divendres, 25 de maig de 2012

UTILITAT PÚBLICA.

El passat dimecres, el President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, posava la primera pedra de la central termosolar de l'empresa Enerstar a l'Alforí. El dia 15 de juny, el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana publicava la declaració d'utilitat pública de la lìnia d'alta tensió que des de la planta solar evacuarà l'energia produïda a la subestació d'Iberdrola a Beneixama.

Aquesta Resolució és pot recurrir mitjançant recurs d'alçada i tenim 30 dies a partir de la publicació per presentar el recurs. 

El Col·lectiu per a la Defensa Ambiental de la Vall de Beneixama ja té preparat el model de recurs que pot ser presentat per qualsevol persona que es senta perjudicada per la instal·lació de la línia o també, per agrupacions, grups, clubs, associacions, ...etc que ho creguen convinent. 

Al model de recurs es poden fer les modificacions que cregau oportunes o afegir arguments contra l'alta tensió. Demaneu el model i signeu contra una línia que ens perjudica i que ens afectarà durant tota la nostra vida.

ALTA TENSIÓ, NO!

dijous, 24 de maig de 2012

LA SEGONA PEDRA.


S'ha confirmat. Alberto Fabra va estar ahir a Villena i, pala en mà, va donar el vist-i-plau a la central termosolar de l'Alforí.


Baldomero, el President de l'empresa FCC, diu que invertirà 240 milions d'euros, 750 llocs de treball per a la construcció, i més de 80, després, quan estiga en funcionament.  100 milions de Kw/h a l'any, el consum de 40.000 famílies, i evitarà l'emisió a l'atmosfera de 64.000 tones de Co2 a l'any. 

No sabem tant del negoci, com si es tractara d'una ONG que ve a traure'ns de la crisi.

Alberto, el President de la Generalitat i del PP comunitari, diu de la inversió "que es fundamental, ya que demuestra que la Comunidad Valenciana sigue siendo atractiva para los inversores y nos ayuda a crecer".

Va agrair a l'empresa l'acció "construyendo una planta de estas características, referente a nivel nacional, que genera empleo y riqueza", que, "contribuye a la apuesta del gobierno valenciano por las energías renovables y el ahorro energético". 

Com podeu comprovar, la cançoneta torna a sonar de nou. Només li va faltar situar-nos al mapa mundial.

Per acabar, el President Fabra “indicó que por cada euro que se destina a la ciencia energética hay un descenso en la factura anual de 1,25 euros, lo que supone que en aproximadamente unos diez meses esté amortizada la inversión". En deu mesos diu que la inversió està pagada, imagineu el que trauran en 25 anys. Hi ha qui amb 200.000€  per un rastre de postes per a tota la vida, està tan content.

Van acompanyar el President alguns dels alcaldes de la zona, junt a l'Alcalde de Villena, Javier Esquembre: l'alcalde de Beneixama, Antonio Valdés, el de La Canyada, Juan Molina, l'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ...

L’Alcalde de Villena va aprofitar l’avinentesa per lliurar-li al President una carta. A la carta li diu que l’Ajuntament i la ciutadania de Villena estan molt preocupats "debido a los pagos pendientes del Consell por las obras de la Plaza de Toros". "En esta carta se enumeran los pagos pendientes, entre los que se encuentran más de tres millones de euros por las obras del coso, así como más de un millón de euros en materia de Servicios Sociales, que el Consistorio ha adelantado".

Igual com suposem que el nostre alcalde faria, donar-li una carta al President Fabra, on li explica que a l’Ajuntament de Beneixama també li deu molts diners el Consell que ell presideix, diverses subvencions, i que la ciutadania de Beneixama també està molt preocupada per una línia d’alta tensió que li passarà tocant el poble i que vindrà precisament de la magnífica central termosolar a la que ell acaba de donar el vist-i-plau. O no?
dimecres, 23 de maig de 2012

LA PRIMERA PEDRA.

Hui, 23 de maig de 2012, l'home de la dreta, hereu de l'altre que està a l'esquerra (sic),  posarà la primera pedra de la Central Termosolar d'Enerstar a Villena.


