dimecres, 28 de maig del 2014

ELECCIONS EUROPEES 2014: BENEIXAMA, XE QUE BÉ!

El blog de Junts per Beneixama és un blog modest. A penes tenia unes 30 visites diàries. Ara, amb això del feisbuc, s'ha multiplicat per tres el nombre de visites al blog, unes 90 en rebem a diari de manera ordinària. Quan es publica alguna entrada interessant, d'eixes de "me gusta", augmenta i arriba a rebre'n unes 150 visites. Però, ahir, la publicació de l'entrada sobre els resultats electorals a Beneixama ha superat tots els rècords. 

Què busquen els nostres seguidors? Són dades tretes directament de -no ho recorde exactament- la web de El País o de la del Ministeri del Interior. Qualsevol pot consultar aquestes dades directament. Per què es dirigeixen al blog de Junts?

No volem ser presumptuosos, però, volem creure que buscaven, no tant els resultats, com un comentari sobre aquests resultats. I no hem volgut precipitar-nos a escriure un comentari que després caldria rectificar per tractar-se d'una barbaritat. Per exemple:

 “España es el único país, junto con Alemania, donde el partido del Gobierno ha ganado las elecciones y, por tanto, debe hacer una “valoración positiva” -dit per Mª Dolores de Cospedal la nit electoral.

 “Nosotros nos propusimos en esta campaña ganar las elecciones y hemos cumplido con el objetivo que nos trazamos. Por tanto satisfacción y muchas ganas de empezar a trabajar” -dit per Miguel Arias Cañete la nit electoral.


“Hemos ganado las elecciones” -Mª Dolores i Miguel la mateixa nit electoral.

Amb sinceritat, esperàvem el comentari dels blogs amics per rebatir-los després: El Blanquinal i Populars de Beneixama. Però resulta que el blog Popular continua amb el "Sobre comentarios" de l'11 de febrer de 2012 i El Blanquinal s'ha parat en el capítol 28 del "Debate catalán" (què poquets! ERC, mentre, ha aconseguit 590.000 vots).

Però, anem a fer alguna aportació per a la interpretació d'aquest resultats electorals:

- Quina és l'evolució de vots del PP en eleccions europees a Beneixama?


Els anys 87 i 89 encara existia UCD.
326 és el nombre de vots més baix que han aconseguit mai. La participació també ha estat la més baixa de totes les eleccions.

- Encara que no són eleccions comparables, com quedaria l'Ajuntament amb aquests resultats?




- I si agrupàrem els vots en possibles grups semblants? Quants regidors tindria cada grup a l'Ajuntament de Beneixama?



Interessants resultats, veritat?

Suposem que el PP està molt content, ja que ha guanyat les eleccions. A més, segur que pensa que l'abstenció és tota seua i recuperarà els vots el dia d'elegir Ajuntament.

El PSOE també creurà que pot recuperar vots, tant de l'abstenció com de l'esquerra, en unes municipals.

Junts per Beneixama pot creure, (encara que no creu res a hores d'ara), que tots els vots "radicals" i "extremistes", fins i tot els "separatistes", seran seus a nivell local.

Possiblement tots tenen part de raó i haurem d'esperar l'any que ve per saber quin serà el resultat. A nosaltres els resultats que isquen ens semblaran els més encertats, estem segurs que la ciutadania decidirà el que creu millor per a Beneixama, ara, els que ens agradaria és que fórem capassos de deixar de mirar les "glòries" passades, i presents, d'abandonar aquesta anestèsia preventiva en què vivim, i poder mirar amb il·lusió el futur.