dissabte, 6 d’octubre de 2012

PLE ORDINARI SETEMBRE 2012. CAPÍTOL 4.

"Mi intervención va a ser un poco más larga, pero en castellano" - diu la regidora de Serveis Socials, Joventut, ...etc.

I, en efecte, així va ser. "Más larga" i "en castellano".
I memorable. La regidora ha començat a traçar el camí del que deu ser un Ple Municipal pel que resta de legislatura: "Anàlisi comparatiu entre la festa del xiringuito i la festa eivissenca", "Rock Dur peninsular i llibertat d'expressió: Extremoduro, Barricada, Sociedad Alkólica, Leño, Rosendo, ...", "Epistolari abreujat: regidora versus disjoquei de Castalla", "La repercusió de l'IVA en la música: Buscando sin sentido", "Epístola moral a Ramón: influència del jazz en els pressupostos municipals".

El President del Plenari assisteix seré a l'exposició, (tal volta també bocabadat), possiblement amb la secreta intenció que l'informe acabe adormint a tots  i pugam anar a casa a sopar plàcidament.

I què és tot açò? Xiringuito, Barricada, Ramón, Buscando sin sentido, açò que és?

Després de contar-nos el que ha passat a alguns dels cursos realitzats les últimes setmanes, la regidora, fa un balanç econòmic de la "festa del xiringuito" i de la "festa eivissenca", que entre unes coses i altres a resultat favorable a l'Ajuntament, amb superàvit.

Dóna lectura després a una carta del "disjoquei de Castalla" per desmentir un comentari d'un blog sobre la música, que va posar o no va posar aquest home, en una actuació "històrica" que ha tingut lloc aquest estiu a Beneixama.

La carta acaba: Atentamente, Batasónic.

Batasuna? - pregunta algú entre el públic assistent, sorprés, com si la parauleta l'acabara de despertar d'una massa breu "siesta".

Torna a reaparèixer el Beneixama Rock, que com encara no està tot clar, el deixarem per a una futura ocasió. Amb enquesta inclosa entre els membres de l'oposició, que també vol que es comente al Ple: "¿Qué pensais sobre el festival? ¿Continua o realizamos otro tipo de evento?"Arribem a la carta de Ramón, el gurú del grup "Buscando sin sentido", en aquesta ocasió de Biar, i dirigida a l'Alcalde, que volia participar al Beneixama Rock i no ho va fer per qüestió de IVA sí, IVA no. Aquest home "se siente estafado" i la regidora, molesta, li escriu una altra carta que també llig sencera al Ple, encara que el tema semblava ja tancat, quan ens conta el que l'Alcalde li va dir per telèfon al representant del grup:

- "Nadie le hablaba así a su concejala".

La regidora li escriu una carta per a "exponer todos los detalles que en este escrito no detalla", (el tal Ramón), a saber: que li havia dit "que teniamos muy poca vegüenza al habernos gastado 3.000 € en un concierto de jazz", que la regidora se n'assabentava del cost d'aquesta actuació a través d'un grup de rock de Biar", el "caché" del grup de rock, la indignació de Ramón, que la regidora havia demanat assessorament i que l'havien assessorat, que Ramón havia "perdido los papeles", que Ramón li demanava disculpes, "que el Ayuntamiento no se deduce los importes del IVA" i que la regidora coneix personalment a alguns membres del grup. 

I que la Regidora escriu la carta "porque queria esclarecer el porqué de las cosas". A tot acò, també vam saber que mentre parlava per telèfon amb algú sobre el tema, des del seu lloc de treball, se li va acabar la bateria del mòbil, amb la qual cosa, bona part del problemon va quedar en l'aire. Gràcies a Déu que la cosa no es va complicar més encara!

