divendres, 1 d’agost de 2008

TOTS JUNTS LLEGINT LLIBRES

Ho hem aconseguit. S'han aprovat dues mocions de Junts per Beneixama per unanimitat al Ple de l'Ajuntament. Sí, sí, amb el grup popular inclòs!
Tots volen llegir llibres i tots estan d'acord en reconèixer i recordar el fotògraf Pepe Mas.
Va proposar Junts per Beneixama que el concurs fotogràfic duguera el nom de Pepe Mas i, com ja se suposava, l'acord fou unànime.
La segona proposta ja tenia alguna dificultat, però no, també hi hagué unanimitat del Ple. Algunes de les coses que plantejava la moció eren:
- Instar a la Conselleria de Cultura i Esports a signar el Conveni amb el Ministeri de Cultura per a l'adquisició de material bibliogràfic corresponent a 2008 amb la seua dotació màxima de 4.444.142 €.
- Instar al govern de la Generalitat Valenciana a destinar una partida econòmica amb el pressupost necessari per poder assumir les condicions del conveni.
I van a dir-li-ho al President de la Generalitat i a la Consellera de Cultura, entre d'altres.
Encara que no vulgam haurem de llegir llibres. Ara que estàvem tan tranquils veient la tele al món feliç del Canal 9 (la culpa de tot la té l'altre, el de la Z).

dijous, 31 de juliol de 2008

PER QUÈ PARTITS? NO ÉS MILLORS JUNTS?Se'n recordeu? Ja fa més d'un any.
I se'n recordeu de “Quan la música es fa poble”? Sí, el que va passar el dissabte, només fa cinc dies.
Permeteu-me que us recorde també alguns dels nostres punts de l'insuperable programa electoral (res a vore amb fulls i fulls de frases fetes destinades només a omplir paper):
- Volem un poble orgullós de la seua història i de la seua llengua, …….
- Volem un poble viu, amb oferta cultural per a tots els gustos i edats, on sonen tot tipus de músiques…..
- Volem un poble on fer festa al carrer. Perquè qualsevol activitat compartida és una festa.
- Volem un poble on s'escolte la veu de tots…..


Molt bé, un 10 diuen per ahí, per als músics, cor, dolçainers, danses, dimonis, grup de teatre, presentadors, director i directius de la banda, llum i so, treballadors de l'Ajuntament, per a tots. I per a la directora d'escena.


I també per al públic: per l´asistencia, per l´atenció, pel silenci, pels aplaudiments i per les felicitacions sinceres. N’hi ha hagut, i moltes.


Però, almenys ací, a la nostra pàgina, un deu també per als nostres regidors, que n'han fet de feina, eh! Molta i ben feta.I la plaça, com que està acabada, també està inaugurada. Amb la placa al seu lloc, sense posats postissos ni retòriques desfassades.I els discursos? Què em dieu dels discursos? No us pareix bona idea que la nostra regidora acompanye a l'Alcaldessa en la tarima?L'Alcaldessa representa el poder institucional, la representació formal en un acte amb un mínim de formalitat, i la regidora li dóna el suport que es mereix. I li'l donarà quan calga i ella vulga. Que Amparo també és l'Alcaldessa de Junts per Beneixama! Com ho és de tot el poble!“AMPARO: Sempre és important en un poble crear espais nous que la gent puga ocupar, definir espais nous com a espais comuns i propis i, a poc a poc, anar fent-los seus.
ANGELA: La plaça com a lloc de contacte, d'intercanvi i de comunicació. La plaça com a espai urbà, però, com a espai social on el més important són les relacions entre els ciutadans.
AMPARO: I al mateix temps hem de saber avançar cap al futur, estar oberts als nous temps sense oblidar d'on venim i quines són les nostres arrels.
ANGELA: Una nova mostra de la bona salut del teixit associatiu local. Enhorabona.
AMPARO: Hui ens estan demostrant que la música es fa poble i fa poble, poble i unió. “
Ha sigut l'espectacle més important i més gran del món? Igual no. La pròxima vegada veure’m. Que en queden més!
Que també ho tenim al nostre programa electoral, sabeu?