dissabte, 1 de desembre de 2012

PLE ORDINARI NOVEMBRE 2012: HIJO PREDILECTO.

El tercer punt de l'Ordre del Dia vol nomenar el Cardenal Payà "hijo predilecto" de Beneixama. Diu el senyor Alcalde que, amb motiu del Bicentenari, creu molt convinent que l'Ajuntament faça aquesta proclamació. Ja ho han tractat en comissió, dues o tres vegades segons repeteix, han preparat el "laudatum" i ofereix la paraula a qui vulga fer una reflexió.

I evidentment hi ha qui vol fer una reflexió, encara que siga una reflexió que ningú escoltarà.

Mª José Payà, portaveu de Junts per Beneixama, s'interessa pel procediment seguit per preparar aquest nomenament, si hi ha algú ja nomenat "fill predilecte" de Beneixama, si hi ha reglament o ordenança que ho regule,... no hi ha res.

I proposa, que se li done més solemnitat a la proposta, que se li done més importància, que s'elabore un reglament on es diga com es fa, qui ho proposa, qui desenvolupa l'expedient, com i quan es vota, quina majoria és necessària per a l'aprovació, com es fa l'acte de lliurament del títol, ..., totes les condicions que deuen acompanyar a la màxima distinció de la localitat.

I així demana que quede reflexat a l'acta: Junts per Beneixama està d'acord en el nomenament del Cardenal Payà com a Fill Predilecte de la Vila de Beneixama, si hi ha alguna persona mereixedora de la distinció, és el Cardenal, sense cap dubte. Però, s'abstindrà en la votació per considerar que el procediment seguit no és l'adequat, no s'ajusta a la importància ni del nomenament ni del nomenat, sabem fer-ho millor i encara estem a temps de fer-ho millor.

Així és com li agradaria a JpB que es concretara la màxima distinció del poble. L'Alcalde no opina igual: no és obligatori reglament, aquest Ple és prou solemne, "estem fent-ho bé" i, sobretot, l'argument definitiu: "esteu buscant sempre algun agarraor per dir sempre que no".

Les coses són així: ací totes les portes estan obertes, tot és transparència, tot col·laboració, però, quan ofereixes participació, quan vols col·laborar, el silenci és la resposta.

El grup municipal del PSOE també fa constar la sensació de precipitació, que "s'ha fet de sopetó".

Després apareix el tema de la "Comissió Organitzadora".

- Eixa comissió en la que vam dir que volíem col·laborar i encara no ens heu convidat a anar? -pregunta la regidora de JpB.

- Efectivament -diu Mª Ángeles Rivas.

El primer Ple on es va parlar del tema, tant Mª José Payà com Paco Castelló, es van oferir per participar i col·laborar. No ha hagut resposta. Ara, diu Mª Ángeles Rivas "que podien haver anat, que va molta gent, que el dissabte estaran preparant coses, que qui ha volgut ha anat anant, que aquest nomenament estava previst des del principi, encara que reconeix precipitació en els mesos inicials, ...".

L'Alcalde posa el colofó: "fonamentalment és una comissió tècnica, no han hagut cupos polítics, han buscat gent que puga aportar eixe això, és que s'ha d'estar un poc en el ambient, el dissabte estem començant a organitzar això, ...". - Votem?

* L'Agrupació d'Electors Junts per Beneixama ja en tenia coneixement de la proposta des de fa uns dies. Havia arribat la informació via institucional i per comentaris escoltats al carrer. Com que la consideràvem una proposta important, vam replegar el màxim d'informació possible. Volíem donar-li la màxima importància a la que serà la màxima distinció. Vam pensar en penjar la informació recopilada al blog, però, vam decidir esperar. Tractar-ho primer al Ple, al seu lloc. Estàvem segurs que el que anavem a proposar al Plenari era interessant i podria ser acceptat. 

No ha sigut així. A més a més, el nostre Alcalde ens ha dit que "sempre busquem agarraors per dir que no a tot". Aquest tipus de comentaris, si venen del que diuen que és l'Alcalde de Beneixama i de tots els seus ciutadans, saben greu. Encara que si repassa l'acta del Ple i llig el resultat de la votació: Sí, 7 vots; No, 0 vots; Abstencions, 2 vots; se n'adonarà que l'únic que ha dit NO, ha sigut ell.

