dissabte, 6 de juny del 2015

PACTES.

Hi ha pacte? No hi ha pacte encara.

Junts per Beneixama vol l'alcaldia i res més? No, Junts per Beneixama vol #millorar Beneixama.

Esperen de nosaltres que votem un alcalde el dia 13 de juny i tots contents? No seria una opció raonable. Si tan sols es tracta de votar, podem votar la nostra candidata. Els altres grups també poden votar els seus.

Esta setmana la cap de llista de Junts per Beneixama s'ha reunit amb els caps de llista de PP i PSOE per separat. Ells havien demanat l'entrevista, tenen més vots que nosaltres. I nosaltres som persones educades: si algú ens convida a parlar, anem i parlem. Igual que es va fer el 2007. Fou un primer contacte.

I clar, si anàvem a parlar sobre el futur Ajuntament, vam anar a la conversa amb una proposta, no vas a presentarte allí sense res a dir: l'alcaldessa de JpB i regidors i regidores dels tres partits, responsabilitats per a tots, i tots junts a buscar el millor per a Beneixama. No cal dir que la proposta no va tindre la millor acollida en cap dels nostres interlocutors.

Eixe fou el primer contacte. Uns dies després ens cridarien per poder continuar parlant una vegada consultada la proposta que havíem deixat damunt la taula.

I, en efecte, uns dies després té lloc el segon encontre amb una de les dues formacions polítiques, l'altra no dóna senyals de vida. Aquesta reunió és entre tots els regidors i regidores dels dos grups. La proposta no s'accepta, no és el moment, es parla sobre algunes qüestions municipals molt generals i adéu. Ja se vorem en millor ocasió.

I així estem. No tindrem l'alcaldia. Si els altres dos partits no volen, nosaltres no podrem aconseguir l'alcaldia. Es tractava d'una proposta. Les legislatures anteriors s'han alternat PP i PSOE en l'alcaldia, uns amb majories absolutes, altres amb el suport d'una tercera força. No podria ser la tercera força la que tingués ara l'alcaldia? Es podia provar un camí distint. Però no podrà ser.

Ara, cal explorar altres opcions. Parlarem de nou. Nosaltres anirem amb noves propostes, posarem damunt la taula alguns dels punts del nostre programa que puguen coincidir amb les d'altre partit, i valorarem les propostes del seu programa que siguen interessants per a nosaltres. Igual podem arribar a un acord. Nosaltres el que no farem és votar un alcalde, assumir les regidories que ens done i seguir el camí que ens marque. Per fer això no estem a l'Ajuntament.

Tranquilitat, doncs. Cal tornar a seure al voltant d'una taula i compartir idees. Tenim de temps fins el dissabte tretze de juny.

I ho contem així per a què qualsevol persona interessada siga coneixedora de la situació. Si el que es fa no es conta clarament, després, tot són falsos rumors.