dimarts, 18 de setembre del 2012

SÍ O SÍ.

La notícia la va publicar fa uns dies la premsa d'Alacant.


Es tracta d'una línia de molt alta tensió molt semblant a la del "sí o sí". Postes de 40 m d'alçada, un tram aeri i un tram soterrat, passa per zones on hi ha moltes cases de camp al voltant de la ciutat, també pel casc urbà, hi ha una plataforma en contra, hi ha un ajuntament afectat.

Però, té una característica ben diferent a la que afectarà a Beneixama: l'Ajuntament de Petrer s´ha posicionat, junt a la Plataforma i junt a la ciutadania, en contra. Ha pensat que junts, podien canviar el projecte inicial. El nou projecte no és encara a gust de tots, però, s'ha canviat la idea inicial per una altra que serà millor per al poble de Petrer.


No sabem nosaltres res de compensacions econòmiques, però, sabem que l'Ajuntament de Petrer ha evitat un perjudici molt gran per a la població i ha rebut l'agraïment de part dels seus ciutadants.

Nosaltres tenim la línia d'alta tensió i ara ens regalen una ampliació de la subestació d'Iberdrola. També tenim un alcalde que ens va dir que la línea es faria "sí o sí" i, a més a més, vindrà acompanyada per una subestació més gran per poder admetre i distribuir l'energia que eixa línia ens durà. 

Uns mesos enrere, el nostre alcalde es mostrava cabrejat amb l'empresa, a un Ple municipal; quan l'ampliació de la central va eixir a informació pública no va haver cap al·legació per part de l'Ajuntament; ara caldrà aplicar-li el corresponent permís d'obres i l'impost que li pertoque. Tot s'arreglarà a una reunió on participarà el senyor alcalde amb càrrecs importants, de conseller en amunt, i servirà per solucionar "l'enorme dèficit municipal", per suposat que heretat.

Potser ens conte que l'ampliació de la subestació també es farà "sí o sí".

Encara podem presentar el corresponent recurs. Però, ho haurem de fer nosaltres. Amb l'ajuda i colaboració del nostre Ajuntament igual no podem comptar.