dijous, 5 de desembre del 2013

A - B = C

Al tercer punt de l'Ordre del Dia del Ple figurava un expedient de modificació de crèdits. I això què és? - us preguntareu.

Es tracta d'un procediment habitual en la gestió del pressupost d'un Ajuntament quan és necessari. Una partida del pressupost té diners que no va a gastar i una altra no té diners que necessita gastar per a una determinada actuació. S'agafen els diners d'una partida i es passen a l'altra, amb el consentiment del Plenari. 

En aquest cas la partida de "serveis socials" té diners i la de "comunitat d'abocaments" no en té prou per pagar uns atrassos i els corresponents recàrrecs. Agafem 7.500 € de la partida de "serveis socials" i els passem a la partida de "mancomunitat d'abocaments".

Per exemple:

Partida A: 20.000 €
Partida B:   1.000 €

Partida A: 20.000 - 7.500 = 12.500 €
Partida B: 1.000 + 7.500 = 8.500 €

Partida A: 12.500 €
Partida B:   8.500 €

Amb eixos 8.500 € podem pagar els deutes i els seus recàrrecs a la "Mancomunidad de usuarios de vertidos del Alto Vinalopó" corresponents als anys 2010, 2011 i 2012 que, "per una mala gestió, per deixadesa, de l'Ajuntament de Villena" no es van pagar en el seu moment. (L'Ajuntament de Villena presideix eixa Mancomunitat i la valoració de la seua gestió és literal, feta pel nostre Alcalde a la sessió del Plenari).

- "No és just que per una mala gestió de l'Ajuntament de Villena haguem de pagar nosaltres" -afegeix la regidora Rivas. Ai, la justícia!

Però, encara hi ha més. En el pròxim pressupost de la Mancomunitat, la dotació que es destina per pagar al tresorer, secretària i interventor, que són els de Villena, "ens pareix exagerada".

- "Amb eixa dotació duem nosaltres tres Mancomunitats", "Per això uns ajuntaments van bé i altres vam mal" -conclou l'Alcalde.

Nyas, coca! Si en vols més, para el cabàs! Quina errada més gran haver nomenat Ministre d'Hisenda Cristobal Montoro!