dimecres, 4 de desembre del 2013

FABRA DIMISSIÓ!

El passat dissabte va haver manifestació a València. Una més. El tancament del Canal 9 era la motivació inicial. El crit més escoltat: Fabra dimissió! Eleccions anticipades, ja!

Junts per Beneixama també va tindre allí la seua representació. Erem la minoria que normalment sol eixir a manifestar-se al carrer i uns pocs més. La "gran majoria" es queda a casa siga quin siga el motiu de la protesta. El vicepresident Císcar ja ho digué poc després: "n'eren pocs per demanar eleccions anticipades".

Uns 60.000 manifestants va comptar la policia. I un panorama ben curiós: estelades sense blau, estelades amb blau, quatribarrades sense blau, quatribarrades amb blau, ..., i molta gent que no és l'habitual, gent que notes que no assisteix normalment a cap manifestació, gent esquerrosa i gent de dretes, votants del PP els últims 20 anys. Alguns, com a activitat reivindicativa, només havien assistit a alguna paella multitudinària per reclamar l'aigua de l'Ebre o a la mascletada del dia gran de la festa, durant l'últim mig segle . Sorprenent.

La gent li va dir de tot al President, va cantar, va reclamar el Canal 9 de nou, va rodejar el Palau de la Generalitat fent l'ona, (no hi havia cap protecció, semblava que haguessen tancat la porta i apagat els llums de pressa i corrent, per eixir fugint), i va mostrar que no n'està d'acord amb el que aquestos personatges estan fent: "Fabra dimissió, Babalà president", s'escoltava per allí. Eixe és el nivell de respecte que inspiren hui aquest home i tot el seu sèquit.











* Intentarem també escriure el més ràpidament possible la crònica del Plenari passat. També hi hagueren escenes memorables.