dijous, 24 de maig del 2012

LA SEGONA PEDRA.


S'ha confirmat. Alberto Fabra va estar ahir a Villena i, pala en mà, va donar el vist-i-plau a la central termosolar de l'Alforí.


Baldomero, el President de l'empresa FCC, diu que invertirà 240 milions d'euros, 750 llocs de treball per a la construcció, i més de 80, després, quan estiga en funcionament.  100 milions de Kw/h a l'any, el consum de 40.000 famílies, i evitarà l'emisió a l'atmosfera de 64.000 tones de Co2 a l'any. 

No sabem tant del negoci, com si es tractara d'una ONG que ve a traure'ns de la crisi.

Alberto, el President de la Generalitat i del PP comunitari, diu de la inversió "que es fundamental, ya que demuestra que la Comunidad Valenciana sigue siendo atractiva para los inversores y nos ayuda a crecer".

Va agrair a l'empresa l'acció "construyendo una planta de estas características, referente a nivel nacional, que genera empleo y riqueza", que, "contribuye a la apuesta del gobierno valenciano por las energías renovables y el ahorro energético". 

Com podeu comprovar, la cançoneta torna a sonar de nou. Només li va faltar situar-nos al mapa mundial.

Per acabar, el President Fabra “indicó que por cada euro que se destina a la ciencia energética hay un descenso en la factura anual de 1,25 euros, lo que supone que en aproximadamente unos diez meses esté amortizada la inversión". En deu mesos diu que la inversió està pagada, imagineu el que trauran en 25 anys. Hi ha qui amb 200.000€  per un rastre de postes per a tota la vida, està tan content.

Van acompanyar el President alguns dels alcaldes de la zona, junt a l'Alcalde de Villena, Javier Esquembre: l'alcalde de Beneixama, Antonio Valdés, el de La Canyada, Juan Molina, l'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ...

L’Alcalde de Villena va aprofitar l’avinentesa per lliurar-li al President una carta. A la carta li diu que l’Ajuntament i la ciutadania de Villena estan molt preocupats "debido a los pagos pendientes del Consell por las obras de la Plaza de Toros". "En esta carta se enumeran los pagos pendientes, entre los que se encuentran más de tres millones de euros por las obras del coso, así como más de un millón de euros en materia de Servicios Sociales, que el Consistorio ha adelantado".

Igual com suposem que el nostre alcalde faria, donar-li una carta al President Fabra, on li explica que a l’Ajuntament de Beneixama també li deu molts diners el Consell que ell presideix, diverses subvencions, i que la ciutadania de Beneixama també està molt preocupada per una línia d’alta tensió que li passarà tocant el poble i que vindrà precisament de la magnífica central termosolar a la que ell acaba de donar el vist-i-plau. O no?