dilluns, 28 de setembre de 2015

INFORME REGIDORIES.


PATRIMONI
-       S’han obert els museus (Poeta Pastor, Navarro Ferrero i La Torre) tots els caps de setmana de l’estiu i en festes gràcies a la col·laboració dels voluntaris. Moltes gràcies a tots ells.

-       Està fent-se l’inventari del patrimoni de l’Ajuntament, gràcies a una ajuda de diputació.

Aquesta tardor tenim previst posar en condicions i obrir al públic el museu etnogràfic, així com el que a partir d’ara serà la sala d’exposicions temporals.  Açò durà prou feina: cal retirar, inventariar, netejar i tornar a col·locar els objectes. Com que ara hi ha menys espai (degut al que s’ha dedicat a sala d’exposicions temporals) caldrà fer una selecció dels objectes a exposar i decidir si els anem posant tots de forma rotatòria o si tornem als seus propietaris els que no càpien.

També està treballant-se en ampliar la col·lecció del Museu Navarro Ferrero dedicant les dos sales que donen al pati a la seua obra mural. Volem posar fotografies dels murals que va fer per a l’església de Beneixama, el mural del tractat a l’església del Camp de Mirra, etc. per així tindre una visió més completa de la seua obra. Ho posaríem a les dues sales petites que donen al pati, que ara estan buides.  

EDUCACIÓ
Estem coordinant activitats amb l’AMPA. A banda de les activitats extraescolars que s’han proposat, hi ha prevista per a enguany una activitat relacionada amb la cuina i l’alimentació dirigida a xiquets i a pares.

Un altre tema que ens ocupa és l’ajuda per a llibres de text anunciada pel Consell.  Estem a la espera de rebre les corresponents instruccions.

MEDI AMBIENT
Ja ha acabat la campanya de voluntariat mediambiental. Han participat 6 xicons del poble que han anat, de dos en dos, tots els dies fins a final d’agost.

Des de la regidoria de medi ambient està gestionant-se la retirada de les plaques de fibrociment per una empresa autoritzada. En aquest moment ja s’han visitat les cases, s’han pressupostat les actuacions a fer i està redactant-se el pla de treball. Dilluns 28 hi haurà una reunió amb tots els afectats que han manifestat la seua intenció d’adherir-se al pla per donar-los el pressupost i que confirmen o no la seua participació.

RESIDUS
Està revisant-se el plec de condicions de la empresa concessionària del servei de brossa i neteja per exigir-li el seu compliment. A aquesta empresa se li va adjudicar el servei a principis de juny, i el té concedit per a 10 anys.  A nosaltres ens agradaria, ja ho vàrem contar a la campanya, recuperar la gestió de la brossa, la qual cosa no va ser possible a curt termini. Haurem de vore la forma d’optimitzar la gestió i fer-la cada vegada més eficient i més econòmica.

De moment, aquest hivern anem a fer un pla de sensibilització sobre el reciclatge i la neteja, dirigit a la població.  Hem de conscienciar-nos tots de la importància de reciclar i de que la neteja dels carrers no depèn tan sols de que passe la maquineta o l’agranador, sinó de que no deixem als nostres gossos embrutar el carrer, de no tirar papers al terra, de que respectem les papereres, etc.

ENERGIA
-    S’ha presentat al·legació a l’ampliació de la subestació elèctrica.
-  Va a fer-se un pla d’estalvi energètic per a reduir la despesa en electricitat. Aquest pla va vinculat a la signatura del Pacte d’Alcaldes, que s’ha aprovat al plenari del 25 de setembre  http://www.pactodelosalcaldes.eu/index_es.html

PROMOCIÓ ECONÒMICA
Estem en plena organització del “Beneixama, xe que bo”.
o Aquesta edició serà molt similar a les anteriors, amb la zona gastronòmica al convent i la resta d’empreses al carrer Cardenal Payá.
o Els masets dels llauradors i dels moros s’utilitzaran per a exposicions de treballs d’associacions i per al “rastrillo” solidari de les ames de casa.
o   Hi ha activitats prèvies la setmana de la fira. Concretament són un curs de tall de cuixot i una xerrada-tast de vins a càrrec de Joan Cascant (celler de la muntanya).
o  Durant la fira hi ha distintes activitats com tasts d’oli i de vi, desfilada de pentinats, demostracions d’artesania, música, etc.
o  Està fent-se difusió en internet, xarxes socials, ràdio, premsa i televisió comarcal. També s’ha actualitzat l’app per a telèfons mòbils.

També estem treballant en millorar la pàgina web i donar-li més contingut.

Com a properes actuacions tenim l’adhesió al pla d’ocupació  i  continuar amb les accions formatives per a empresaris.

TURISME
Estem treballant en el projecte figatell impulsat per l’INVAT.TUR. El dia 1 d’octubre anirà al Laboratori de Cuina de l’INVAT.TUR, a Benidorm, un grup d’hostalers i carnissers locals a participar en una “master class” dedicada al figatell.

