dissabte, 3 de maig de 2014

UNA FONT.

Són les fotos d'una font. D'una, sols d'una, ja que les dues fotografies són de la mateixa font, la que hi ha al Parc de la Creu, a l'entrada de ponent de Beneixama.

Com a bons lectors que sou tots vosaltres de Descartes, "Meditacions metafísiques", posareu en dubte aquesta proposició: No és possible que es tracte de la mateixa font. Els sentits ens enganyen. Almenys hem de dubtar d'aquesta idea, la font no és la mateixa. El nostre sentit de la vista ens indica que no es tracta de la mateixa font.

Durant les vacances de Pasqua, tots els turistes que han visitat el nostre poble, si els preguntares per la font de la plaça de la Creu, et dirien que és la de la primera fotografia. Per contra, si li preguntares als qui han passat hui per allí com és la font, et dirien que és la de la segona fotografia. Aleshores, quina és la font "vertadera"?

Cosa semblant ocorre amb el "debate catalán". Aquelles persones que hagen llegit les proposicions, (vint-i-set fins ara, molt poques per afirmar res com a cert), del nostre blog amic "El Blanquinal", diran que el "debate catalán" es correspont amb la primera fotografia, o siga, un merder (perdoneu la "rotunda y entrañable" expressió). Altres persones, aquelles que hagen tingut oportunitat de llegir proposicions diferents, potser opinen que el "debate catalán" es correspont amb la segona foto, o siga, un "estat ideal", que és el que cal aconseguir.

És complicat el tema, i no sols el "debate catalán", no, el de la font també. Us imagineu la idea que hauran assumit tots els turistes que per Pasqua hagen visitat el nostre poble, sobre la preocupació dels nostres governants en el manteniment dels parcs, jardins i fonts de la nostra localitat?
 divendres, 2 de maig de 2014

26 D'ABRIL DE 2014.

Enguany, el 26 d'abril, dissabte, vam estar a València. N'erem uns quants, no estàvem "todos los valencianos", però, n'erem uns quants que creiem que "El País Valencià necessita un canvi". (En realitat en necessita més d'un, però, un, no vindria malament per començar).

La manifestació va acabar a la Plaça de Manises. Ni Alfonso ni Alberto van eixir a saludar-nos. Va passar també per davant de l'Ajuntament i Rita tampoc es va assomar al balcó per donar-nos la benvinguda. No ens volen gens.

És igual. Nosaltres tornarem l'any que ve (si ens deixen).