N'estem segurs que la regidora de Joventut li posa el màxim interés a tot el que programa. Li dedica temps, esforç i treball. Fins i tot, quan demana opinions, les demana amb sinceritat, està disposada a escoltar-les i a actuar en conseqüencia. Però, algú li ha de dir que aquests temes, aquestes cartes, les seues converses i negociacions, no són motiu de Ple. Almenys nosaltres així ho creiem, encara que el qui presideix el Plenari n'és un altre.

L'anterior Ple, la regidora de JpB, li preguntava a la regidora de Joventut com justificava les subvencions que rebia.

Ara li contesta: "Hay varias maneras puesto que no siempre se piden los mismos requisitos. En cada subvención se nos indica el porcentaje concedido y el que debemos justificar. En algunos casos es el 100% y en otros la cantidad subvencionada. Para más información al ADL".

Que és exactament la mateixa reflexió que la regidora de JpB li va fer en la seua pregunta i que qualsevol persona que haja llegit la convocatòria d'una subvenció ja sap. Ací sí que s'haguera pogut detallar molt més la informació, encara que la pregunta no s'ha fet per carta ni per telèfon, com ho fan el disjoquei de Castalla o Ramón.

Per rematar, diu que vol modificar l'Acta del Ple anterior i on va dir 4 vol que s'escriga 10. I això, ara, ja no és possible.

AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!dijous, 4 d’octubre de 2012

PLE ORDINARI SETEMBRE 2012. CAPÍTOL 3.

Ja estem al punt seté: Informes d'alcaldia, es diu. En realitat són informes de l'equip de govern. I tampoc. Açò no són informes; aquests persones no tenen ni idea de que és un "informe". Es tracta, en alguns casos, més bé, d'un homenatge al génere epistolar. Per a desgràcia del génere epistolar.

El regidor de Festes parla de Sant Joan, de les Festes de setembre, d'anècdotes puntuals: "Tot s'ha celebrat", "tot s'ha fet", "restringint els gastos sense que es note". Una lletania ja ben coneguda. Només l'alcalde troba una pedra en el camí: "potser alguna reclamació per temes de responsabilitat civil, el dia de l'entrà, per les carrosses". Però, no és una pedra real, es tracta d'un cantal virtual, una hipòtesi, una possibilitat. Informats quedem.

Alguna coseta va haver també amb els bombers aquestes festes. Sembla que no van acudir als cohets. En aquest cas han restringits els gastos i tampoc es nota que estan, es nota que no estan.

L'alcalde ho va explicar molt bé, ja que ell havia estat present en la reunió corresponent del "Consorci", d'on va tornar amb "la manguera", que la tenia preparada, per si de cas. El "Consorci" deu ser una entitat idíl·lica, bucòlica, on es prenen les millors decisions per al benestar i seguretat de la ciutadania, així com un tractament exquisit al seus treballadors.

Per sort no van ser necessaris ni els bombers ni la "manguera" i ens hem estalviat un bon grapat de milers d'euros.

El regidor d'Esports informa sobre la Carrera de Muntanya que tindrà lloc aquest proper diumenge, deixant ben clar que "no és de bicicleta, és de córrer". L'Ajuntament col·labora, però, "dues persones estan portant el pes de la faena", sense citar-les.

L'informe conclou amb una frase ben aclaridora: "el diumenge de matí, a lo millor, veiem més gent de lo normal".

Després informa sobre les escoles esportives, que ja estan en marxa. Diu que  en aquest cas està notant-se la crisi i alguna igual no es pot dur a terme per falta de personal interessat. Intervé l'Alcalde per aclarir que estan modificant-se les ordenances de les escoles esportives, un tema que "sempre és molt complicat, perque d'un any a altre poden haver canvis". Cèrtament és d'una complicació extrema, per exemple, un any organitzes un curs de kunfú a 25 € el mes i el següent deixen la lluita oriental i se'n passen tots els lluitadors a un curs intensiu de "danza del vientre" que costa 21 € mensuals. Això ho has de concretar a unes ordenances municipals i la cosa és complicada, o almenys és un exemple del concepte de "faena difícil", "molta dificultat organitzativa" o "estem treballant molt" que tenen els nostres governants.

