diumenge, 7 d’octubre del 2012

PLE ORDINARI SETEMBRE 2012. CAPÍTOL 5.

Continua l'apartat d'informes d'alcaldia, ara sí, amb els informes del senyor Alcalde. I no comencem massa bé. 

El menjador de la Fundación Elena Santonja enguany no funcionarà. Hi ha poca demanda i molt de dèficit de l'any anterior i no és possible obrir-lo de nou. S'haurà d'esperar a millors moments econòmics. La crisi arriba també a aquests tipus de serveis. Fins i tot, els menjadors escolars, s'han vist afectats per les dificultats econòmiques de la societat valenciana, que les ajudes assistencials de la Conselleria d'Educació no han pogut compensar.

Durant el present curs escolar, es donarà el cas que una família amb 0 € d'ingressos, no tindrà ajuda completa perque els seus fills puguen assistir a un menjador escolar d'un centre públic. Alguns d'aquestos xiquets i xiquetes fan als menjadors escolars un menjar digne, adequat, possiblement l'únic del dia en condicions, però, la crisi, el dèficit públic, l'ajuda als bancs, està per damunt de l'atenció a serveis bàsics per a la ciutadania. Els nostres polítics  viuen en altre món. Ja tindrem temps de fer-los memòria.

Anuncia l'Alcalde la renúncia a una subvenció per dur a terme "obres complementàries a l'entorn BIC de la Torre" ("fer uns canvis a la plaça" -diu ell). Es tracta d'una ajuda de 65.296,27 €, però, com que "no era una obra urgent" i aquestes subvencions tarden anys en cobrar-se, l'Ajuntament no pot tirar endavant i es decideix renunciar a l'ajuda: "hi ha poblacions que van fer obres en el 2009 i encara no han cobrat" -conta.

Sembla una decisió raonable. Si no tens diners per pagar no deus encetar una obra que no és imprescindible, però, aquestes coses no tenen una interpretació tan simple, no hi ha un camí únic, tal i com volen fer-nos creure en tantes altres qüestions últimament.

Si es fa una obra, hi haurà una empresa que tindrà treball i, el pagament, sempre és negociable. Sempre es pot arribar a un acord a conveniència de tots. Uns poden aconseguir bones condicions en el pagament i altres, encara que tarden més en cobrar, poden aconseguir el treball que ara no tenen i que tanta falta fa. Quan renuncies a la subvenció també renuncies a donar un treball a algú que, potser, el necessita. És complicada la solució millor. Renunciar és més fàcil.

Informa l'Alcalde a continuació de la segona edició de la Fira Xe que bo!, amb importants canvis respecte de l'any anterior. S'ha ampliat el nombre d'expositors al convidar a més empreses locals ("totes o quasi totes"), es trauran carpes al carrer (tal i com estava previst al projecte inicial, cosa que l'any passat era massa cara), participaran també associacions locals, la ruta de la tapa, ...etc. Els participants faran també una aportació econòmica per ajudar a pagar el cost total.

"La gent està esperant-ho amb il·lusió i nosaltres també en tenim". "A falta de diners cal tindre imaginació".

Després haurà de fer-nos la valoració de l'acte. Si es tracta d'animar l'activitat del poble un cap de setmana, de traure la gent al carrer o que pugam eixir a prendre un vinet i unes tapes, l'objectiu està aconseguit. Tindrà participació de tot el veïnat, no com ha passat en ocasions anteriors, on altres també posaven imaginació i il·lusió, però, no tot el poble els acompanyava en les seues il·lusions. Si vol parlar-nos de grans objectius, del foment de no sé quantes coses, això ja són altres calces. Això necessita una valoració més detallada, no és suficient comptar el número de participants o d'assistents, no s'acaba amb quatre frases grandiloqüents al proper Ple. Possiblement ens hem quedat en aquest tipus de valoracions en moltes ocasions a Beneixama, i no ens hem atrevit a anar més enllà, valorant molt possitivament passos massa curts.

Té feina si vol treure-li suc a l'activitat. I ell, o el seu grup polític, a soles no li'l traurà. De moment, que la Fira vaja bé i que es complisquen les seues il·lusions que són les nostres.

Al punt huité de d'Ordre del Dia presenta l'Alcalde una proposició d'urgència. Se li aprova la urgència i la proposició per la "necessitat d'anar netejant l'era" -diu el Secretari.

Tenien dubtes si era suficient amb l'aprovació de l'Alcaldia o l'havia d'aprovar el Ple. Com sembla que era el Ple, es du urgent a la seua aprovació, però, tant urgent que els qui allí estem quasi no arribem a assabentar-nos ni del títol: "Presupuestos cerrados por prescripción ...."

Com ja hem dit en altres ocasions, s'haurà aprovat, però, aquesta proposició al Ple no s'ha tractat. No se sap que escriurà el Secretari a l'acta, perquè la informació al Ple no se li ha donat. S'haurà tractat en Junta de Govern o en Comissió Informativa o en ..., però, al Plenari Municipal sobre aquest tema no se l'ha informat.

I al punt nové els Decrets d'Alcaldia de la temporada, o siga, de Ple a Ple. Com per exemple:

95. "Denegación de autorización a Bellod i Borràs para corte de la calle Cardenal Payá durante fines de semana del verano".
96. "Concesión de autorización a Bellod i Borràs para corte de la calle Cardenal Payá durante fines de semana del verano".


103. "Paralización de obras de ampliación de Subestación de Iberdrola".
104. "Levantamiento de paralización de obras de ampliación de Subestación de Iberdrola".






AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!