Les obres ja fa temps que han començat, fins i tot ja estan plantant postes, però, a ell li fa il·lusió. 


Potser, abans de l'acte, haja publicat al DOCV una nova norma que ens aplique a tots nosaltres una nova retallada d'algun servei bàsic i, després, diu: "vaig a posar la primera pedra de la central solar que necessitarà una línia elèctrica d'alta tensió que creuarà tot el terme de Beneixama i l'omplirà de postes d'alta tensió".


Recordeu, doncs, que hi ha qui signa convenis i també hi ha qui posa primeres pedres, tots dos en contra dels nostres interessos i del nostre benestar.


diumenge, 20 de maig de 2012

RETALLADES EDUCATIVES.

Aquest divendres del Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat, una vegada més, retallades en el sector educatiu.

Entre d'altres mesures estan l'augment d'alumnat per aula i l'augment del nombre d'hores de docència del professorat:

- Infantil i Primària: de 25 a 30 alumnes per aula.
- ESO: de 30 a 36 alumnes per aula.
- Batxillerat: de 35 a 42 alumnes per aula.
- FP: fins a 54 alumnes per aula.

El Consell donarà les instruccions als centres després d'haver-se publicat la norma legal al DOCV. 
Què pot passar si s'apliquen aquestes ratios al peu de la lletra? No se sap de moment, però, els que es preveu, són uns 3.000 professors menys el proper curs.(Ja tenen enllestida una ordre per al desplaçament de professorat o reducció d'hores de treball i sou, fins i tot per al professorat definitiu dels centres on es suprimisquen llocs de treball).

Imaginem un centre que tinga un número d'alumnes molt ajustat per poder fer agrupaments dobles:


Quan es perden unitats d'Infantil també es perd el mestre de suport de què disposen. Quan es perden unitats de Primària també es perden especialitats que es converteixen en itinerants: a l'exemple anterior el mestre de Pedagogia Terapèutica, el de Música i el d'Educació Física es convertirien en mestres itinerants compartits amb altres centres. Un desgavell! Tornem als nivells de fa 30 anys.
La barbaritat encara serà més gran als instituts i les retallades arribaran també a la Universitat.

El proper dia 22 hi ha vaga general a tota España i a tots els nivells educatius públics: Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, FP i Universitat. Vaga de docents i no docents i també d'alumnat. Hem de fer-los saber que no estem d'acord amb la destrucció del sistema educatiu públic.

El dilluns, el dimarts, ..., escoltareu a la Consellera d'Educació, MªJosé Català, dir-nos que aquestes mesures no afecten a la qualitat de l'educació. El Viscepresident Císcar potser ens conte que aquesta reforma millorarà el sistema educatiu. El President Fabra recordarà, segurament, que tota la culpa és de la LOGSE i de Zapatero. Aprofitaran i diran el mateix també de les retallades sanitàries. Nosaltres hem de saber que ells en part tenen raó, no utilitzen la sanitat pública i no escolaritzen els seus fills a l'escola o la universitat públiques, per això ho diuen.

El passat dimecres a Villena va tindre lloc una manifestació en defensa de l'ensenyament públic. Van assistir un miler de persones, molt poques dels pobles dels voltants. Els Centres Educatius de Villena es manifestaven portant una pancarta cadascun d'ells. Darrera la pancarta de centres amb 400 i 500 alumnes desfilaven una quinzena  de mestres i 8 o 10 famílies amb els fills, de les 300 famílies que pot tenir el col·legi. A les vores de la Avenida de la Constitución, a les terrasses dels bars, les famílies amb xiquets i acompanyants, prenien la cerveseta o el gelat, mentre miraven sorpresos els manifestants que, acompanyats per una banda de música que tocava una marxa fúnebre, soterraven l'educació pública.

Moltes de les famílies, dels ciutadans, no s'han assabentat encara que aquestes retallades afecten greument l'educació i el futur dels seus fills i filles.

Si els ciutadans ens ho proposàrem, aquestes persones no acabarien el mes de maig com a President, com a Vicepresident o com a Consellera d'Educació. La seua incapacitat l'han demostrada ja en nombroses ocasions, tantes com la seua responsabilitat en l'actual crisi.