dimecres, 21 d’agost del 2013

¡AQUÍ HUELE A AZUFRE!



Vicente Ibáñez ja s'havia interessat a una Junta de Govern pel problema de l'olor de la bassa de morca. Ara, li planteja al Plenari la qüestió i demana sol·lucions: creu que l'olor ha anat a més, en determinades zones del poble i en determinats moments és insoportable, i caldria intentar, entre tots, evitar-lo.

El regidor Eugenio Valdés, que  a més és directiu de l'Almàssera, conta el canvi que ha hagut en la forma d'extracció de l'oli i que el que ara està abocant-se és aigua bruta procedent de la neteja d'olives i no morca. Per tant, l'olor prové dels residus que hi ha a la bassa acumulats. "La solución no sé cual es" -diu. [Se'n recordaran de tot el que van dir des del PP local l'anterior legislatura sobre la no construcció de la nova bassa, sobre el canvi de procés de producció, sobre la subvenció que anava a perdre's?]

Tots n'estan d'acord. Tenim un problema i cal trobar-li sol·lució. També estan d'acord en qui és la responsable de la bassa i la que està abocant l'aigua bruta damunt dels residus. La pudor ens afecta a tot el poble. Si no es buida, cada vegada que s'aboque aigua damunt dels residus de morca, tornarà a fer olor.

- "El que es pot fer és enviar una carta des de l'Ajuntament a la directiva de l'Almàssera ...". "Si hi ha una empresa i a l'empresa no li busques les cusquelles, l'empresa no va a ...". -diu Eugenio.

- "Li ho toleraríem a qualsevol altra empresa?". "Podem ajudar a trobar la sol·lució, però, no podem tancar els ulls" -diu Mª José Payà.

-  "No està ningú tancant els ulls. No t'adelantes, Mª José. Ens posarem en contacte amb l'Almàssera ..." -conclou l'Alcalde.[Les respostes de l'Alcalde a la regidora de JpB sempre van acompanyades d'un somriure difícil de qualificar. Un somriure que suposa una pregunta: I aquest home de què es riu?]

I així va quedar la cosa. "Una toma de contacte a vore com respon ...", que deia el regidor Eugenio Valdés