dimarts, 10 de març del 2009

FOTOMARATÓ

El diumenge 8 de març es van projectar les fotografies presentades al Fotomarató. Els problemetes tècnics, que sempre sorgeixen a última hora, van complicar un poc l'acte, però, tal i com indicava un comentari en una de les webs locals l'any passat, van haver més participants i més fotografies. És una activitat que deu anar a més. Cal buscar ara la qualitat en el material i una presentació professional. També dels mitjans tècnics.
Al mateix acte es van lliurar els premis del concurs de fotografia Festera "Pepe Mas":
Juan Francisco Parra conquerint al-Andalus fou el guanyador i Javier Molina, el segon premi, li donava una bona mirada a la festa. Dues fotografies boniques. Com moltes de les altres presentades al concurs.
Parra, amb un discurs senzill i amb naturalitat, va parlar dels seus inicis en la fotografia, ens va contar com va captar l'obra premiada i ens va mostrar la cara humana de la tècnica fotogràfica i de la nit. Se'l veia content.


I també, els treballs seleccionats entre els dibuixos dels xiquets i les xiquetes. Cinc dibuixos en cadascuna de les dues categories on hi ha creativitat, espontaneïtat i originalitat, a més de, en alguns casos, molta feina sobre el paper. La participació en el concurs de dibuix ha sigut molt gran.


Totes les obres, fotografies i dibuixos, les podeu vore encara exposats a la Sala Temporal.