dimecres, 30 de novembre del 2011

PLE MUNICIPAL: UNA ANUL.LACIÓ I UNA MOCIÓ URGENT.


Punt 4: “Anulación de delegación en SUMA de la tasa de recogida de basuras y residuos sólidos urbanos”.

En la sessió ordinària del 31 de març del 2011 es va delegar en SUMA la recaptació de les taxes de “recogida de basuras y residuos sólidos urbanos”. Ara, vuit mesos després, l’alcalde proposa que s’anul·le la delegació. I és que el que cobra ara és Aquagest i el senyor alcalde “intueix que aquesta empresa és més eficient en la cobrança de l’aigua que quan la feia l’Ajuntament”, i que només es queda amb el 3% mentre que SUMA es quedaria el 5%, i que cal fer unes ordenances que creu que ja es deurien haver fet i potser ell no vol fer-les, però, Aquagest li passarà els impagats a l’Ajuntament i SUMA s’encarregaria de cobrar-ho tot encara que tinguera que recòrrer a l’embargament, … moltes coses. [El desgavell que llegiu ací, és el desgavell que es va escoltar allí].

Ara, s’anul·la amb la majoria del PP. En aquell moment es va aprovar per unanimitat, inclosos els vots del PP.

Punt 5: Proposta de l’alcaldia per a constituir una comissió executiva que organitze els actes del bicentenari del Cardenal Payá: “20 de diciembre, 200 años del nacimiento del Cardenal Don Miguel Payá Rico”.
La comissió que hui es constitueix ja està formada i ja s’ha reunit. Al regidor del PSOE també li agradaria formar part de la comissió encara que, segons indica l’alcalde, aquesta comissió no té representació política: per exemple, allí està l’alcalde de Beneixama, la regidora de cultura de Beneixama, el diputat de cultura de la Diputació, l’alcalde d’Onil, la regidora de cultura d’Onil, … entre d’altres. Volia dir que no volia que en tinguera més de representació política.

L’acte d’inici diu la regidora que serà el dia 17 de desembre, a l’Auditori. Sobre les activitats a desenvolupar i, el què és més important en aquests temps de crisi, la qüestió econòmica, no va dir res: ja sabeu que es pot fer una senzilla classificació de les activitats com  “activitats amb dèficit” i “activitats  que de cap manera tenen dèficit”.

No acaba ahí la cosa i apareix en escena el Poeta Pastor. I que fem ara amb el poeta i el cardenal, els dos el mateix dia a l’Auditori? Doncs que els dos són fills del poble i no volem donar preheminència a l’un sobre l’altre. 

Per tant, el lliurament de premis Pastor Aicart el llevem del dia 17, que estava previst des de feia mesos, i col·loquen eixe dia el Bicentenari per si venen personalitat polítiques o personalitats religioses de fora, (al premi de poesia poden vindre com a molt un parell de poetes, encara que siguen de fora), i el concert de música previst pels premis de poesia el pasem a l’acte cardenalici i ja en buscarem un altre per la Diputació per a l’acte poètic, que passarà al dia següent. Què els dos actes són igual d’importants, eh!

Tot açò  ho conta la regidora al Ple tal i com li ve al cap. Sobre l’acte de lliurament de premis de poesia no sap gran cosa, sols que caldrà posar-li imaginació. [Acabant el Ple, el rastre es farà més gran encara quant apareguen diferents persones relacionades amb la CAM i també la pròpia CAM en boca de la regidora].

Per rematar la feina, pren la paraula la regidora de Serveis Socials i comença dient: “Yo por mi parte …” amb un canvi brusc d’idioma que deixa sorprés al públic assistent, millor dit, a part dels assistents.