dilluns, 13 de juliol del 2009

CONCERT DE GUITARRA CLÀSSICA


Per acabar el cap de setmana, un cap de setmana ple d'inauguracions i activitats diverses, un concert de guitarra clàssica.
Encara que estava previst al pati, s'ha fet dintre de la sala d'exposicions temporals per qüestions d'acústica, i allí feia calor i, a més a més, estava ple de gent.
El guitarriste, Jaume Rico Cuenca, nascut a Castalla, va cursar els seus estudis de Grau Professional al Conservatori “Ruperto Chapí” de Villena.

Sota la direcció d’Ignacio Rodes, cursà els estudis de Grau Superior de Música al Conservatori “Óscar Esplà” d’Alacant, obtenint Matrícula d’Honor i el Premi Extraordinari de final de carrera.

Ha sigut guardonat amb diversos premis nacionals i internacionals i ha ofert concerts a Espanya i Alemanya.

Desde l’any 2007 cursa estudis de perfeccionament amb Roberto Aussel a la Hochscule für Musik de Colònia (Alemanya).

diumenge, 12 de juliol del 2009

CONCURS DE PINTURA A L'AIRE LLIURE.


El dissabte 11 es va inaugurar l'exposició de les obres presentades al concurs de pintura a l'aire lliure organitzat per l'associació de jubilats i l'ajuntament.

Paco i Carmen van fer una explicació sobre que era el que allí hi havia, l'horari d'apertura i les dates durant les quals estarà oberta: de l'11 de juliol al 2 d'agost. Demà mateix s'incorporaran les obres del mateix concurs, però, en categoria infantil i juvenil, que havien estat exposades a l'escola i que enguany ha sigut la primera vegada que es celebra. Van valorar també la importància de fomentar entre els més joves aquesta activitat, es feren els agraïments corresponents i es donà per inaugurada la mostra.
Per acabar, una cerveseta i un vinet per refrescar i donar lloc a la conversa entre els assistents.

PISCINA MUNICIPAL "NOVA".



El divendres es va inaugurar la remodelació que s'ha fet de la piscina municipal. Van tallar la cinta que creuava la porta d'entrada, van haver discursos de l'alcaldessa i del regidor corresponent, es va descobrir la placa commemorativa i es va preparar un vi d'honor per al nombrós públic assistent.



De la instal.lació s'ha canviat el paviment, hi ha noves dutxes, la zona de jardí és també nova i s'ha muntat un bar amb una pèrgola protectora i taules i cadires per relaxar-se els usuaris de la piscina i els que després de tancar-la al bany, vulguen prendre la fresca a la vora de l'aigua. Una piscina nova. I, segons comentaven, està bé, ha quedat bonica.



BENEIXAMART




Amb la conferència, amb els corresponents problemes informàtics, del vicerrector adjunt d'Extensió Universitària de la Universitat ”Miguel Hernández”, Josep Pérez i Tomás, titulada “LITERATURA PER A LA MIRADA” i el lliurament dels diplomes acreditatius, ha conclòs la setmana d'art.


Durant la setmana s'han realitzat clases teòriques i pràctiques de dibuix i pintura a càrrec del professor José Mª Albero i un dia, es va dedicar específicament al gravat, per part dels professors Mª Carmen Zaragoza i Antonio Navarro.


L'alumnat que ha participat, una vintena de persones, la majoria del poble, sembla que ho ha passat bé i voldria assistir a una segona setmana d'art, l'any que ve, potser.