dissabte, 28 de juliol del 2012

PLE ORDINARI 26 DE JULIOL DE 2012. CAPÍTOL I.


Nou punts tenia la convocatòria a l’ordre del dia. No es preveia molt llarg, però, allí vam estar vora tres hores, tractant temes molt importants per al futur del nostre poble.

Del Síndrome d’Adam va parlar la regidora, eixe “xip” que s’ha instal·lat  a qualsevol dels hemisferis cerebrals d’alguns polítics i que els fa creure, que el món, la Creació amb majúscules, va començar el dia que ells van jurar el càrrec.

I del “Síndrome del Judici Final”, això és collita pròpia, caldria parlar observant algunes cares dels nostres governants, per no dir algunes de les seues frases, que allí hi ha de tot, aquell qui llig, el qui diu el que li pareix i la meitat són mentides, alguna “rara avis” capaç de demanar disculpes per alguna errada, espècie en extinció entre la classe política actual, i aquell qui, entre sermó i sermó, es riu, amb un somriure tan distant de la felicitat que vol aparentar la perfecció.

El primer punt de l’ordre del dia era “Aprobación, si procede, de los borradores de las Actas de las sesiones de fecha 31 de Mayo, 11 de Junio y 4 de Julio”, i una xicoteta errada va complicar la perseguida aprovació, fonamentalment la més grossa, la del Ple ordinari del mes de maig.

Resulta que el secretari accidental havia passat l’esborrany inicial de les actes als regidors per correu electrònic; aquests les havien llegides i havien fet les correccions oportunes i ara, allí estava la versió corregida, la que havia d’aprovar el Plenari, però, no se sabia que era el que s’havia modificat. Calia llegir-les completes o intentar adivinar quina part de l’acta era la que havia estat modificada.

Una d’elles era la part final del passat Ple ordinari on es deia: “… no existe disposición en volverlos a colocar puesto que por su formato no se consideran pertinentes…” – referint-se als quadres dels alcaldes anteriors, despenjats de la paret per decisió dels qui manen, o del qui mana.

Considera la regidora de JpB que no es va dir així i proposa que aquest tema es considere com una conversa fora del Ple, no donant-li més importància. I és cert, no és així com es va dir, en aquell Ple van sonar frases com “ni eren fotos ni eren res”, “cadascú té un gust en esta vida”, “no digues bovaes, no se li falta al respete a ningú, això sí que no puc aceptar-ho”, ... etc. – de boca del senyor alcalde.

També es comenta la redacció d’un altre dels apartats de la mateixa acta, referent als honoraris de determinat advocat. L’alcalde exposa ara quina era la seua intenció quan va dir que potser a la factura hi havia inclosos altres conceptes que els allí especificats, que justificaren el cost tan elevat. I és que quan es va dir “que si algú sapiera que en estos honoraris s’ha pagat algo més, que m’ho explicara”, aquella intenció sonava no se sap massa bé a què. Però, no va sonar a la intenció que ara ens explica.

A l’acta del Ple extraordinari del 4 de juliol no apareix el raonament que la regidora de JpB va fer del seu vot negatiu, justificant-ho el secretari al tractar-se d’un model tipificat, que no replega els arguments del debat, el que s’ha lliurat a Madrid.

Les actes són el resum i la interpretació que el secretari fa d’allò que va succeir i es va dir a la sessió, això ningú ho posa en dubte. Una bona part del que es tracta al Ple són dades concretes, escrits preparats, normes amb un únic camí, però, eixa part on s’exposen raonaments, on es discuteixen arguments i opinions, on es mostren intencions, és la que ha d’apareixer clara a l’acta. I això és més complicat.

Hi ha vegades que una expressió, una sola paraula que no s’escriga a la redacció de l’acta, amagarà les veritables intencions i, en el futur, quan de nou es llegisca eixa acta, el que no estiga escrit no s’haurà dit. En aquests moments de crisi econòmica escriure que el dèficit municipal és de 2.453.745€ a l’acta d’un Ple municipal és molt important, sobretot quan comprovem al cap dels anys que ja tenim superàvit degut a la capacitat del nostre líder; però, en aquest moments de profunda crisi moral és més important encara reflexar per escrit les “vertaderes intencions”, les “paraules exactes” els “gustos personals”, per poder llegir també d’ací uns anys, quines eren eixes vertaderes intencions. Encara que siga, només, per reconciliar-nos amb la imperfecció.

Les tres actes es van aprovar per unanimitat.