dissabte, 3 de novembre del 2012

PLE EXTRAORDINARI 2 DE NOVEMBRE.

Amb l'assistència de tots els membres del Plenari Municipal i set persones entre el públic, tingué lloc un dels Plens més ràpids dels últims temps.

Al tractar-se d'un Ple Extraordinari no hi havia lectura de l'acta ni precs ni preguntats. Només dos punts, tal i com s'anunciava a la convocatòria.

El primer, sobre un procediment judicial que afecta a l'Ajuntament de Beneixama. Cal pronunciar-se si es vol ser part interessada i personar-se al procediment, o no personar-se, i deixar que el procediment seguisca el seu curs. El dos grups de l'oposició volen personar-se i argumenten el seu punt de vista amb els escrits corresponents que li lliuren, una vegada llegits, al secretari.

El grup municipal popular no té intenció de personar-se en cap procediment judicial, en aquest tampoc, i no argumenta res.

S'ha donat una circumstància especial que ha fet que l'Alcalde haja hagut d'abandonar el Ple. Diu que és persona "involucrada" en el procediment. "Perquè sóc la persona "denuncià", com sempre".

Així, el tinent d'alcalde presideix el Ple i la votació dóna un empat a 4 vots: l'oposició vota a favor de personar-se com a part interessada al procediment judicial, el PP municipal vota en contra. El vot de qualitat del president desfarà l'empat i, per tant, l'Ajuntament no hi estarà en aquesta causa judicial. Els regidors populars prenen apunts. De paraules no n'han dit ninguna.

El segon punt tracta de la baixa de la secretària municipal. Es compleix l'any de la malaltia i cal realitzar els corresponents tràmits administratius per instar la intervenció de la inspecció mèdica. Així s'aprova per unanimitat.

I així s'acaba. Desfila cap el carrer el públic i els regidors i regidora dels dos grups de l'oposició. Es queda el grup municipal popular. El resultat ha estat el que volien, però, possiblement, no el que esperaven, ni molt menys el que desitjaven.

*El portaveu del PSOE i la portaveu de JpB van llegir les seues argumentacions. Les dues foren molt semblants. Adjuntem la de JpB, és la que tenim, per si de cas algú vol llegir-la completa.


dijous, 1 de novembre del 2012

CONVOCATÒRIA PLE EXTRAORDINARI.

Demà, dia 2 de novembre de 2012, Dia de les Animetes, a les 8 de la vesprada, ara ja de nit, es celebrarà Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Beneixama.

Només té un parell de punts a l'Ordre del Dia, però, importants:

1. Si volem participar en el procediment judicial núm. 000853/2011.
2. Reconeixement mèdic de la sra. Mª Paloma Sanz Barrera.




Per les pobretes ànimes,
tots hem de pregar,
que Déu les traga de penes
i les porte a descansar.


Liberame, Domine, de morte aeterna in die illa tremenda.
Non intres in judicium cum servo tuo.

GEGANTS.


"En esto descubrieron treinta o cuarenta molinos de viento que hay en aquel campo, y así como Don Quijote los vió, dijo a su escudero: la ventura va guiando nuestras cosas mejor de lo que acertáramos a desear; porque ves allí, amigo Sancho Panza, donde se descubren treinta o poco más desaforados gigantes con quien pienso hacer batalla, y quitarles a todos las vidas, con cuyos despojos comenzaremos a enriquecer: que esta es buena guerra, y es gran servicio de Dios quitar tan mala simiente de sobre la faz de la tierra. ¿Qué gigantes? dijo Sancho Panza.

Aquellos que allí ves, respondió su amo, de los brazos largos, que los suelen tener algunos de casi dos leguas. Mire vuestra merced, respondió Sancho, que aquellos que allí se parecen no son gigantes, sino molinos de viento, y lo que en ellos parecen brazos son las aspas, que volteadas del viento hacen andar la piedra del molino. Bien parece, respondió Don Quijote, que no estás cursado en esto de las aventuras; ellos son gigantes, y si tienes miedo quítate de ahí, y ponte en oración en el espacio que yo voy a entrar con ellos en fiera y desigual batalla". 

Don Quijote de la Mancha. Miguel de Cervantes.




AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!




IMPUTATS.

Ahir, en el Congrés dels Diputats espanyol, a preguntes de UPyD, el ministre de Justícia Alberto Ruíz Gallardón va adelantar alguns dels punts que formaran part de la tercera reforma del Codi Penal, una més, que du entre mans:


Sin “prejuicio de culpabilidad”
En el debate, Alberto Ruiz-Gallardón ha explicado a Rosa Díez que lo que hace la condición de imputado es dar “garantías procesales” a quien se le aplica, pero no debe ser un “prejuicio de culpabilidad”. Ha recordado en este sentido que en las querellas que se tramitan por el procedimiento abreviado, el juez siempre cita a declarar como imputados a los querellados para que puedan acudir asistidos por un letrado, lo que no significa después que acaben siendo condenados. 
 “No puede ser que vivamos en un país en el que el reconocimiento de las garantías procesales sea una condena previa, hasta el punto de que se pida privar de derechos si no ha habido pena”, ha añadido el ministro.
Cita de "elplural.com". 31/10/2012.

El ministro recuerda que la imputación de un sospechoso es un acto sencillo cuyo objetivo es garantizar su derecho de defensa pero subraya que desde el punto de vista de la responsabilidad penal no significa más hasta que no haya sentencia.
Cita del "Gabinete de Comunicación del Ministerio de Justicia".

Una persona imputada en un procés judicial, no és culpable de cap delicte, al contrari, la imputació és garantia per a la seua defensa. Aquelles persones o institucions que es personen en el procediment no estan dient que aquesta persona siga culpable, estan ajudant-la en la seua defensa sempre suposant la seua inocència (cas que se li acuse d'alguna cosa).