divendres, 1 de maig del 2009

CASA DEL POBLE



Dissabte passat 25 d'abril, l'Ajuntament de Beneixama, en un acte institucional amb gran contingut d'emotivitat, va recordar la Casa del Poble i aquells que van fer possible la seua construcció al començament dels anys trenta del passat segle.

Amparo Barceló, l'alcaldessa de Beneixama, es va referir a les condicions de la classe treballadora i el moviment obrer al començament del passat segle XX i a les Casas del Poble com a centres de cultura, educació, convivència i solidaritat i un lloc on es podia parlar de llibertat, igualtat i drets socials. Eusebio Sarrió Pérez fou la persona que va facilitar el terreny on es va construir la Casa del Poble i els treballadors de Beneixama els que van participar en la seua construcció.

La Casa del Poble de Beneixama es va construir durant els anys de la Segona República Espanyola, encara que no va arribar a acabar-se completament; va resistir el pas de quaranta anys de dictadura franquista i va ser derruïda fa uns anys per a la construcció del que hui és Auditori Municipal, centre cultural del que participa tot el poble de Beneixama. El fet de la seua desaparició és el que va motivar a l'Ajuntament de Beneixama, per acord del ple municipal, a col·locar en la façana del dit auditori la corresponent placa commemorativa, recordant una part de la història local.

Cap representant municipal del grup popular va acudir a l'acte.

QUE ESTEM FENT?