dilluns, 4 de juny del 2012

PLE ORDINARI MAIG 2012, CAPÍTOL 1.


L’últim dia del mes de maig, el 31, a les huit de la vesprada, va començar el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Beneixama. Primer van aprovar un parell d’actes que tenien pendents. MªJosé demana que remitisquen els esborranys de les actes amb més temps als regidors i regidores, per poder llegir-les amb tranquil·litat.

Després es van tractar diferents sol·licituds, entre elles una d’un dels bars del poble que demana col·locar una barra el dia de l’Entrada al lloc de començament de la desfilada, per refrescar al públic i festers que per allí transiten. No va poder atendre la petició l’Ajuntament ja que totes les adjudicacions d’aquest tipus, dels conjunts nocturns, per exemple, han estat licitades i seran adjudicades en un lot i no poden separar aquesta del grup.

Un altre bar sol·licita permís per col·locar la terrassa de l’estiu. No especifica les característiques de la terrassa, el metres quadrats que ocuparà, ...etc. I caldria que ho fera i així se li demanarà. Com a la resta de bars del poble que ocupen la via pública durant l’estiu, places i carrers, pel seu negoci, però, respectant a la ciutadania que no vol fer ús del seu servei i vol gaudir de l’espai públic, així com pagant les taxes que corresponguen.

El següent punt de l’ordre del dia parlava de “aprobación de gastos”, el que vol dir que el nostre Ajuntament encara paga, que no ho fan tots, malgrat la difícil situació econòmica, desastrosa, que tantes vegades en ha contat el nostre Alcalde. Per suposat que heretada.

La Sociedad Protectora de Animales y Plantas de Villena ha presentat la seua factura anual per encarregar-se de la recollida de diferents animalets perduts o abandonats: 2.640 €. Sembla elevada, però, és el que diu el conveni que tenim signat amb ella i ara toca pagar. Són molts diners, però també han sigut molts els animals dels que s’han fet càrrec i hem de pagar per animal recollit, no és una quantitat fixa. Té intenció l’equip governant de revisar el conveni per adaptar-lo a les circumtàncies econòmiques actuals, sense perjudicar tampoc molt a la Sociedad Protectora, i està estudiant un parell de models de conveni que li ha facilitat la pròpia Protectora.

El grup municipal de  JpB li proposa contrastar altres propostes, altres models de conveni, d’altres societats protectores dels voltants, però a l’Equip de Govern no li sembla oportú. Comparar models no suposa cap compromís, demanar ofertes de diferents societats tampoc i sempre ajudaria a millorar el conveni per bé dels interessos del poble, però, no ho consideren així els nostres governants. El qui mana assumeix responsabilitats i ha de prendre decisions, almenys quan els qui ho fan són els actuals. Alguna campanya de conscienciació tampoc vindria malament, sobretot entre la gent més menuda, pensant en el futur, que s’ha demostrat molt efectiva en altres temes com la fumigació del casc urbà amb productes químics perillosos.

Altres pagaments que prepara el nostre Ajuntament, i per què vostés ho coneguen, són:

-  A l’empresa de l’Ecopark: 770 € mensuals més la quantitat corresponent al tractament dels residus que varia segons la quantitat.

-          A Movistar: 851,45 € pels telèfons i 614 € per les línies d’Internet, tots i totes, que té l’Ajuntament, i corresponents als mes de maig.

-          I un deute que tenim amb Rafael Campos Villasevil de 12.700 €, que pagarem, si és possible, amb còmodes plaços.


NO A L'ALTA TENSIÓ.