dissabte, 5 de maig del 2012

QUÈ VE EL CONSELLER!


El pròxim dimarts 8 de maig de 2012, a les 18 hores rebrem una visita important. Un Conseller del Govern Valencià no ens visita tots els dies. El grup de govern municipal, del PP com el Conseller, estarà molt content. Encara que no té motius. 

Aquest home, honorable, ha pres mesures relacionades amb el servei sanitari públic valencià en contra dels drets de la ciutadania (encara que sabem que ell no volia). Ens ha retallat serveis, ens vol fer pagar per allò que ja hem pagat, volt privatitzar bens públics, vol fer-nos responsables a nosaltres de la seua calamitosa gestió ... (La Sanitat Valenciana ja l’hem pagada tots nosaltres mitjançant els nostres impostos, si la cosa no funciona, si té problemes econòmics, és per la gestió que d’ella s’ha fet i els responsables són els seus gestors, entre d’altres ell. Però, no, ens volen fer creure que nosaltres tenim la culpa d’aquest desastre i som els que anem a pagar-la).

I a què ve? Ve a “explicar las medidas que està adoptando la Generalitat en la sanidad valenciana”.  Resumint, tot el que estan fent per millorar el sistema sanitari valencià, per millorar l’atenció als pacients, reformes, ajusts,  ... i tot més barat, molt més barat. I això van a fer-ho els mateixos que durant els últims 15 anys han destrossat l’economia valenciana en general i la sanitat valenciana en particular.

Mireu:

- Ara pagarem per les receptes del metge, fins i tot jubilats que no pagaven res. Aquest mateix home va negar  a Alacant el passat mes de març  “que la Generalitat vaya a adoptar el sistema de copago sanitàrio”. Si va dir això fa dos mesos, i han fet el que han fet, perquè hem de creure el que ens puga dir el dia 8 a Beneixama?

- S’han privatitzat  serveis sanitaris, “servicios no asistenciales” li diuen. Això ara, com acabarà?,  no ho sabem. “Modelo sanitario de gestión compartida” és la definició que li donen. Alhora que el conseller deia que només es privatitzaran serveis no assistencials, el vicepresident Ciscar manifestava “que la empresa gestora podría incentivar a los profesionales o contratar médicos”. Models privats ja en coneixen; Ribera Salud ja gestiona diferents hospitals valencians. És un joc perillós.

- També la sanitat dels immigrants, dels majors de 26 anys que no hagen cotitzat mai, el sou del funcionariat de baixa mèdica, servei d’ ambulàncies, ..., moltes coses que ja sabem i moltes altres que no sabem i que vindran. (El qui deu saber-ho tot és el nostre alcalde que ja va fer la seua defensa del primer decret de retallades del Consell i de les retallades laborals en un dels Plens Municipals. Aquestes mesures són la segona o tercera retallada: Mariano  Rajoy els va dir que havien de retallar 1.000 milions d’euros i ells, en una decisió tan difícil, van acordar llevar 700 milions a educació i 300 milions a Sanitat).

Fa un parell de dies el Conseller Rosado deia al diari que les empreses pagaran un canon, com el de l’alta tensió, “por hacer negocio en un sitio público”. Dit així sembla que vagen a encarregar-se dels serveis i damunt pagar a l’Administració, són ONG’s. No diu el que pagarà l’Administració a les empreses pel servei. I com es controlarà tot açò.

També manifestava que aquesta privatització “no se debe a la ineficacia de los gestores públicos de los últimos 17 años de gobierno del PP, sino a que las cosas están cambiando”. L’argument és definitiu: “las cosas están cambiando”, altres vegades l’argument és “el culpable de tot és Zapatero”.

Per què diu açò? Per que un d'eixos gestors ineficaços és ell. I com a metge que és, vol curar-se en salut.


A la web de la Conselleria de Sanitat podeu llegir el seu curriculum com a gestor:

Subdirector médico en el H. de Villajoyosa de 1995-1997.
Director médico del H. de San Juan de 1997-1999.
Director médico del H. de Alicante en 1999.
Gerente de Departamento Sanitario 17 (H. de San Juan) de 1999-2002.
Gerente de Departamento Sanitario 19 ( H. de Alicante) de 2002-2007.
Después de varios años al frente de la gestión de diferentes hospitales pasa a ocupar la Secretaría Autonómica de Sanidad (Viceconsejero) y la Gerencia de la Agencia Valenciana de Salud (AVS).
El 23 de junio de 2011 es nombrado Conseller de Sanitat.

Aquest home té molta responsabilitat en la situació de la sanitat valenciana actual. El dimarts vindrà a dir-nos que els culpables som nosaltres (jubilats que malgasten medicaments, metges que recepten a grapats, immigrants que creuen a peu tot Àfrica per operar-se el nas, ciutadans que bloquegem el servei d'urgències per bovades ...), però, que no ens preocupem, que ell ho arreglarà tot.



* Aquestes mesures no són mesures de crisi, són mesures ideològiques. El ciutadà volen que deixe de ser pacient i ciutadà, i passe a convertir-se en assegurat. I cada assegurat que es pague el seu segur.