dimarts, 2 d’agost del 2016

PLE MUNICIPAL JULIOL 2016: JUSTÍCIA!

A l'apartat d'informes d'Alcaldia, el senyor Alcalde va informar al Plenari sobre alguns temes judicials relacionats amb l'Ajuntament:

- S'ha desestimat un recurs presentat per Julio N. referent a unes obres realitzades al municipi.
- L'Ajuntament pagarà 11.107 € per "despido improcedente" de Mercedes.
- L'Ajuntament pagarà 8.104 € per "despido improcedente" de Esteban.

Aquestes dues últimes eventualitats s'afegeixen a una anterior que també li va costar diners a l'Ajuntament en referència a l'acomiadament d'altre "treballador" municipal.

Bé. De moment d'Ajuntament de Beneixama haurà de pagar 19.211 € a les persones indegudament acomiadades, la qual cosa obligarà a una "modificació de crèdits" en el pressupost municipal -diu el senyor Alcalde.

I això que sempre havíem escoltat als Plenaris, durant la legislatura anterior, que estes persones estaven "molt mal assessorades".

dilluns, 1 d’agost del 2016

MARIANO FOR PRESIDENT!

Mariano Rajoy vol ser President del Govern espanyol. Encara no sap si es presentarà a la investidura, però, vol ser President.

Té motius i raons de pes per ser President. Per exemple, l'altre dia, a 13Tv, van fer una pregunta sobre el tema i la resposta va ser majoritàriament, molt majoritàriament, SÌ.

Què, no us sembla un bon motiu? O què? Mariano for President!



PLE ORDINARI DEL MES DE JULIOL 2016: PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS.

El passat dijous va tenir lloc, al Saló de Plens, la sessió ordinària corresponent al mes de juliol de 2016 del Plenari Municipal.

Es van tractar diferents temes, entre ells alguns temes de procediment; altres, junt als precs i preguntes, van aportar informacions interessants. Algunes, sorprenents.

A l'acabament de la sessió, l'Alcalde oferí la possibilitat, al públic assistent, de fer alguna pregunta al Ple Municipal. El públic que participava de la reunió, en aquest cas, no va voler preguntar res. Sembla que estava ben informat de tots el temes tractats. Els regidors i regidores s'havien explicat bé. Hi havia una bona ratio regidor/públic: 9 regidors i regidores i 4 persones entre el públic. Tocaven a més de 2 mestres per alumne!

Dintre de l'apartat d'informes d'alcaldia, el senyor alcalde va informar sobre allò que s'havia titulat pressupostos participatius. Què és això?

L'Ajuntament proposa a la ciutadania que manifeste la seua opinió sobre tres possibles projectes que pensa incloure en el pressupost municipal de l'any 2017:
- Centre de Día, que obté 194 vots.
- Biblioteca Municipal, que obté 27 vots.
- Adequació pista esportiva, que obté 25 vots.

En total han votat 246 persones, totes elles censades a Beneixama i majors de 16 anys. En són moltes?

Opina el plenari que és un percentatge de participació baix. L'oposició, que és partidària de la democràcia representativa i no de la democràcia participativa -diu, ara creu que, malgrat les poques persones que han participat en la consulta, caldria augmentar els diners dels projectes que es presenten a votació per al proper pressupost. Al projecte guanyador d'enguany només se li destinaran 15.000 €.

Ha participat aproximadament un 17% de la població. És poc? El projecte guanyador, Centre de Dia, ha obtés 194 vots. En són pocs? Malgrat ser la primera vegada, és una baixa participació? És la primera vegada que se li pregunta a la ciutadania sobre les inversions municipals en el futur pressupost. És poca, o és molt positiva la participació?

Anem a veure algun exemple buscat amb el Google. L'Ajuntament de València (l'Alcalde és Joan Ribó, Rita ja no és l'alcaldessa i València continua als mapes), ha demanat opinió a la seua ciutadania per barris. 

Per exemple:

- A Benimaclet, uns 300.000€ d'inversió, el projecte guanyador ha obtés 229 vots.
- A Campanar, uns 280.000€ d'inversió, el projecte guanyador ha obtés 75 vots.
- A Patraix, uns 400.000€ d'inversió, el projecte guanyador ha obtés 137 vots.

Els percentatges no és necessari comparar-los. A aquells a qui no els agrada que se li done veu a la gent, per això són ells els representants, podran parlar de la poca participació a València, inclús podran dir el mateix de Beneixama. Joan Ribó i Vicente Ibáñez hauran de preocupar-se per augmentar la participació la propera consulta; Ribó més que Ibáñez, però, tant Joan com Vicente, poden sentir-se satisfets per haver demanat opinió de com gastar-se els seus diners als ciutadans del seu poble.


OVIDI POPULAR.

A la Sala d'Exposicions Municipal podeu contemplar la mostra "Ovidi popular" d'Antoni Miró. 
L'horari d'apertura, que podeu llegir ací mateix, comprén diferents dies i diferents hores. Al mateix temps també podeu vore l'exposició de l'obra de Pepe Navarro, que es troba enfront mateix, a la Sala d'Exposicions Permanents, amb el mateix horari d'apertura.