dissabte, 29 de setembre del 2012

PLE ORDINARI SETEMBRE 2012. CAPÍTOL 1.

Aprovació de l'acta de la sessió anterior. La teniu tots l'acta? ... No passa res, la votem i ja està. -diu el senyor alcalde. 7 vots a favor i un en contra del grup JpB. Així li agradaria a l'alcalde que foren les coses i a ser possible sense vot en contra. Però no fou així, no.

El regidor de Junts per Beneixama va fer constar un parell de coses amb les que no n'estava d'acord amb el que l'esborrany d'acta deia.

Una, les paraules de la Regidora de Cultura sobre el tracte municipal als components de la comissió que s'ocupava del Programa de Festes i al Jurat del premi de poesia Poeta Pastor. La regidora deia el Ple passat que a tots els components indicats se'ls havia comentat la seua continuïtat i havien dit que no, això volia el regidor que constara a l'acta. La regidora Mª Ángeles deia el contrari, que ella això no ho havia dit, i no volia que constara a l'acta.

I no ho va dir, ja que no constarà a l'acta. I el que val és el que l'acta diu. Però, nosaltres, els qui estàvem allí, ho vam escoltar:

Així, literal. 

I ho vam escoltar igual que li vam escoltar dir, referint-se a una pregunta sobre l'adjudicació de la porteria de la piscina, que "no havia hagut ningun problema", per escoltar després tot el rastre que vam escoltar. O que el preu de determinada actuació havia sigut de 1.400€, quan en realitat va costar 3.000 €, i tots els qui allí estaven ja ho sabien.

Però, això que li vam escoltar dir,


en realitat no ho va dir. L'acta aprovada del Ple diu que no ho va dir.

La segona indicació del regidor era en sentit contrari. L'esborrany d'acta a aprovar donava una informació que en el Ple anterior no es va donar:


Estaven parlant de la implantació de l'administració electrònica i, l'acta que van aprovar ahir, ho conta així, també literal, però els qui allí estàvem, això no ho vam escoltar així. No vam escoltar res de 6.442,80 € ni el nom "Espublico".

Encara que sí que es va dir així, perquè l'acta aprovada diu que el que es va dir és:


Potser, el secretari, que disposa de tota la informació escrita, pose a l'acta tot el que diu la informació, suposant que això és el que allí s'ha dit. I el que val és el que el Secretari fa constar a l'acta que després s'aprova.

Comentava el senyor alcalde que "entre els membres del jurat del premi de poesia si que ha hagut un parell de persones a les que no se li havia dit res sobre la seua no continuïtat, i després claro ...", una consideració ben diferent a la que va fer a l'anterior Ple on va dir que "eren persones que estaven molts anys i no sé ...", però, que en realitat tampoc va dir, ja que no hi figura a l'acta aprovada. 

Com ara, la regidora de Cultura, nomena que "ja es va dir antes que si a Raquel no se li havia dit, que si no se que ..." i "el lio de Raquel"; i ací si que no sabem de quina Raquel parla ni de quin "lio" parla. Tot açò ni ho vam escoltar els qui al Ple anterior assistíem, ni es va dir, ni l'acta aprovada ho ha inclòs.

I s'acaba el primer punt quan ja comença a escoltar-se el soroll d'alguna ala de mosca que comença a volar per l'habitacle.

dimecres, 26 de setembre del 2012

MÉS SÍ O SÍ.

Ja ha començat la construcció de la línia d'alta tensió del "sí o sí". La definició és del president del Ple Ordinari que comentàvem abans, encara que "ell no volia". 

Quedarà preciosa l'olivereta de la foto, just enmig d'un dels postes. Farem un seguiment exhaustiu del procés de decoració. De moment ja han fet els forats dels fonaments, han abocat el formigó i han plantat els primers ferros. Pujarà un poc més, fins uns 40 metres per damunt d'aquest plançonet d'olivera tan bonic.

No sabem si ja estaran preparant també les plaques commemoratives. Ja sabeu, eixes que es posen als museus o als auditoris i que diuen "Sent Alcalde de Beneixama ... fou inaugurat aquest museu". En aquest cas "Sent Alcalde de Beneixama ... fou inaugurada aquesta línia d'alta tensió". Vindran Presidents, Consellers, Governadors, Directors Generals, Alcaldes, ..., tallaran la cinta, i clouran l'acte amb un memorable vi d'honor, tots contents.

