dijous, 13 de juny del 2013

PRESENTACIÓ LLIBRE.

El dissabte que ve, 15 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc a La Rata Cellarda la presentació del llibre de Pedro Amorós "La extraña victoria".


dimecres, 12 de juny del 2013

SALA D'EXPOSICIONS TEMPORALS.

Programació cultural del mes de juny:


Ho diu el senyor alcalde cada vegada que al Ple se li pregunta: Per què no s'ha fet ... ? "Estan fent-se moltes coses, moltíssimes". I ho diu convençut. I content!

El diumenge passat a la Sala d'Exposicions Temporals i Museu Etnogràfic, al migdia:




Ni un horari. L'exposició segurament està dins, almenys la part visual, els llums han estat funcionant tot el cap de setmana nit i dia (dèficit); la part sonora potser no, allí no es sentia ni la respiració de qui hauria hagut d'obrir la porta.

L'altra foto és d'una de les dependències del Centre Social. Està així el vidre des de fa mesos. Allí solen acudir xiquets i xiquetes a jugar o a l'escola de música pràcticament tots els dies.


Estan fent-se moltes coses, moltíssimes!

FESTES DE SANT JOAN.

FESTES EN HONOR A
SANT JOAN BAPTISTA
DIES 15, 23 I 24 DE JUNY 
BENEIXAMA 2013

PROGRAMACIÓ

DIA 15 DISSABTE
A les 21:00 h: reunió de festers als seus respectius masets, per celebrar el tradicional SOPAR d'Entraeta.
A les 23:30 h: concentració a la plaça de l'Ajuntament de Comparses i Filaes, iniciant l'ENTRAETA que recorrerà els carrers de costum.
A les 00:30 h: a l'acabament de la mateixa, en el recinte de la piscina municipal REVETLA a càrrec de l'orquestra PLATINO (dèficit).

DIA 23 DIUMENGE
A les 20:45 h: Cercavila a càrrec de la S.M. La Pau de Beneixama (dèficit), replegant a Presidents i Abanderades de les Comparses i Filaes per assistir a l'Ajuntament.
A les 21:30 h: des del balcó de la Casa Consistorial SALUTACIÓ ANGÈLICA i cerimònia d'hissada de Banderes, volteig general de campanes i gran traca (dèficit).
A continuació i convinentment distribuïdes pels carrers del nostre poble, gran CREMÀ DE FOGUERES, la S.M. La Pau de Beneixama (dèficit) recorrerà els carrers del poble interpretant pasdobles escollits.

DIA 24 DILLUNS
A les 00:30 h: al recinte de la Plaça de la Torre, acte cerimonial de PRESENTACIÓ DE CÀRRECS (dèficit) per a les pròximes Festes Patronals de Moros i Cristians en honor de la Divina Aurora.
A les 2:00 h: nous Càrrecs, Abanderades, Presidents i Autoritats acompanyats per la S.M. La Pau (dèficit) es traslladaran a l'Ermita de la nostra Patrona per entonar l'himne i iniciar el tradicional càntic de L'AURORA.
A les 11:30 h: Passacarrer per la S.M. La Pau (dèficit) fins l'Ajuntament recollint Presidents i Autoritats per assistir a les 12:00 h a la MISA SOLEMNE en horor del nostre patró Sant Joan Baptista.
Acabada la mateixa, Càrrecs Eclesiàstics i Autoritats seran acompanyats a la Casa Abadia i l'Ajuntament respectivament per la S.M La Pau (dèficit), on a l'arribada es procedirà a la disparada d'una MASCLETÀ (dèficit) a la Plaça de l'Ajuntament.
A les 19:30 h: reunió de Sergents, Capitants, Abanderades, Presidents, Autoritats a la Plaça de l'Ajuntament i PASSACARRER per assistir a les 20:00 h a la SOLEMNE PROCESSÓ que recorrerà els carrers de costum.
A la finalització de la mateixa, Capitants i Abanderades, acompanyaran a les Autoritats fins l'Ajuntament donant per finalitzades les Festes a Sant Joan Baptista.
Beneixama juny de 2013.


Iohannes Baptista (Tiziano)
Dèficit total: _____________ ?
Pregunta: El dèficit de la Festa de Sant Joan és major, menor o igual que el dèficit de la Piscina Municipal?

dimarts, 11 de juny del 2013

SECTORS DE PENSAMENT.

