dimecres, 7 d’agost del 2013

BANDERES (POLÍTIQUES) AL PLENARI MUNICIPAL.

La regidora de Junts per Beneixama Mª José Payá va fer un prec al Plenari Municipal per "intertar defensar la llengua que és nostra" a l'haver constatat que últimament tots els "Saludes" es fan en castellà, fins i tot l'últim fullet informatiu sobre la festivitat de Sant Joan també era tot en castellà. Manifesta la seua sensació que en el tema de la llengua estem "anant enrere", sensació que, evidentment, és diferent a la del senyor Alcalde que veu la llengua com a "vehicle de comunicació" i no com a "bandera política".

- "El que vulga fer bandera política del tema de la llengua que la faça" -diu l'Alcalde. (La regidora de Junts per Beneixama va deixar ben clar que ella parlava de la llengua pròpia, en ningun cas de política. Qui havia parlat de política era el senyor Alcalde).

Bé. Ja està la llengua convertida en "bandera política" onejant al Saló de Plens. És curiós el sentit pejoratiu que li donen a l'expressió "bandera política", precisament aquells que presideixen el Plenari perquè han estat elegits en unes eleccions sota una "bandera política". Què és dolenta, la bandera? O és dolenta la política? O les dues coses? O el problema és la valoració que tenim de la nostra propia llengua? O és l'ús que els polítics han fet de la llengua el que és molt dolent? O el problema també està en aquells que veuen la llengua només com a "vehicle de comunicació"?

L'assumpte del full informatiu de la festa de Sant Joan està més clar: 

"El vaig fer jo" -diu el regidor José Manuel Pérez. "És que no vull fer-ho en valencià". "Perquè no vull".

Veieu, no és tan complicat. No fa falta traure cap vehicle ni ballar cap bandera. Es diu ben clar i ho enten tot el món.

- "Anem a vore, anem a vore, Mª José ...". "Hi ha gent major que a mi en ve i agraeix que es facen coses de quan en quan en castellà i n'hi ha gent que es queixa que el programa de festes siga tot en valencià perquè no pot llegir-lo". "Pensem en tots o no pensem en tots?" "O els diem, vos aguanteu i von aneu a escola ara" -aclareix el senyor Alcalde.

I així estan les coses. Este és el nivell.



A títol d'exemple adjuntem un SALUDA i una BANDERA. Tant les persones majors com les més joves, poden llegir el Saluda i onejar la Bandera. Si volen!

* Després de conéixer les opinions manifestades pel Regidor de Festes i pel senyor Alcalde durant aquesta sessió del Ple, aquelles persones que presentem els nostres articles, any rere any, al Programa de Festes, i sempre escrits en la nostra llengua, hem de preguntar-nos quin interés i quin valor li donen no sols als nostres escrits, també a les nostres persones. Igual quan miren el text presentat, lligen el nom de l'autor, i veuen només una "bandera política" i no algú que simplement vol col·laborar independentment de la "bandera política" dels qui governen. No serem benvinguts?

dimarts, 6 d’agost del 2013

VISCA EL PLENARI MUNICIPAL: QUÈ DIVERTIT!

Hem rebut nombrosos correus electrònics en resposta a les proposicions que ací es feien en una entrada anterior. Un d'ells ens indica que els escrits del blog denoten disgust, com si els qui açò escriuen estigueren cabrejats, però, cabrejats amb tot i amb tots. 

Potser és cert, encara que pensem que amb raó. O no? Què no hi ha motius per estar cabrejats, agreujats, afligits, despagats, ..., com se sol dir, amb cara de pomes agres, i que aquest estat d'ànim es reflexe als escrits? 

En tot cas, intentarem suavitzar el to, almenys al títol de les entrades sinó és possible a l'escrit complet. Tal i com cantava Jorge Negrete en una coneguda ranxera, "... al despertar la mañana, quiero cantar la alegría de mi tierra mexicana", això sí, substituïnt Mèxic per Beneixama.



La mateixa seguidora ens indica que cal fer més explícites les proposicions, descriure més clarament els temes tractats i indicar sempre les nostres propostes alternatives quan no n'estem d'acord amb les fetes pels governants. Té raó, però, no és eixe l'objectiu d'aquests escrits. En eixe cas seria Jorge Negrete l'autor, quan nosaltres preferim "Los tigres del Norte". De totes les maneres, també s'intentarà.




El punt vuité de l'ordre del dia volia tractar els informes d'alcaldia. Començà la regidora de Joventut dient que el passat 6 de juliol 51 persones, "gente joven", van pujar a un autobús que les va dur a la "fiesta FaceToFace de Cañada". Bé. De segur que ho van passar molt bé.

Continuà amb la "Escuela de Verano", que tindrà lloc del 8 de juliol al 8 d'agost", o siga un mes justet, amb "alta participación". Molt bé. El que ja no està tant bé és que un banc de la localitat haja afegit una "tasa adicional" al rebut en determinats casos, tractant-se de "la política de empresa que lleva a cabo dicha entidad". Ai, la política! Sempre la bandera política, i a més, en mans d'una empresa.

