divendres, 28 de març de 2014

FA 75 ANYS.

Una activitat per aquest cap de setmana, i mes; per fer un poc de memòria més enllà de la "Transición Española".
UN MINUT DE SILENCI.

"Esta setmana s'ha mort Adolfo Suarez. Una persona que va ser bàsica per a què la TRANSICIÓ isquera com va eixir. Ell i el rei són les persones en les que es concretitza la llavor que es va fer per a transitar d'un règim totalitari a un règim democràtic. Per tant demane un minut de silenci pel primer president de la democracia".

Així va començar el Ple Ordinari corresponent al mes de març  de 2014. Les paraules són de l'Alcalde. Molt poc, Antonio! Esperàvem més, molt més. 

Imagineu l'escena: els regidors i regidores, el secretari municipal i huit persones més, el públic assistent, quatre adictes al sector de govern municipal i quatre del sector esquerrós local, en peu, guardant silenci durant un minut i mirant la làmpara enorme que penja del sostre o els bonics taulellets del paviment del Saló de Plens, amb tant de coloret. Entre el sector esquerrós hi havia de tot: "cómodos pseudorevolucionarios", "progres", "salvapatrias", "nacionalistas desleales" i "algunos de los que frívolamente hablan de romper el sistema". 

I allí estaven, en peu, en silenci, davant d'un retrat enorme del rei d'Espanya, guardant un minut de silenci per Adolfo Suarez, en resposta a una demanda del senyor Alcalde que ha estat, Antonio, fent una valoració molt positiva, molt poqueta cosa. N'esperàvem més. Alguns de nosaltres, que mai li vam donar el vot a Suarez, que mai vam participar de les seues idees polítiques, que vam ser i som crítics amb la famosa "Transición", n'esperàvem més. Ni en aquest cas, ni en altres, ens conformen amb el compliment del ritual per eixir afavorits a la foto. No com altres, que aquestos dies, només l'han buscada.


* La imatge es va publicar al diari Levante fa uns dies.

dimarts, 25 de març de 2014

PLE ORDINARI MARÇ 2014.

Aquest dijous hi ha Ple Ordinari. Serà a les 19,30 hores. Té tretze punts a l'Ordre del Dia, per tant, aspirem a un possible rècord de durada. L'actual és de 5 hores; tot dependrà de l'estat d'ànim del líder local.

Ordre del Dia:
1. Lectura i aprovació d'un parell d'actes anteriors. 
2. Liquidació del Pressupost 2013.
3. Expedient de modificació de crèdits.
4. Regularització Escoles Esportives Municipals.
5. Conveni de col·laboració entre la Universitat d'Elx i l'Ajuntament.
6. Modificació dels Estatuts del Consorci Provincial d'Extinció d'Incendis.
7. Creació del Cos de Policia Local.
8. Cessió de terrenys.
9. Decrets d'Alcaldia.
10. Informes d'Alcaldia.
11. Proposicions dels Grups Polítics Locals: una conjunta de PSOE i JpB i dues de JpB.
12. Mocions: una del PSOE.
13. Precs i preguntes: presentades per escrit pel PSOE i JpB.

Animeu-vos, pot ser divertit. Assistiu. 

L'Alcalde exposarà la magnífica gestió econòmica feta per ell mateix en l'execució del Pressupost 2013 i el desastre d'anys anteriors. 

La regidora de Cultura contarà la signatura del conveni amb la Universitat d'Elx, una fita històrica per a la cultura local. Ah! I la programació de cine.

A l'apartat d'Informes pot passar qualsevol cosa, per exemple, la regidora de Sanitat i altres, pot llegir un dels seus interesantíssims informes on ens dirà que el Centre de Salut de Biar s'obre de nou per la nit, suposem que per les seues gestions al respecte. 

Les proposicions i mocions del PSOE i JpB seran aprovades totes per unanimitat, ja ho voreu. I les preguntes seran costestades segur; si el nostre Alcalde no està cansat, extensament;  en cas contrari, breument. Confiem en la seua demostrada bonhomia. Tot siga per l'esperit de la Transició.