Hui ha hagut Ple municipal. Nosaltres, els nadadors, aquells pels qui la natació és quasi un sistema filosòfic, estem molt disgustats. No dic indignats, no, per indignar-se hi ha molts altres motius, estem amoinats, despagats.

El nostre sector de pensament està fins el collons de ..., no anem a dir el nom de ningú, estem fins els collons de les comissions d'experts que decideixen qui serem d'ací cinquanta anys, dels qui mai han tingut a les seues mans un llibre de poesia, dels fulls de càlcul Excel, dels qui veuen emprenedors per tots els racons per amagar les seues carències, de les paraules gracioses en diferit, dels qui són capaços de manifestar que entenen el que no entenen, dels qui es creuen únics, originals i singulars, dels qui formen part d'un club que mai no els acceptaria com a socis. 

Ho deia Marx, Groucho, igual que deia "aquestos són els meus principis, si no us agraden, en tinc uns altres". El nostre sector de pensament, no té principis, ni aquests ni altres; és més, no té ni idea de què és un "sector de pensament", però, tenim clar que aquest concepte no és un concepte que viu al món de la política encara que es passege per damunt la taula d'un saló de plens. Aquest és un concepte cultural, això que un altre marxista, en aquest cas Gramsci, va definir com "hegemonia cultural" dintre de la qual no hi està, evidentment, la natació. Per al nostre "sector de pensament", la natació, o totes les seues versions en diferit, com pot ser un senzill bany estiuenc, no formen part del concepte d'"hegemonia cultural". Per cert, el nom de Gramsci, era Antonio. 

Els pensaments, les creences, les explicacions, els valors de la classe dominant, de l'altre "sector de pensament", no són per a nosaltres la norma. Només per eixe motiu es justifica la presentació d'al·legacions a les noves taxes de la piscina municipal. Si no les accepten, els hegemònics, seguirem resistint. Nosaltres, els nadadors, sabem aguantar la respiració.



Penseu que en una època com aquesta, de crisi, d'estafats i estafadors, cal pujar el 25 % el preu de les entrades de la piscina municipal? Us imagineu que puga haver a Roma un cementeri per a no catòlics? Allí, només entrar, està soterrat Antonio Gramsci i tota la seua "hegemonia cultural". Al fons, podeu veure la tomba de Percy Shelley, el poeta anglés que possiblement podríem admetre al nostre "sector de pensament" i que de segur donaria suport a les nostres reclamacions:

"Monarch of gods and Daemons, and all Spirits..." 

No ens han admés cap de les nostres al·legacions els membres de l'equip de govern. Aquest estiu haurem de pagar un 25 % més per l'entrada a la piscina municipal. Desconeixem els preus de les piscines municipals de Roma, Antonio (Gramsci), tampoc els sap, però, el que us podem dir és que a la Canyada, Biar i Banyeres són més cars que els nostres. Però, molt més cars, eh?

Malgrat tot això seguim pensant que teníem raó amb les nostres reclamacions. Els nostres governants i el seu "sector de pensament" no, augmentaran el preu un 25 % aquest estiu. A pagar! O solidaritzar-nos i acompanyar de la mà a Burt Lancaster en el seu periple esportiu-cultural per les piscines del barri.

diumenge, 9 de juny del 2013

PLE EXTRAORDINARI I URGENT.

Quan encara la feina diària ens ha impedit escriure el resum del passat Ple, ja n'hi ha un altre convocat. Aquest, extraordinari i urgent, serà demà dilluns 10 de juny a les 21 hores.

Ordre del Dia:

Primer: Resolució d'al·legacions i aprovació definitiva, si s'escau, modificació de l'ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis en la piscina municipal i instal·lacions esportives a l'aire lliure.

Segon: Aprovació, si s'escau, expedient de modificació de crèdits per baixes de crèdits per anul·lació.

Aquesta acumulació de plens és una mostra del treball constant dels nostres governants. Un exemple de reflexió i estudi, de consulta a experts, d'informes precisos, de contrast de les diferents ordenances dels pobles dels voltants, d'un domini extraordinari de l'ultima versió del full de càlcul Excel, ..., una immersió relaxant en un mar de tranquil·litat.

Podem estar tranquils. Tot s'arreglarà si el pare treballa.