dimarts, 5 de juny del 2012

PLE ORDINARI MAIG 2012, CAPÍTOL 2.



El Grup Municipal de Junts per Beneixama va presentar al Plenari, de nou, la moció que demana la declaració de la sèquia mare com a Bé de Rellevància Local, presentada ja el passat mes de novembre i que no havia tingut resposta.

L’Alcalde diu que sí que ha tingut resposta, que la va tindre el passat Ple, i que a ell el que li preocupa és que aquesta declaració obstaculitze l’aprovació definitiva del PGOU, que és el realment important.

Tant l’equip redactor del Pla com l’arquitecte municipal i MªÁngeles Rivas ho tenen en estudi. S’han de fer molts tràmits i s’ha d’incloure en el catàleg de bens del poble, diu la regidora.

Això precisament és el que buscava la moció, que els tràmits s’hagueren fet, que se concretara com afecta al PGOU, que se valorara tan important patrimoni arquitectònic i cultural i que per una vegada se sapiera de que s’està parlant. Que es tinguera una idea de que fer, la documentació preparada i una informació concreta sobre com pot afectar o no afectar al futur PGOU. O siga, que els qui manen i han de prendre decisions, pugueren dir-nos: “sí, anem a iniciar tot el procediment” o “no, anem a esperar a l’aprovació del PGOU”, amb la seua argumentació. Si així fos, nosaltres, que sabem de les responsabilitats dels qui manen, ho acceptaríem o començaríem una campanya en defensa de la sèquia mare, amb pancartes i llençols: “SALVEM LA SÈQUIA”.

Diu el senyor Alcalde que no ens preocupem, que no creu que vagen a trencar-la tota de repent, que el que es trenca es repara i que “si ara teniu tanta pressa, durant quatre anys podíeu haver-ho fet”.

I és cert, durant quatre anys podíem haver-ho fet i si haguérem guanyat aquestes eleccions tindríem quatre anys més per haver-ho fet millor, però, aquestes circumstàncies no s’han donat i, com  que el que mana ara i té tota la responsabilitat i és el qui ha de prendre les decisions, li ho demanem a ell. I com que l’Alcalde és ell deuria de saber que a l’acabament de la passada legislatura es va produir un canvi en la sèquia que ha afectat greument a la seua conservació, que per desgràcia no vam arribar a temps de parar, possiblement per no tindre la qualificació que ara demanem, i que caldria que passejara per l’horta de Beneixama per vore que el que es trenca no sempre es repara, que la sèquia està en perill, que altres sèquies i braçals ja han desaparegut i que tota l’horta està ja arrasada. Esperem que el PGOU puga arreglar-ho tot.


La fotografia està feta a la vora del camí de la Torre al Riu. En molts altres llocs es poden fer fotos així.

L'eixida de l'aigua del minat a l'Almassereta ara.

La mateixa eixida d'aigua abans de la canalització.


El tub que s'endú l'aigua del minat i la sèquia, enfonsada i plena d'herbes.


Quant de temps suportarà la sèquia sense aigua?