divendres, 17 de febrer del 2012

EL RESPONSABLE DE LA LÍNIA DE BIAR.

Per què el senyor alcalde fa responsables de la línia de Biar als grups de l’oposició?
Quina relació hi ha entre la línea de Biar i la proposta actual de línia d’alta tensió?

El 4 d’octubre de 2007 es publica al DOCV la Resolució del 6 d’agost per la qual s’autoritza el projecte d’execució, l’autorització administrativa i la declaración d’utilitat pública de la línia Beneixama-Biar.

La Resolució és del 6 d’agost de 2007. Encara no fa dos mesos que el nou Equip de Govern ha pres possessió.

L’Ajuntament governat pel PSOE i JpB acaba de prendre possessió el 16 de juny de 2007. S’assabenta de l’assumpte per primera vegada en el moment de la publicació al DOCV. En el traspàs de poders d’un equip de govern a l’altre res se’ls ha dit.

I què fa?

A la Junta de Govern de 17 d’octubre s’informa de la convocatòria per al dia 25 de la reunió entre agricultors de Beneixama, Ajuntaments de Beneixama i Biar  i representants de la Cooperativa Elèctrica per informar i “dar una solución al tema de la licencia de obras de la línea eléctrica”.

Després es contarà a un Ple Municipal el que allí es va parlar. Es constata el malestar dels afectats al no haver-se’ls informat sobre el tema en el moment que tocava, quan s’hagueren pogut fer al·legacions. La mateixa Resolució ho diu:


La Junta de Govern de 28 de novembre concedeix el permís d’obres i cobra la taxa corresponent.

 Al Ple Municipal Ordinari del 31 de gener, el regidor portaveu del PSOE dóna compte de tot el que s’ha fet respecte a la línea de Biar, fent constar que “el Ayuntamiento ha estado apoyando a los agricultores y prueba de ello son las múltiples reuniones en las que ha estado presente, en ocasiones representado por mí, por el Técnico Municipal o por la Alcaldesa. El Ayuntamiento les ha prestado su apoyo hasta donde ha podido, …”

El problema és que el que ja s’ha publicat és la declaració d’utilitat pública i en el moment d’exposició pública i de presentar al·legacions res es va fer.

I quant es publica la Resolució d’exposició pública per presentar al·legacions?

· El 19 de maig de 2006.

I qui era l’Alcalde de Beneixama en eixe moment?

· Antonio T. Valdés Vidal.

I quantes reunions informatives va fer? Quantes al·legacions va presentar? Què va fer ell per impedir que la línia es construirà?

- Tot això és el que deuria explicar al poble en compte de donar les culpes als demés, als qui no les tenen.


I per què comparar una línia am l’altra? Se sap de què s’està parlant?