dilluns, 19 d’agost del 2013

INFORMES DE L'ALCALDE.

No, no vam parlar de "dèficits enormes", de "temes judicials", de ... , són temes que a poc a poc han anat "tancant-se", o no. Però els grans assumptes han donat pas, en l'apartat d'informes, a qüestions més d'anar per casa: que si convertim en funcionaris a determinats treballadors, que si anem a urbanitzar determinada zona del poble, que hi ha una casa en precari estat de conservació i no sabem que fer amb ella, que si canviem de telèfon, ..., cosetes.

Teníem pendent la finalització d'un tema ja tractat a altres Plens anteriors, la funcionarització del treballadors "que estan en el carrer", "els d'obres", diu l'Alcalde. I hi havia un informe que deia que pareixia possible, però, ara va i resulta que no, que els Ajuntaments no poden contractar personal, només es pot dur a terme "promoció interna" i no és este el cas. La Subdelegació del Govern els ha aclarit que no és el mateix "treballador fixe" que "treballador indefinit" i resulta que aquests treballadors que volien convertir en funcionaris són "treballadors indefinits" que no poden participar en convocatòries de promoció interna.

Diu l'Alcalde que vistes les circumstàncies legals que hi ha, s'ha de deixar el tema damunt de la taula. Si en el futur canvien, les circumstàncies, tornaran a reprendre el tema.

Molt bé. A nosaltres ens pareix bé que es faça funcionari a qui es puga fer funcionari, que es contracte un treballador indefinit quan calga contractar un treballador indefinit, o un treballador fixe quan necessitem un treballador fixe, però, abans de dur eixes propostes a un Ple, que es sàpia que és un "funcionari", que és un "treballador fixe", que és un "treballador indefinit", que és una convocatòria de "promoció interna", que és una oposició per accedir a la funció pública, ..., o siga, que tingam coneixement del que anem a fer, que sapiem que estem fent, abans d'intentar fer el que no podem fer.

"Estem treballant en les dues unitats d'execució de l'Avenida" -diu l'Alcalde, que vol "desbloquejar uns terrenys que hi ha al centre del poble per poder edificar".
"Esperem que tinga "millor fi" que el Pla General. Els temes urbanístics són un laberint del que és difícil eixir, però, anem sobre ello" -diu.

Nosaltres també ho esperem que tinga "millor fi", no sols que el Pla General, també millor que l'anterior contracte de telefonia o que la casa de propietat municipal arruïnada del carrer Cardenal Payá.

"Vam clavar la pata". "No vam tindre sort en el canvi que vam fer de companyia de telèfons". "Entre elèctriques i companyies de telèfon no saps molt bé en què quedar-te" -diu l'Alcalde. I nosaltres estem d'acord.

I encara quedava, per acabar, un tema cadastral. Precisament hui, l'arquitecte municipal ha tingut la corresponent reunió al cadastre per solucionar el problema de les naus del polígon industrial que no tributen. Sí, que no tributen. A què tu pagues la contribució de ta casa? Doncs hi ha qui no, o millor dit:
"La majoria de les naus industrial que hi ha al polígon estan tributant. Els que no estan tributant com toca són els terrenys, que paguen com a rústics. Anem a traure exactament les que falten per fer això" -diu l'Alcalde.

Doncs, a nosaltres ens pareix molt bé, "anem a traure-ho i fem això". Primer ho traurem i després farem això. Ja us contarem.