Passat dimarts 22 d’octubre ens vàrem entrevistar amb el diputat de Turisme, En Eduardo Dolón, per a començar a planificar un full de ruta per a l’activitat i promoció turístiques del nostre municipi. Els tècnics de turisme de diputació vendran pròximament a Beneixama per començar a treballar juntament amb l’ADL. 

diumenge, 27 de setembre de 2015

INFORME REGIDORIES JpB.

El passat Ple Ordinari, la portaveu del grup municipal de Junts per Beneixama va informar el Plenari de les activitats que s'han desenvolupat i estan desenvolupant-se des de les regidories responsabilitat de Junts durant els mesos d'agost i setembre.

CULTURA

Des de la regidoria de cultura hem coordinat la publicació de la Revista de Festes juntament amb l’equip de redacció. El resultat no ha sigut el desitjat: Hi ha nombroses errades de maquetació, en alguns articles falten paràgrafs, hi ha imatges amb baixa qualitat i en alguns exemplars l'enquadernació és deficient, entre d’altres problemes detectats. Estem elaborant un informe detallat de totes les errades trobades. Ens servirà per a prevenir problemes de cara al pròxim any i per a passar-lo a la impremta i fer la pertinent reclamació.

Hem de recordar que aquesta empresa va fer una rebaixa en la adjudicació del treball d’uns 2.000 euros respecte al que proposaven les altres empreses i venia pagant-se anys enrere.  Valorar les ofertes fixant-nos només en el preu té de vegades aquest tipus de conseqüències.

També hi ha hagut problemes amb la publicitat. Per a l’any que ve cal canviar el sistema amb contractes previs que faciliten el posterior treball de cobrar als anunciants i eviten malentesos de disseny dels anuncis, mides, etc.

Les activitats culturals de l’estiu s’han desenvolupat normalment, amb una bona participació de públic.

-       Concert d’estiu de la S.M. La Pau. Per desgràcia es va haver de traslladar a l’auditori degut a la tronada. Malgrat el canvi, el públic va respondre i el concert va agradar molt.

-    La tertúlia amb Joan Benesiu a la plaça del mesó. Unes 40 persones. Molt bon ambient.

-      Cinema a la fresca: en dues localitzacions distintes; dues pel·lícules en castellà i dues en valencià. Bona acceptació. Alguns aspectes a millorar, com la col·locació de la pantalla, que ara es fa amb un andami d’obra.

-  Beneixamart. L’hem recuperat de moment per als xiquets, fent-lo coincidir amb el concurs de pintura infantil a l’aire lliure, al que se li ha donat una altra perspectiva. Molta participació de xiquets i també de pares els quatre dies de classe i el del concurs.

-       Teatre de carrer. Els xiquets ho van passar bé, però l’avaria dels altaveus va deslluir l’acte.

-    Xerrades d’educació canina. Es van anunciar amb només una setmana i va acudir poca gent. A la gent que va anar li va agradar molt.

-   Presentació de la Revista de Festes. L’acte es va fer a la glorieta, amb una actuació musical, i va quedar prou bé. Cal millorar la visibilitat de la pantalla des de tots els seients.

En referencia a la biblioteca, hem estat fent gestions amb Conselleria per a catalogar informàticament els llibres, però sembla que mentre no acomplim les condicions per a ser agència de lectura no poden passar-nos cap software.

Pròximes activitats previstes:

Estem programant les activitats per al 9 d’octubre.

El 17 d’octubre serà l’entrega de premis de la 30ª edició del premi de poesia Poeta Pastor Aicart. Hem programat un concert de Pau Alabajos, cantautor que va ser guanyador d’aquest certamen al 2003.

El 24 d’octubre actuarà la coral Cantoría Hipponensis de València. 

PLE ORDINARI SETEMBRE: PACTE D'ALCALDES.

Al punt huité de l'ordre del dia es va tractar el tema del Pacte d'Alcaldes, promogut per la Unió Europea "com a mecanisme de participació de la ciutadania per a reduir les emisions de CO2".

L'Ajuntament, al adherir-se al pacte, assumeix un compromís en allò referent a les accions d'eficiència energètica i energies sostenibles, amb l'objectiu d'aconseguir reduir el 20% les emisions de CO2 abans del 2020. Comptarà amb el suport de la Diputació d'Alacant i del Comissariat Europeu de Medi Ambient per realitzar les actuacions que considere necessàries i al mateix temps ha d'informar aquests organismes de les accions realitzades.

Pregunta el regidor del PP: Açò és nou d'ara?

Informa el Secretari que a la província d'Alacant, de 141 municipis, 130 ja estan adherits al Pacte d'Alcaldes i només 11 no ho estan, entre ells l'Ajuntament de Beneixama.

Afegeix l'Alcalde que ara mateix no s'ha pogut demanar una subvenció, el plaç acabava el 30 de setembre, per no estar dintre d'aquest Pacte.

S'aprova per unanimitat.

 PACTE D'ALCALDES UE