dimecres, 19 de setembre del 2012

POSA FIL A L'AGULLA.



El curs escolar 2012-2013 comença amb l’aplicació de les més greus retallades en l’educació pública, de qualitat i en valencià per part de l’administració. Unes mesures que pretenen enfonsar el nostre sistema educatiu en detriment d’un dret fonamental per a l’alumnat, i amb unes condicions laborals greus per al professorat i per a la qualitat de l'educació.

L’augment de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat, la pèrdua de llocs docents als centres, l’endarreriment en el pagament de beques de llibres, beques de menjadors, dotacions econòmiques de menjadors i despeses de funcionament dels centres, la manca d’inversió en infraestructures i materials escolars, i l’aplicació d’un Decret de plurilingüisme que de plurilingüe només té el nom, fan que cridem alt i clar que nosaltres posem ­l’agulla i diguem prou a les retallades.

A hores d'ara, 19 de setembre, encara no s'han completat les plantilles dels centres. Algunes de les unitats s'han suprimit, altres s'han convertit en llocs itinerants compartits per diferents centres, altres s'han convertit en itinerants a temps parcial on el mestre té contracte de 6, 8, 10, 15 hores on abans era una jornada lectiva completa de 25 hores i les baixes per malaltia o maternitat ja anunciades abans de començar el curs encara no s'han cobert ni se sap quan. A més, anuncien que qualsevol baixa començarà a tenir-se en compte després de passats 10 dies lectius, mai abans, durant el present curs escolar. Eixos 10 dies, l'alumnat, o siga els vostres fills i filles, no tindran mestre o mestra. El centre haurà de cobrir-la amb els recursos, ja ajustats, de que dispose.

En aquests moments, quan falta poc més d'una setmana per començar el funcionament de menjadors, no se sap res de les ajudes, no se sap res de la seua organització: enguany encara no s'han donat instruccions de funcionament per als menjadors, cosa que altres anys es feia en juny, per a una correcta organització i planificació per part dels centres. A la porta dels menjadors espera l'idea genial de les fiambreres, tappers li diuen, que acabarà d'enfonsar un servei amb moltes dificultats.

La destrossa que s'ha fet al transport escolar, ha dut a alguns alumnes a haver d'anar caminant llargues distàncies per carreteres i camins, per arribar al seu centre. Hi ha centres que, tres dies després de començat el curs escolar a secundària, ja estan en vaga per motiu del transport escolar.

Totes aquestes retallades, han afectat fonamentalment a centres menuts en zones rurals on, en matèria de personal, s'ha tornat a les dotacions de 30 anys enrere.

Aquesta és l'educació pública que vol el PP. Aquesta és l'educació pública de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana i de la seua consellera Mª José Català, persona que, objectivament, no està capacitada per gestionar el que té entre mans.


Acudiu a la manifestació PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC el proper dissabte, a les 18 h, a les escales de l'IES Jorge Juan d'Alacant.

AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!




WebRep
currentVote
noRating
noWeight