dissabte, 9 de maig del 2009

REPRESENTACIÓ MUNICIPAL

El passat Ple Municipal del mes de març, l’Agrupació d’Electors Junts per Beneixama, va proposar una moció sobre la participació de la Corporació Municipal en actes religiosos, entengas misses i processons. O almenys això van entendre alguns.
Però no sols es tractava d’això. Junts per Beneixama volia parlar de la representació de la institució. De com ordenar la participació dels representants municipals en tot tipus d’actes. De diferenciar el que és una persona particular del que és una persona particular que ostenta una representació municipal i, per tant, representa a tots els ciutadans del poble, independentment del partit polític al que pertany o de la ideologia de les persones que l’han votada.
No hi hagué lloc a cap tipus de possible reflexió, ni al ple, que no era el lloc, ni tampoc després en reunió que possibilitara alguna mena de consens. Dos arguments demoledors va exposar el Partit Popular per negar la major: alguna qüestió referent a la Banda de Música i la intenció clara de Junts per Beneixama, o dels seus representants, de “lucir palmito”. La profunditat dels arguments no deixa lloc a futures idees.
Junts per Beneixama, vista la preocupació enorme d’alguns grups municipals sobre els transvassaments i l’aigua, ja els va proposar que estudiàrem i reflexionàrem sobre el problema ací, al nostre poble i al nostre terme, i ningú s’ha donat per al.ludit. També proposem parlar sobre la representació institucional de l’Ajuntament i tampoc li interessa a ningú.
És millor esperar que arribe l’aigua de l’Ebre que solucionarà tots els nostres problemes i buscar el millor “modelito” que permeta “lucir el palmito” a la millor processó. Com s'ha fet sempre, des del Paleolític. Continuem endavant.
· La moció completa la podeu llegir a continuació.

divendres, 8 de maig del 2009

POÈTICA DELS OBJECTES



Hui divendres 8 de maig, s'ha inaugurat l'exposició "Poètica dels objectes" a la Sala d'Exposicions Temporals de l'Ajuntament. Es tracta d'un treball dels alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández, Campus d'Altea.

Un reduït nombre de persones hem assistit a l'acte, però, representant a diferents associacions i comparses i també a títol individual. Els grups polítics municipals es trobaven tots representats en aquesta ocasió.


Josep Sou ha fet una breu presentació, explicant-nos la temàtica i la tècnica de les obres i, després de poder contemplar els treballs, hem pogut conversar sobre temes variats al pati, mentre preniem un senzill refrigeri.


L'exposició es podrà visitar fins el proper 28 de maig. El pròxim divendres, també a les 20 hores i al pati mateix de la Sala d'Exposicions, tindrà lloc una altra activitat, en aquest cas de la Biblioteca Valenciana:"Entre poemes, poesia del segle XX".