dijous, 22 de desembre del 2011

PRESENTACIÓ RONDALLES DE BENEIXAMA.


Hui ha tingut lloc la presentació del llibre de Francesc Gascó "Rondalles de Beneixama". Ha iniciat l'acte la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Beneixama, continuant amb unes paraules de l'editor, Francesc Sarrió que ha fet la presentació de l'autor i del llibre, i el propi autor. L'alcalde de Beneixama ha conclòs la presentació amb unes breus paraules, posant de manifest el seu agraïment a l'escriptor.

UN PREMI PER A UN CONTE.

El dissabte 26 de març es va presentar a l’Auditori Municipal de Beneixama el documental “Aquest conte no s’ha acabat” de les realitzadores Irene Colell, Nuria Costa, Itsasne Gaubeka, Isabel Martinez i Leonor Sanchis. 
Aquell dia ens va acompanyar Leo i ja n’estavem segures que el conte no s’acabava sinó  que duraria molt  i tindria un camí ben llarg i profitòs. No ens equivocàrem i ara ha rebut el premi a la millor obra realitzada per una dona al 3r Festival de Cine Invisible “Filme Sozialak” de Bilbao. 
Us desitgem que continueu endavant perquè el camí és llarg i encara queda molt per fer. Enhorabona!



dimarts, 20 de desembre del 2011

CARDENAL PAYÀ I RICO.

Un parell de resennyes que hem pogut llegir hui a la premsa sobre el Cardenal Payà. Una d'elles és del diari Información, l'altra del Levante. Una de Ferrándiz Lozano, l'altra de Bausset (Josep Miquel, fill de Josep Lluis Bausset). Si l'altre dia vam escoltar Ferrándiz Lozano a l'Auditori, no estaria malament poder escoltar també Bausset. Ací teniu.






I PER FI S'ACABÀ EL PLE.


La Conselleria de Turisme ha concedit una subvenció del 73% del cost per “senyalitzar i interpretar el Camí dels Molins”. En diners 13.761 €. L’Ajuntament hauria d’afegir-ne 4.900 € més.
Però no, ha hagut de renunciar a l’ajuda i per tant, al projecte. “Les circumtàncies són les que són i l’equip de govern s’ha vist obligat a prescindir d’eixa inversió” –diu el regidor.
I per què? Doncs perquè l’Ajuntament hauria de pagar ara l’import total, uns 18.000 €, i la subvenció és de la Generalitat i “jo no sé quan la cobraríem, si serà dins de 2 o 3 anys o …” –diu l’Alcalde mentre somriu quan nomena la Generalitat.
I el projecte li agradava, i a més, estava en el seu programa electoral, això de la Topo… Toponímia, però, s’ha renunciat. El projecte no es farà, el camí no es senyalitzarà, el treball d’algunes persones no es podrà realitzar, altres no tindran treball per uns dies o unes setmanes, la disminució de l’atur haurà d’esperar. No podem confiar en una subvenció de la Conselleria de Turisme, sí, de la Conselleria de Turisme, de la Generalitat Valenciana, capdavantera en creació de llocs de treball, en grans projectes, en quasi tot, també en deute.
I ara va i tornen a parèixer les fulles seques. Ja ho deia la regidora de l’oposició la legislatura anterior:
-        “Vosatros au vist con està el poble? Tot plé de fulles seques”.
Ara, el regidor encarregat, del seu mateix partit polític, diu que “el tema es un poco conflictivo, porque ha hecho un tiempo excepcional”. Però el conflicte no s’acaba ahí, el problema el tenim amb “las cagadas de los perros” i per solucionar-lo igual “hemos de tomar alguna decisión un poco brusca”. “Esto no es humano” –diu. És cert, ja portem quasi tres hores de Ple i “esto no es humano”. Sic transit, gloria mundi.

*Les fulles, a poc a poc, han anat juntant-se, buscant-se, concentrant-se, ... per facilitar la resolució d'aquest problemàtic conflicte que havia sorgit al nostre poble.