dimecres, 15 de febrer del 2012

SOBRE LA LÍNIA ELÈCTRICA BENEIXAMA-BIAR.


El blog Populars de Beneixama ha publicat aquest cap de setmana una notícia sobre la línia d’alta tensió que a no molt tardar creuarà el terme de Beneixama a tan sols un centenars de metres del casc urbà. Els arguments també els ha repetit el senyor alcalde en els últims Plens Municipals.

Els grups polítics de l’oposició són contraris a aquesta instal·lació i així ho han manifestat on ha fet falta i on corresponia. El dissabte, a l’Auditori, vam comprovar que no sols els grups polítics de l’oposició en són contraris, hi ha part de la ciutadania de Beneixama que està en contra d’aquesta línia, hi ha gent a la que no li agrada el regal que volen fer-nos.
Allò que els Populars qualifiquen com “una importante compensación econòmica”, és, en opinió nostra, una “ínfima compensació econòmica”, més si tenim en compte la inversió del negoci que fa necessària, i imprescindible, la línia d’evacuació. No cal dir més si del que parlem és de la nostra salut o del nostre paisatge.

I un argument repetit, per l’alcalde al Plenari Municipal, i ara pel blog popular, és la línia elèctrica que va de la Central d’Iberdrola a Biar de la què ens fa responsables i ens adjudica, als que no volem línia d’alta tensió i ho diem, un “lamentable ejercició de demagogia”.

Però, abans de dir el que diu sobre el que va passar en el moment de construcció d’aquella línia, deu consultar les actes que hi ha a l’Ajuntament sobre el tema: trobarà l’acta de la Junta de Govern on es va concedir el permís d’obres per part de l’anterior govern, és cert, amb la resolució d’interés públic ja al DOCV, però també trobarà referència sobre alguna reunió informativa que es va fer i que ell diu que no es va fer.
A l’acta d’un Ple encontrarà alguna explicació referent a la reunió i al que es va intentar per impedir que la cosa anara endavant o per obtenir alguna compensació. També allí hi ha referències al que no es va fer, al que no es va informar quan tocava.
Tot això es va dir a un Ple on ell segurament no va assistir; en aquell moment ell, simplement, “no estava”, utilitzant les seues paraules “no feia vida social”. Quan el projecte de la línia de Biar es va exposar al públic i es va obrir el període d’al·legacions, això sí que podria explicar-ho bé, en eixe moment ell sí que estava.

Apel.lem al “claro ejercició de transparencia” al que ens conviden el blog Populars de Beneixama, l’Ajuntament o el Senyor Alcalde, i ens agradaria molt poder consultar de manera detallada el conveni signat sobre la línia actual i tota la documentació que l’Ajuntament va generar sobre la línia de Biar, les reunions informatives que es van fer en el moment d’exposició pública i les al·legacions presentades.

Vaja preparant la paperassa, encara queden “muchos otros vecinos” que no l’han vista. (A títol orientatiu, una data sobre la línia de Biar, perquè puga trobar més fàcilment la documentació: 19 de maig de 2006, sent alcalde de Beneixama Antonio T. Valdés Vidal).