dissabte, 6 d’octubre del 2012

PLE ORDINARI SETEMBRE 2012. CAPÍTOL 4.

"Mi intervención va a ser un poco más larga, pero en castellano" - diu la regidora de Serveis Socials, Joventut, ...etc.

I, en efecte, així va ser. "Más larga" i "en castellano".
I memorable. La regidora ha començat a traçar el camí del que deu ser un Ple Municipal pel que resta de legislatura: "Anàlisi comparatiu entre la festa del xiringuito i la festa eivissenca", "Rock Dur peninsular i llibertat d'expressió: Extremoduro, Barricada, Sociedad Alkólica, Leño, Rosendo, ...", "Epistolari abreujat: regidora versus disjoquei de Castalla", "La repercusió de l'IVA en la música: Buscando sin sentido", "Epístola moral a Ramón: influència del jazz en els pressupostos municipals".

El President del Plenari assisteix seré a l'exposició, (tal volta també bocabadat), possiblement amb la secreta intenció que l'informe acabe adormint a tots  i pugam anar a casa a sopar plàcidament.

I què és tot açò? Xiringuito, Barricada, Ramón, Buscando sin sentido, açò que és?

Després de contar-nos el que ha passat a alguns dels cursos realitzats les últimes setmanes, la regidora, fa un balanç econòmic de la "festa del xiringuito" i de la "festa eivissenca", que entre unes coses i altres a resultat favorable a l'Ajuntament, amb superàvit.

Dóna lectura després a una carta del "disjoquei de Castalla" per desmentir un comentari d'un blog sobre la música, que va posar o no va posar aquest home, en una actuació "històrica" que ha tingut lloc aquest estiu a Beneixama.

La carta acaba: Atentamente, Batasónic.

Batasuna? - pregunta algú entre el públic assistent, sorprés, com si la parauleta l'acabara de despertar d'una massa breu "siesta".

Torna a reaparèixer el Beneixama Rock, que com encara no està tot clar, el deixarem per a una futura ocasió. Amb enquesta inclosa entre els membres de l'oposició, que també vol que es comente al Ple: "¿Qué pensais sobre el festival? ¿Continua o realizamos otro tipo de evento?"



Arribem a la carta de Ramón, el gurú del grup "Buscando sin sentido", en aquesta ocasió de Biar, i dirigida a l'Alcalde, que volia participar al Beneixama Rock i no ho va fer per qüestió de IVA sí, IVA no. Aquest home "se siente estafado" i la regidora, molesta, li escriu una altra carta que també llig sencera al Ple, encara que el tema semblava ja tancat, quan ens conta el que l'Alcalde li va dir per telèfon al representant del grup:

- "Nadie le hablaba así a su concejala".

La regidora li escriu una carta per a "exponer todos los detalles que en este escrito no detalla", (el tal Ramón), a saber: que li havia dit "que teniamos muy poca vegüenza al habernos gastado 3.000 € en un concierto de jazz", que la regidora se n'assabentava del cost d'aquesta actuació a través d'un grup de rock de Biar", el "caché" del grup de rock, la indignació de Ramón, que la regidora havia demanat assessorament i que l'havien assessorat, que Ramón havia "perdido los papeles", que Ramón li demanava disculpes, "que el Ayuntamiento no se deduce los importes del IVA" i que la regidora coneix personalment a alguns membres del grup. 

I que la Regidora escriu la carta "porque queria esclarecer el porqué de las cosas". A tot acò, també vam saber que mentre parlava per telèfon amb algú sobre el tema, des del seu lloc de treball, se li va acabar la bateria del mòbil, amb la qual cosa, bona part del problemon va quedar en l'aire. Gràcies a Déu que la cosa no es va complicar més encara!

N'estem segurs que la regidora de Joventut li posa el màxim interés a tot el que programa. Li dedica temps, esforç i treball. Fins i tot, quan demana opinions, les demana amb sinceritat, està disposada a escoltar-les i a actuar en conseqüencia. Però, algú li ha de dir que aquests temes, aquestes cartes, les seues converses i negociacions, no són motiu de Ple. Almenys nosaltres així ho creiem, encara que el qui presideix el Plenari n'és un altre.

L'anterior Ple, la regidora de JpB, li preguntava a la regidora de Joventut com justificava les subvencions que rebia.

Ara li contesta: "Hay varias maneras puesto que no siempre se piden los mismos requisitos. En cada subvención se nos indica el porcentaje concedido y el que debemos justificar. En algunos casos es el 100% y en otros la cantidad subvencionada. Para más información al ADL".

Que és exactament la mateixa reflexió que la regidora de JpB li va fer en la seua pregunta i que qualsevol persona que haja llegit la convocatòria d'una subvenció ja sap. Ací sí que s'haguera pogut detallar molt més la informació, encara que la pregunta no s'ha fet per carta ni per telèfon, com ho fan el disjoquei de Castalla o Ramón.

Per rematar, diu que vol modificar l'Acta del Ple anterior i on va dir 4 vol que s'escriga 10. I això, ara, ja no és possible.

AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!