El document elaborat per penjar al blog l'adjuntem ara, per si de cas algú vol llegir-lo:divendres, 30 de novembre de 2012

PLE ORDINARI NOVEMBRE 2012: LECTURA.

El Ple va durar quatre hores. Nou regidors i regidores i deu persones de públic, ocupaven el Saló de Plens. No tots els assistents van resistir, algú va abandonar abans de l'acabament. Suportar durant quatre hores una sessió de Ple amb trenta punts a l'Ordre del Dia té mèrit. Ahir era el dia que calia anar sopat. La digestió relaxa; potser no dóna per a trenta punts, però, almenys els vint primers s'escolten com una musiqueta suau, dolça, tranquil·la ... encara que sempre hi ha algú que s'encabota en fer sonar els timbals quan cal tocar el violí.

Mireu, el primer punt de l'Ordre del Dia, sempre sol ser "Lectura y aprovación, si procede, del acta de la sesión anterior". Doncs bé, el President d'aquest Plenari, té el costum de començar i dir:

- L'heu llegida? Alguna cosa a dir? S'aprova?

No home, no! Per fer preguntes tan depressa no van a aprovar l'acta ni deixar-la d'aprovar. Els grups opositors l'aprovaran si creuen que han d'aprovar-la i no l'aprovaran o s'abstindran si creuen que no han d'aprovar-la o han d'abstenir-se.

I la primera paraula, què? "Lectura". Què fem amb la lectura? Cal fomentar la "Lectura". Després diuen que no llegim, i clar, els resultats de les proves PISA són desastrosos. Sempre amb puntuacions inferiors a la mitjana en comprensió lectora, per davall de Tailàndia, per exemple.

Cal redactar un Pla de Foment de la Lectura. Com si fos una ordenança, o un reglament orgànic, ... un Pla de Foment Lector.

El President cal que siga més "didàctic". Així, tan de sobte, no dóna temps pràcticament a què comence la digestió. I la relaxació és molt important.

ROF: Reglamento de Organización y Funcionamiento ....dimecres, 28 de novembre de 2012

ORDENANÇA 31.

El pròxim Ple té 30 punts a l'Ordre del Dia. Deu o dotze són modificacions d'ordenances i/o reglaments. Possiblement se'n podia haver afegit un més, el punt 31, amb l'ordenança 31.

Aquesta ordenança, sobre traçat de línies d'alta tensió pel terme municipal de Beneixama, només tindria tres o quatre articles:

1. A partir de l'aprovació d'aquesta ordenança, es prohibeix que cap poste i fil d'alta tensió travesse el terme municipal de Beneixama.
2. Cap alcalde de l'Ajuntament de Beneixama signarà cap autorització, permís d'obres, conveni, ...etc, que permeta la instal·lació d'una línia elèctrica d'alta tensió. Abans de signar una autorització d'aquest tipus, presentarà la seua dimissió irrevocable, siga qui siga l'Alcalde, i siga del partit polític que siga.

3. Aquell Alcalde que impedisca la instal·lació d'una línia elèctrica al terme municipal de Beneixama, o haja de dimitir per no signar la corresponent autorització, permís  o conveni, serà declarat "fill predilecte de la Vila de Beneixama".

4. Si donat el cas, l'Alcalde no dimiteix, dimitiran la resta de regidors i regidores i el deixaran a soles a la poltrona municipal.

Mentre es redacta la nova ordenança, igual o pareguda, la tasca decorativa continua. I va prenent forma. Mireu la foto! Bonica, veritat?PLE ORDINARI DE NOVEMBRE.

El proper dijous 29 de novembre, a les 19,30 hores, començarà el Ple Ordinari de l'Ajuntament corresponent al mes de novembre.

Sabem quan començarà, però, no sabem exactament quan acabarà, ja que té 30 punts a l'Ordre del Dia, entre els quals destaquen:

- Declaració del Cardenal Payà com a fill predilecte de Beneixama.

- Supressió de la paga extraordinària de Nadal a "cargos electos, en solidaridad con empleados públicos".

- Informes d'Alcaldia.

Ànim.