dilluns, 27 de desembre del 2010

LA CRUZ DE LOS CAÍDOS

Imatges dels dos actes que enguany, any 2010, han tingut lloc davant la "Cruz de los Caídos". La primera, del mes de març; la segona del 18 de juliol.









PLE MUNICIPAL AMB SORPRESA FINAL.

Hui hi havia ple municipal per aprovar definitivament el projecte de remodelació de la Glorieta (la que té una creu molt gran i molt lletja i una altra damunt de l'ermita). Han hagut discussions, opinions, argumentacions, idees genials, ... de diferent tipus. I, després, a la finalització, votació.
Primer votaven el dictament de la comissió corresponent, que resolia al·legacions al projecte, i després votarien el projecte definitiu.
Doncs bé: ha hagut sorpresa.
Resultat de la votació: 4 vots a favor i 5 en contra. Per tant no s'aprova el dictamen de la comissió, no s'aprova el projecte d'adequació de la Glorieta i el "símbolo cristiano por excelencia, o sea, la Cruz de los Caídos", seguirà presidint la Glorieta, el poble i la contornà, i ens guiarà cap al futur per molts anys.
Estic pensant en l'exili.

diumenge, 26 de desembre del 2010

FICCIÓ I REALITAT A L'ESPILL

Hui diumenge, segon dia de Nadal, ha tingut lloc la presentació del llibre "Ficció i realitat a l'Espill" del professor Josep Guia. Malgrat tractar-se, com va dir l'autor, d'un llibre sorgit d'una part de la seua tesi doctoral, l'acte ha comptat amb l'assistència de nombrós públic que ha seguit atentament les explicacions de Guia sobre l'obra.

Abans, la regidora de Cultura ha fet una presentació de l'acte i dels seus acompanyants a la taula; després, Francesc Sarrió ens ha parlat sobre "l'Espill" i Josep Guia ens ha fet una amena exposició sobre el seu llibre, amb la durada necessària, sense arribar a cansar al públic assistent. Amb un breu col·loqui i la signatura dels llibres adquirits pels interessats s'ha donat per conclòs l'acte.


No em direu que no és sorprenent reunir a un centenar de persones a un poble de 1.800 habitants per escoltar i parlar sobre un clàssic valencià del segle XV. També han quedat alguns dubtes al recinte de la banda de música, des de la data d'escriptura del "Espill" (1460?) fins a la seua autoria (Jaume Roig/Roís de Corella?). (L'Acadèmia Valenciana de la Llengua apostava en una recent edició, sens dubte, per Jaume Roig com a autor del "Spill"). I també un nou projecte: juntar-nos una altra vegada per parlar d'altres històries, però, en aquesta ocasió del segle XX. De segur que també interessa a molta gent, ací mateix, a Beneixama.

RACONS DE BENEIXAMA