dijous, 4 d’octubre del 2012

PLE ORDINARI SETEMBRE 2012. CAPÍTOL 3.

Ja estem al punt seté: Informes d'alcaldia, es diu. En realitat són informes de l'equip de govern. I tampoc. Açò no són informes; aquests persones no tenen ni idea de que és un "informe". Es tracta, en alguns casos, més bé, d'un homenatge al génere epistolar. Per a desgràcia del génere epistolar.

El regidor de Festes parla de Sant Joan, de les Festes de setembre, d'anècdotes puntuals: "Tot s'ha celebrat", "tot s'ha fet", "restringint els gastos sense que es note". Una lletania ja ben coneguda. Només l'alcalde troba una pedra en el camí: "potser alguna reclamació per temes de responsabilitat civil, el dia de l'entrà, per les carrosses". Però, no és una pedra real, es tracta d'un cantal virtual, una hipòtesi, una possibilitat. Informats quedem.

Alguna coseta va haver també amb els bombers aquestes festes. Sembla que no van acudir als cohets. En aquest cas han restringits els gastos i tampoc es nota que estan, es nota que no estan.

L'alcalde ho va explicar molt bé, ja que ell havia estat present en la reunió corresponent del "Consorci", d'on va tornar amb "la manguera", que la tenia preparada, per si de cas. El "Consorci" deu ser una entitat idíl·lica, bucòlica, on es prenen les millors decisions per al benestar i seguretat de la ciutadania, així com un tractament exquisit al seus treballadors.

Per sort no van ser necessaris ni els bombers ni la "manguera" i ens hem estalviat un bon grapat de milers d'euros.





El regidor d'Esports informa sobre la Carrera de Muntanya que tindrà lloc aquest proper diumenge, deixant ben clar que "no és de bicicleta, és de córrer". L'Ajuntament col·labora, però, "dues persones estan portant el pes de la faena", sense citar-les.

L'informe conclou amb una frase ben aclaridora: "el diumenge de matí, a lo millor, veiem més gent de lo normal".

Després informa sobre les escoles esportives, que ja estan en marxa. Diu que  en aquest cas està notant-se la crisi i alguna igual no es pot dur a terme per falta de personal interessat. Intervé l'Alcalde per aclarir que estan modificant-se les ordenances de les escoles esportives, un tema que "sempre és molt complicat, perque d'un any a altre poden haver canvis". Cèrtament és d'una complicació extrema, per exemple, un any organitzes un curs de kunfú a 25 € el mes i el següent deixen la lluita oriental i se'n passen tots els lluitadors a un curs intensiu de "danza del vientre" que costa 21 € mensuals. Això ho has de concretar a unes ordenances municipals i la cosa és complicada, o almenys és un exemple del concepte de "faena difícil", "molta dificultat organitzativa" o "estem treballant molt" que tenen els nostres governants.

Continua la regidora de Cultura amb els seus informes. Un d'ells és una carta-informe de la persona que ha posat ordre a l'Arxiu Municipal durant els últims mesos i que ja ha acabat la seua feina de manera, aparentment, molt satisfactòria. La llig, la carta. També parla de la "II Fira Beneixama Xé què bo!" que té pàgina al feisbuk i que tindrà lloc el proper cap de setmana també.

El que no "s'ha portat a terme" és el Beneixama Art, perquè no va haver gent que s'apuntara. 

"Va faltar un poc d'infraestructura". "Al final el curs es va deixar de fer". "Jo no sóc llicenciada en Belles Arts" - diu.

L'any anterior es va realitzar el III BeneixamArt, un curs molt semblant al que ara s'ha intentat, excepte en la "A", i ella era la regidora i tampoc era llicenciada en Belles Arts. Tal volta la persona que l'organitzà sí que era llicenciada en Belles Arts i no era regidora. Encara que en anys anteriors, l'organitzadora també era regidora i no era llicenciada en Belles Arts, i l'activitat es va fer.

Per organitzar una activitat com aquesta des d'una regidoria és necessari ser regidor o regidora, no és necessari ser llicenciat en Belles Arts ni llicenciada en Física, és necessari posar-li interés i dedicar-li temps i treball,molt de temps, molt més que mitja jornada de dedicació parcial; i és imprescindible creure't el que estàs fent, deixar-te ajudar per les persones adequades i tirar endavant malgrat les nombroses dificultats que sempre et trobes en el camí. Quan estàs convençuda del que fas, al final, les dificultats es converteixen en satisfaccions.


AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!