diumenge, 21 de desembre del 2008

XXIII PREMI POETA PASTOR 2008



El dissabte 20 de desembre de 2.008 ha tingut lloc el lliurament del premi de poesia Pastor Aicart 2.008 a l'auditori municipal de Beneixama.
Alicia i Raquel van ser les conductores de l'acte i no cal dir que ho van fer molt bé. És una preocupació important de la Regidoria de Cultura la participació de la gent jove en els diferents actes que organitza l'Ajuntament.
Les presentadores, amb un guió senzill, ràpid i breu, van anar donant pas als diferents protagonistes de l'acte: la presidenta del jurat, Vicenta Tortosa va llegir l'acta que confirmava que la guanyadora del premi fou TERESA NÚÑEZ GONZÁLEZ, de Madrid, amb el seu treball titolat "El hueco de mi hombro".
L'alcaldessa de Beneixama lliurava el premi a Teresa, una autora reconeguda, amb nombrosos llibres ja publicats i més nombrosos encara els premis de concursos que ha rebut (http://www.catedramdelibes.com/archivos/000896.html).



Després, Josep Martínez, va fer un breu comentari sobre el seu treball, ja finalitzat i pendent d'edició, guanyador de la Beca d'estudi sobre Pastor Aicart.



Va finalitzar l'acte amb l'actuació "Homenatge a l'Ovidi". L'any anterior, Paco Damas i el seu acompanyant a la guitarra, feren una actuació més amena i donant participació al públic; enguany es tractava de mostrar diferents aspectes del que fou la vida i obra d'Ovidi Montllor, amb poemes de Joan Salvat Papasseit, Vicent Andrés Estellés i d'ell mateix, amb un to molt més social, seriós i reivindicatiu (també recordaren Raquel i Alicia l'actuació d'Ovidi a La Talaeta en la festa de Sant Isidre pels anys setanta).



Acabà l'acte i una quarantena de persones assistirem al sopar que s'havia preparat al maset de la Filà de Cristians.

Després de vint-i-tres anys de premi, l'acte de lliurament i el premi necessiten una revisió. Possiblement es deuen diferenciar dues modalitats, una en castellà i l'altra en valencià, i també cal repensar com i que es fa al mateix acte d'entrega del premi. L'assistència de públic és molt reduïda tant a la presentació com al sopar (enguany hi ha hagut més públic a l'acte de lliurament i menys al sopar que l'any anterior), encara que en quasi totes les activitats els participants externs, la persona premiada per exemple, sempre se sorprenen de la quantitat de persones que assisteixen per comparació amb altres llocs molt més grans. La data, en ple hivern, amb molt de fred i damunt de Nadal amb moltes altres activitats, sopars, ... tampoc sembla ser la millor. I si busques actuacions d'un cert nivell, els preus del "catxé" són altíssims.
És importantíssim l'assistència del premiat a l'acte. Coneixes noves persones i ells també ens coneixen a tots nosaltres i el nostre poble.

Tenim un any per davant per donar-li voltes al que cal fer per millorar.