I el dia 3 d'agost el Beneixama Rock, sexta edició:

- ONE NIGHT STAND, un grup local que presenta el seu CD titulat "Beard Never Die" dintre d'una gira mundial que es diu "The Awakening Tour" (La gira de l'alba). Bé (millor dit, well).

- FUCKOP FAMILY, "una Banda de conocidísima influencia en Alicante y la Península" que presenta el seu últim treball "Spain No Brain" (Espanya sense cervell). No sé si posar ací també well o escriure wrong.

- També actuaran els grups musicals RESPETO BAJO ZERO, LIBERTAD KONDIZIONAL, DOGMA OLVIDADO i LA RAÍZ. Tots acompanyats per la corresponent zona de MERCHANDISING. Very well! Very good!

La regidora de Sanitat va explicar algunes qüestions relacionades amb el servei telefònic per demanar cita per al metge, altres sobre la recepta electrònica, sobre els llistats diaris de persones que van al metge on pot ser no estàs apuntat encara que en realitat sí que estàs, i sobre una plaga de polls a la piscina municipal que no ho era. (Omitim ací els telèfons per no complicar més el tema).

I la regidora de Serveis Socials ens va contar les diferents subvencions rebudes i altres que no s'han rebut, però que es rebran si Déu vol.

El regidor Eugenio Valdés diu que s'ha fet un "campus" de futbet per a xiquets (i xiquetes?) de 7 a 14 anys. Diu també que ha sigut gratuït, o siga que no ha creat dèficit, i que s'ha encarregat de l'activitat  el "Club Las Abejas de Villena". Continua "peleant", en sentit figurat, per suposat, per dur endavant el triatló, que comptarà amb un recorregut per a xiquets (i xiquetes?). A nosaltres ens sembla bé.

I el regidor José Manuel Pérez que ens informa sobre el Voluntariat Ambiental. Hi ha dos torns de dues persones cadascun que s'encarregaran de tan important tasca. Rebran una dieta de 18 euros cadascuna d'elles al dia, encara que pot ser s'incremente "un poc més", la dieta. I també conta que el programa de festes ja està "en màquines" i es presentarà, "com s'ha fet sempre" afegiria jo, (no, sempre no s'ha fet així. L'expressió l'utilitzava l'anterior oposició durant l'anterior legislatura), el proper 15 d'agost.

La regidora de Cultura no digué res. Més tard va comentar algunes qüestions sobre art, cinematografia i propaganda. A nosaltres ens pareix tot açò very well, però, el que no acabem d'entendre és la relació que hi ha entre la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Beneixama i l'art, el cinema i la propaganda. Ni al contrari tampoc, eh. Dóna la impressió que ella està i les diferents activitats han de passar per on ella està. Si passen bé, si no passen també.

Com que estareu cansats, deixem els informes d'alcaldia autèntics, els del senyor Alcalde, per a una millor ocasió, per a demà si és possible. Ho mirarem amb bons ulls, contarem la part positiva i farem totes les propostes que ens vinguen al cap, segurs com estem que qualsevol proposta que nosaltres presentem serà acceptada de grat pel nostre Alcalde.

diumenge, 4 d’agost del 2013

BENEIXAMA ROCK 2013.


Un gran  èxit el Beneixama Rock del 2013. Enhorabona a la Regidora. Hi havia molta gent, grups locals i grups de fora, músiques diferents, i lletres també. La gent ho va passar bé. I és una activitat a la que se li ha sabut donar continuïtat encara que els equips de govern canvien.

Entre els grups participants hi havia alguns ja coneguts, però, altres no tant. Per exemple "La Raíz", un grup de Gandia que va cantar i tocar cançons com aquestes:







VÍCTIMES DEL METRO.

Ahir vam assistir a la concentració de l'Associació de les víctimes de l'accident del Metro de València a la plaça de la Verge. És una qüestió simplement de solidaritat. 

Cinc minuts de silenci, solidaritat també amb les recents víctimes de l'accident del tren de Santiago de Compostela i l'aplaudiment de les moltes persones assistents.

M'agradaria que tots véreu de prop les cares d'aquesta gent i escoltàreu les seues paraules per poder sentir només una mínima part del seu dolor. Són 43 morts i 47 ferits i set anys i un més després de l'accident els seus familiars continuen esperant respostes per part del Govern Valencià. La fiscalia demana la reapertura de la causa judicial i el President considera que no és necessària una nova comissió parlamentària, que ja està tot dit.




Només cinc dies després de l'accident, Benedictus visità València. Agustín, Paco i Rita l'acompanyaven. Queden Rita i els familiar de les víctimes que busquen una explicació. Benedictus, Paco i Agustín ja tenen substituts. I li ho va dir ben clar a Alberto l'Associació de Víctimes del Metro 3J des del seu manifest: vergonya cavaller, vergonya.