Continua la regidora de Cultura amb els seus informes. Un d'ells és una carta-informe de la persona que ha posat ordre a l'Arxiu Municipal durant els últims mesos i que ja ha acabat la seua feina de manera, aparentment, molt satisfactòria. La llig, la carta. També parla de la "II Fira Beneixama Xé què bo!" que té pàgina al feisbuk i que tindrà lloc el proper cap de setmana també.

El que no "s'ha portat a terme" és el Beneixama Art, perquè no va haver gent que s'apuntara. 

"Va faltar un poc d'infraestructura". "Al final el curs es va deixar de fer". "Jo no sóc llicenciada en Belles Arts" - diu.

L'any anterior es va realitzar el III BeneixamArt, un curs molt semblant al que ara s'ha intentat, excepte en la "A", i ella era la regidora i tampoc era llicenciada en Belles Arts. Tal volta la persona que l'organitzà sí que era llicenciada en Belles Arts i no era regidora. Encara que en anys anteriors, l'organitzadora també era regidora i no era llicenciada en Belles Arts, i l'activitat es va fer.

Per organitzar una activitat com aquesta des d'una regidoria és necessari ser regidor o regidora, no és necessari ser llicenciat en Belles Arts ni llicenciada en Física, és necessari posar-li interés i dedicar-li temps i treball,molt de temps, molt més que mitja jornada de dedicació parcial; i és imprescindible creure't el que estàs fent, deixar-te ajudar per les persones adequades i tirar endavant malgrat les nombroses dificultats que sempre et trobes en el camí. Quan estàs convençuda del que fas, al final, les dificultats es converteixen en satisfaccions.


AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!
diumenge, 30 de setembre de 2012

PLE ORDINARI SETEMBRE 2012. CAPÍTOL 2.

Aquesta entrada, on es recullen els punts 2, 3, 4, 5 i 6 de l'Ordre del Dia ha de ser molt ràpida. No tant com al Ple, que fou rapidíssima, però, molt ràpida.

Punt 2: "Cuenta General Ejercicio 2011". S'aprova?

Punt 3: "Expediente de modificación de créditos". S'aprova? Vale.

Punt 4: "Padrón facturación agua potable 2º trimestre 2012". 67-383,79 €. "Se cobró ya" -diu el Secretari. S'aprova?

Punt 5: "Aprobación provisional expediente modificación normas subsidiarias". Aclaració? S'aprova? Vale.

Punt 6: "Modificación ordenanza reguladora del ejercicio de la venta realizada fuera de establecimiento comercial permanente". S'aprova? Vale.

Temps de durada: 5 minuts aproximadament.

La major part d'aquests punts s'havien dictaminat en comissió informativa. De què se n'ha assabentat el públic assistent? De res. Només ens ha canviat un poquet la cara a alguns, canviant cap al que se sol dir "cara de tonto".

Per què no un poquet de "pedagogia"? Una explicació breu però clara de cada punt? Un comentari que li done un mínim nivell de serietat i importància als punts tractats?

Però, no es té, ni la capacitat ni la intenció, d'una explicació dels temes, encara que siga només per satisfer al públic, poc, que s'ha molestat en assistir. 

Quan es redacte l'acta, què escriurà el secretari? Hauran de figurar tots els documents aprovats a l'acta? Allí els documents no es van llegir. Tots els regidors els coneixien? Tots han repassat l'expedient complet del Ple? Tots els han llegit? Tots van assistir a la comissió informativa on es van dictaminar?

Es tracta de procediments burocràtics que no tenen més importància? Segurament. El realment important arribaria després.

Coneixen vostés al disjoquei de Castalla? Ja el coneixeran. Els contarem algunes cosetes ben interessants, fins i tot de la seua correspondència personal.


AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!