes van dirigides als governants, però, acaba amb allò de: "ustedes opinen". Anem a opinar.

No s'ha donat suficient difusió,  no s'ha informat com toca:


Després es va ampliar el full d'inscripció. Aclaria que tocava pagar 45€. Per un "Curs d'Art", sense més, 45€ són molts euros. Estem en crisi. L'acompanyament de "Mes información al Ajuntament", era fictici. Allí ningú sabia molt més del que deia el cartell. I, al final, no es va apuntar ningú, com era previsible que passara amb la informació que s'havia donat de l'activitat.



A la programació mensual també s'anunciava, tal i com es feia els anys anteriors, (o de "manera pareguda"):

Any 2009:BENEIXAMART I
Any 2010:BENEIXAMART II
Any 2011: BENEIXAMART III

Any 2012: BENEIXAMART IV
Els dos primers anys, es tenia preparat el programa del curs abans de començar (hi havia programes de mà detallats de totes les activitats a realitzar), s'informava la gent interessada o, fins i tot, es facilitava informació a la premsa, una vegada finalitzada l'activitat.


Enguany, on es va donar informació, va ser al Ple municipal ordinari del 26 de juliol:

-"Estem montan el Beneixama art per a la segona setmana de juliol. Estan acabant de traure-lo. La setmana que ve es donarà més informació".

Així ho va dir la Regidora de Cultura, Mª Ángeles Rivas, al plenari. El pròxim Ple, ella serà qui donarà explicacions sobre el motiu de no fer-se l'activitat a l'apartat d'"Informes de Alcaldía", pero, ja podeu anar fent-se una idea de la resposta, tenint en compte el que es respon sobre cursos, preus de cursos, cursos que no es fan, cursos als que no s'apunta suficient gent, ... etc. a altres Plens.

Totes les activitats necessiten atenció per part de la persona responsable. Dedicació, treball, preparació i, fonamentalment, interés, creure's l'activitat. Incloure activitats que preparen i executen altres a la programació mensual és senzill, implicar persones en activitats adjudicant-li responsabilitats que no són seues és fàcil, anunciar projectes al Plenari municipal resulta simple, però, tot açò no es suficient per a què les coses isquen mínimament bé. Se li ha de dedicar temps, faena, molta faena. I en aquest cas, com en molts d'altres no s'ha fet.

La responsable, Mª Ángeles Rivas, deu donar explicacions, però, abans de dir res, que tinga en compte que hi ha terceres persones implicades.