divendres, 28 d’agost del 2009

COCTELMANIA 2009

Ahir va començar la segona edició de Coctelmania. Enguany té dues jornades degut a la gran quantitat de gent que ha sol.licitat participar. Una trentena de persones cadascun dels dies, dijous i divendres, seran els assistents i s'ha hagut de tancar la inscripció per imposibilitat d'atendre tanta gent.


Pablo Casas, un professional dels còctels, és la persona que dirigueix i realitza l'activitat, de forma totalment altruista, això si, amb la col·laboració d'algunes de les persones del públic: algun d'ells realment content amb la coctelera entre les mans. I no li va eixir malament el còctel que va preparar.








Aquest any, Pablo, ha volgut centrar l'activitat recordant els clàssics: Dry Martini, Manhatan, Pinya Colada, Daiquiri, Margarita, Mojito, ...
Del Dry Martini en va fer dues versions, una d'elles, encara que amb aspecte d'aigua clara, realment potent. El Manhatan és una mescla magnífica utilitzant güisqui i el Daiquiri amb rom blanc i suc de llima. I el Pinya colada amb la particularitat del coco, un sabor amb diversitat d'opinions. El Margarita, també molt conegut, però, amb característiques especials per allò del tequila i la sal. Amb el Mojito pràcticament unanimitat, fresquet i refrescant, amb l'especial toc de l'herbassana.


Tot això per a grups d'amics al voltant d'unes tauletes, amb un ambient relaxat, en una nit d'estiu calorosa, a un lloc acollidor, el pati de la sala d'exposicions, que van tastant els diferents preparats. Tastant, que no convé abusar. Es tracta d'una activitat didàctica, com qui participa a un curset d'anglés de tres-centes paraules, després cadascú farà les seues proves a casa, si vol.





Pablo sap el que fa, mireu només la preparació de la taula a les fotografies. Observeu el maneig de la coctelera i la preparació de la copa amb el llimó i la sal pel Margarita. La presentació dels productes amb l'oliva, la sirera en almivar o la fulleta d'herbassana; cadascun d'ells a la copa corresponent o amb el got adequat. I, a més a més, quant els proves estan bons. Un plaer.




També podem observar els diferents productes utilitzats, exposat damunt la taula, que criden l'atenció per tractar-se de ginebra, rom, tequila, vermut, ... de marques poc conegudes, però, de qualitat.


Anit un parell d'ells foren el que van despertar els principals dubtes i preguntats: la "leche evaporada" i "l'angostura".

Pels interessats, i per les interessades també, ahí van les receptes:





LA FONTETA DE L'EXTREMERA


Aquest estiu, tan calorós, s'ha produït un fet insòlit, almenys els últims anys: torna a eixir aigua de la font de l'Extremera.

I és un bon motiu per fer una excursió, un passeig millor dit, que a la caiguda del sol estiuenc, pot resultar un plaer ben simple, un exercici de relaxació en temps de crisi, allunyat d'estades vacacionals a hotels de platja o creuers marítims.

El viatge el podem fer a peu des del poble, però, si el volem més senzill, només cal acostar-se amb el cotxe a Patiràs i pel camí que voreja la Serra de l'Ombria de ponent a llevant, (a la tornada cal recordar que és de llevant a ponent), passejar tranquil·lament fins a l'Extremera passant pels peus dels Picatxos i per les nombroses casetes que per la zona hi ha. La fonteta és fàcil de trobar encara que no conegam l'indret.

Algunes de les bassetes que hi ha a l'Extremera tenen aigua, la bassa gran és clar que no, la conducció d'aigua, potser, ja no estiga en les millors condicions. En altra època la fonteta seria font i la bassa gran també estaria plena. La veritat és que cal fer el més ràpidament possible el trasvassament de l'Ebre a l'Extremera, estarà pensant algú.


Al tornar encara podem beure aigua a Patiràs, tampoc és el que era la font, i observar com el Sol s'amaga darrere de la Serra de la Solana, deixant a l'ombra allò que un dia tan bé va batejar algú com "la façana del poble".

MOVIMIENTO DE PINTURA BIARENSE

El passat dissabte 15 d'agost es va inaugurar una nova exposició de pintura a la Sala d'Exposicions Temporals amb una quarantena d'obres de més de vint artistes del grup "Movimiento de Pintura Biarense".

Es va fer la presentació per part del representant del grup d'artistes i la regidora de cultura, es va visitar l'exposició i van tancar l'acte amb el corresponent vi d'honor.
Poden vore la mostra fins a final de mes amb l'horari habitual de la sala.