diumenge, 27 de novembre del 2011

PLE MUNICIPAL: MOCIONS

A poc a poc anava acostant-se el punt important de l'Ordre del Dia. Però, encara quedaven algunes mocions: una en va presentar el PSOE i l'altra JpB.


Moció PSOE “sobre impuesto de patrimonio”.

Presenta el PSOE una moció que vol, cas de ser aprovada pel plenari municipal, “instar al Consell a que adopte el impuesto de patrimonio” i que “estos fondos se destinen a programas de empleo juvenil a través de los ayuntamientos”.

El PP municipal, diu el seu portaveu autèntic, el senyor alcalde, (la portaveu és la regidora Rivas García, que està allí i calla), votarà en contra, segur com està que el nou govern, amb noves mesures tributàries, va a “traure este país del forat en el que s’encontra”.

Aleshores la moció no prospera, al votar el grup municipal del PP en contra d’instar al Consell a res, i en contra que els fons que podrien recaptar-se d’aquells que més tenen es dediquen a programes que fomenten el treball dels joves per part dels Ajuntaments.

Imagineu que la Generalitat Valenciana cobrarà l’impost de patrimoni, i el cobrara a aquelles persones que més tenen, i després dedicara els diners recaptats a promoure el treball entre la gent jove. I ho fera destinant eixos diners als Ajuntaments, per a què foren ells els que aplicaren els programes directament entre la joventut que realment necessita el treball i no en té. Doncs no: el grup municipal del PP no vol, però no vol ni dir-li-ho al Consell.

Moció JpB sobre declaración de bé de rellevància local de la sèquia mare.

El Grup Municipal JpB proposa al plenari que inicie els tràmits  per declarar la séquia mare com a bé de rellevància local i siga inclosa al catàleg municipal de bens i espais protegits.

El senyor alcalde té dubtes, (el senyor alcalde té dubtes sempre, excepte en alguns casos concrets que no té ningun dubte i precisament és en els que tenim dubtes nosaltres), i proposa deixar-ho damunt la taula fins que faça alguna consulta sobre el tema i la seua relació amb la redacció del Pla General d’Urbanisme.

El senyor alcalde posa per davant el Pla General i considera la proposta supeditada al Pla, quan l’esperit de la proposta el que intenta és valorar com toca la séquia mare de l’horta de Beneixama, evitant que el Pla General d’Urbanisme puga afectar-la de manera negativa. I és precisament ara, quant el Pla està en redacció, quan és pot incloure la proposta, si de veritat la considerem important, i tramitar un pla que li done a la séquia mare la importància històrica i cultural que té.

Damunt la taula queda la proposta i la seua responsabilitat.