Gràcies a la placa commemorativa, nosaltres, els nostres fills, els nostres nets, ... recordarem aquell alcalde que va signar el famós conveni amb l'empresa energètica per escampar fils i postes plens d'alta tensió al llarg del nostre terme municipal. I tot això, per a l'eternitat.

El recordarem també per ser qui no va presentar cap al·legació al projecte d'ampliació de la subestació elèctrica quan el vam sentir dir en un Ple que tota la culpa de que vingueren línies d'alta tensió la tenia la subestació.

Ara mateix, està obert el plaç per presentar recurs d'alçada a la declaració d'utilitat pública de l'ampliació de la subestació elèctrica de la vereda, on anirà a parar l'energia que aquesta línia del "sí o sí" transportarà. Els Ajuntament poden presentar recursos d'alçada, els Presidents dels Plenaris Municipals també, tenen un mes. Ànim!




AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!



dimarts, 25 de setembre del 2012

PLE ORDINARI SETEMBRE 2012.

El proper dijous hi ha Ple. Es tracta del Ple Ordinari corresponent al mes de setembre de 2012 i serà el proper dijous 27 a les 20 hores. 

Per cert, el Presidirà Antonio T.



dilluns, 24 de setembre del 2012

AMB TOTAL NORMALITAT.

Diu la Consellera d'Educació Mª José Català, que el curs escolar 2012/2013 ha començat amb total normalitat.




Llegir la web de la Conselleria d'Educació és un exercici "subrealista", com deia la regidora al Ple municipal durant la legislatura anterior. Algú ho escriu i Mª José ho llig. No sols ho llig, s'ho creu. I viu "més contenta que unes pasqües".

Però, la realitat no és així, no és com la conta la web d'Educació. Hi ha xicotets matisos que converteixen la "total normalitat" en "desastrosa realitat".








Aquestes dues persones de la foto, el divendres, van parir les famoses instruccions de menjadors escolars, les del "taper". Quatre mesos després diuen que l'alumnat podrà dur "taper" a l'escola. Però, responsables del que puga passar amb els aliments, de dur o no la fiambrera, ... no són ells. Ja sabeu que ací responsables no hi ha, i si hi ha, són els altres. Ells donaran 1,4 € per cada alumne amb "taper", però, diuen que donaran, que no significa que pagaran. D'això mateix, la subvenció que es dóna als menjadors per pagar educadors i educadores, no s'ha pagat un cèntim durant tot el curs anterior.

Alejandro fou el Conseller que va formar en llengua xinesa a tot l'alumnat valencià. Mª José és la inventora del trilingüisme. Contractarà tres o quatre-cents becaris per ensenyar anglés a l'escola i acaba de convocar cursos d'anglés per a 8.000 mestres. Unes 3.000 places seran semi-presencials, unes poques hores de classe i la resta via web, la resta, 5.000, seran totes via web. Quan acabes el curs no tindràs res. Si vols tindre el títol corresponent, hauràs de presentar-te al examen del titol corresponent a l'escola oficial corresponent, després de pagar la matricula corresponent; com podràs fer també si de compte de fer el curs de Mª José, et compres els fascicles del curs d'anglés que s'adjunta tots els mesos de setembre amb el diari i pagues la matrícula corresponent.

Escolte hui mateix a la ràdio la queixa d'un grup de mares d'una escola alacantina "trilingüe", (Mª José té unes 300 escoles catalogades com a "trilingües"): no tenen encara, 23 de setembre, entre d'altres problemes, ni mestre d'anglés.

Aquestes persones no estan capacitades per dur endavant l'educació pública valenciana. Mª José Català i José Císcar serien, possiblement, magnífics alcaldes de les seues respectives poblacions, però, açò que duen entre mans no "s'ho trauen dels dits".

Parlant d'alcaldes, aquest dijous toca Ple Ordinari de l'Ajuntament de Beneixama: Haurem resolt ja tots els problemes judicials del nostre Ajuntament? Tindrem arreglat "l'enorme dèficit municipal"?

   AÇÒ NO ÉS UNA CRISI! AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!