dimarts, 26 de maig del 2015

HEM GUANYAT LES ELECCIONS!

Hem guanyat les eleccions! Junts per Beneixama ha guanyat les eleccions autonòmiques! Perdó, les municipals!

No, no us ho cregueu. És una expressió de les que utilitzen habitualment els grans partits "de la casta", que diuen els de Podemos. 

Unes vegades guanyen, altres guanyen vots, altres són el partit més votat, altres són el partit més votat de la dreta o són la primera força política de l'esquerre, tan si val, ells sempre guanyen. De vegades guanyen un regidor que anteriorment havien perdut o guanyen 20 vots dels 40 que havien perdut anteriorment. Però, sempre guanyen!

Nosaltres no. Nosaltres no hem guanyat les eleccions municipals, no hem sigut el partit més votat de la dreta, tampoc el partit més votat de l'esquerra. No hem guanyat cap regidor que abans ja havíem perdut, encara que hem guanyat vots que mai havíem tingut. Junts per Beneixama ha guanyat 49 vots respecte als resultats anteriors, però, no n'estem satisfets.

Nosaltres desitjàvem ser el partit més votat, volíem guanyar l'alcaldia, ens sentíem preparats i capacitats per fer-ho, pensàvem que la nostra era la millor candidatura, la cap de llista la millor alcaldessa i el nostre, el millor programa. Però, les coses no han sigut com les somniàvem. La ciutadania de Beneixama ha cregut que les coses no eren així. Ha cregut que el PP mereixia ser el partit més votat de la dreta, 546 vots; el PSOE el més votat de "l'esquerre", i Junts per Beneixama, la força política menys votada.

Però, després del recompte i les classificacions, arriba el moment de mirar al voltant i adonar-nos-en que, per aconseguir l'alcaldia, la primera força política de la dreta necessita d'alguna de les forces de l'esquerra i, la primera força política de l'esquerra, necessita de la segona força política de l'esquerra o de la primera de la dreta. I Junts per Beneixama, darrera dels 283 vots, pot adivinar que, per aconseguir la mateixa alcaldia, no necessita de ninguna de les dues forces polítiques, ni de la dreta, ni de l'esquerra.

Nosaltres, malgrat ser la força política menys votada, podem fer memòria i parlar sobre algunes qüestions que fa uns dies repartíem escrítes en un paper per les cases del poble:

- Què podem fer per fomentar la democràcia participativa? Per crear canals de partició on els ciutadans puguen expressar les seues opinions i necessitats?

- Què podem fer per sol·lucionar el problema de la bassa de morca?

- Com podem millorar l'atenció sanitària a nivell local?

- Com podem ajudar a les persones necessitades de qualsevol tipus d'ajuda?

- Podem millorar la relació amb l'empresa propietària de la famosa subestació elèctrica?

- Com podem despertar l'activitat cultural, esportiva o artística, després d'aquestos 4 anys passats, a Beneixama?

- Podem ajudar a l'escola pública de Beneixama? Quines necessitats educatives té la nostra població?

- I les infraestructures urbanes o les instal·lacions municipals, en quin estat es troben?

- Podem parlar sobre el PGOU, ara a la paperera, donant participació a la gent?

- Com podem millorar el clavegueram, la xarxa d'aigua potable o soterrar el cablejat?

- I amb l'UNDEF, què fem amb ella? Podem aconseguir una biblioteca municipal digna?

- Podem ajudar les persones majors en la prevenció de malalties i en la millora de la salut?

Junts per Beneixama pot parlar sobre qualsevol qüestió que millore el nostre poble i millore també les condicions de vida dels nostres conciutadans. I podem fer-ho amb qualsevol dels nostres companys del futur Plenari municipal. Ho podem fer amb la primera força política de la dreta o amb la primera força política de l'esquerre. 

Aquesta mateixa vesprada, a la televisió, deia Mariano Rajoy que "el PP es el partido más votado", i Pedro Sánchez, ahir mateix, que "el PSOE es la primera fuerza política de la izquierda". Són, com tants altres, guanyadors.

D'ací a poc, quan acaben de recomptar el nombre de paperetes i acaben de situar al podi els diferents classificats, a la mateixa taula i amb tres cadires de la mateixa altura, podem parlar sobre Beneixama, fins i tot,discutir sobre com #millorem Beneixama.