dilluns, 24 de setembre del 2012

AMB TOTAL NORMALITAT.

Diu la Consellera d'Educació Mª José Català, que el curs escolar 2012/2013 ha començat amb total normalitat.




Llegir la web de la Conselleria d'Educació és un exercici "subrealista", com deia la regidora al Ple municipal durant la legislatura anterior. Algú ho escriu i Mª José ho llig. No sols ho llig, s'ho creu. I viu "més contenta que unes pasqües".

Però, la realitat no és així, no és com la conta la web d'Educació. Hi ha xicotets matisos que converteixen la "total normalitat" en "desastrosa realitat".








Aquestes dues persones de la foto, el divendres, van parir les famoses instruccions de menjadors escolars, les del "taper". Quatre mesos després diuen que l'alumnat podrà dur "taper" a l'escola. Però, responsables del que puga passar amb els aliments, de dur o no la fiambrera, ... no són ells. Ja sabeu que ací responsables no hi ha, i si hi ha, són els altres. Ells donaran 1,4 € per cada alumne amb "taper", però, diuen que donaran, que no significa que pagaran. D'això mateix, la subvenció que es dóna als menjadors per pagar educadors i educadores, no s'ha pagat un cèntim durant tot el curs anterior.

Alejandro fou el Conseller que va formar en llengua xinesa a tot l'alumnat valencià. Mª José és la inventora del trilingüisme. Contractarà tres o quatre-cents becaris per ensenyar anglés a l'escola i acaba de convocar cursos d'anglés per a 8.000 mestres. Unes 3.000 places seran semi-presencials, unes poques hores de classe i la resta via web, la resta, 5.000, seran totes via web. Quan acabes el curs no tindràs res. Si vols tindre el títol corresponent, hauràs de presentar-te al examen del titol corresponent a l'escola oficial corresponent, després de pagar la matricula corresponent; com podràs fer també si de compte de fer el curs de Mª José, et compres els fascicles del curs d'anglés que s'adjunta tots els mesos de setembre amb el diari i pagues la matrícula corresponent.

Escolte hui mateix a la ràdio la queixa d'un grup de mares d'una escola alacantina "trilingüe", (Mª José té unes 300 escoles catalogades com a "trilingües"): no tenen encara, 23 de setembre, entre d'altres problemes, ni mestre d'anglés.

Aquestes persones no estan capacitades per dur endavant l'educació pública valenciana. Mª José Català i José Císcar serien, possiblement, magnífics alcaldes de les seues respectives poblacions, però, açò que duen entre mans no "s'ho trauen dels dits".

Parlant d'alcaldes, aquest dijous toca Ple Ordinari de l'Ajuntament de Beneixama: Haurem resolt ja tots els problemes judicials del nostre Ajuntament? Tindrem arreglat "l'enorme dèficit municipal"?

   AÇÒ NO ÉS UNA CRISI! AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!