dimarts, 15 de gener del 2013

PLE ORDINARI NOVEMBRE 2012: PRECS I PREGUNTATS.

També hi hagué el corresponent punt a l'Ordre del Dia que oferia la possibilitat de fer les corresponents proposicions i preguntats als Plenari, l'últim, després dels altres vint-i-nou.

El Partit Popular no va preguntar res, potser no tenia cap pregunta a fer. Tampoc va fer cap prec ni cap proposta (de millora). Allò de pregar ho deixaran per fer-ho a altre lloc i propostes de millora no cal fer-ne, és impossible millorar el que ells fan. Seria posar en dubte la genètica, esmenar a Mendel, i això, millor ho deixen per a la propera legislatura.

L'oposició sí, va fer nombroses preguntes, i va obtindre nombroses respostes, totes elles realment acurades. Per exemple:

- Quantes persones s'han apuntat al "bono" de les escoles esportives? 2 persones. Sí, dues. Es tracta d'una oferta que no es pot rebutjar i només dues persones s'han acollit a ella. No s'entén.

- Van a posar-se en funcionament els contenidors soterrats? "No sé cuando los vamos a poder poner en funcionamiento. Llueve y se vuelven a inundar". Lògic. Han col·locat els contenidors soterrats, per sota el nivell del terra, i plou i s'omplen d'aigua. Clar, si estan plens d'aigua no poden omplir-se de bosses de fem, cartró, vidre o plàstic, entraríem en contradicció amb el principi d'impenetrabilitat i també caldria tenir en compte el principi d'Arquímedes. Millor ho deixem per a la propera legislatura, Mendel i Arquímedes.

- Com va el tema del PGOU? "Hay 4 frentes". Ni un, ni dos, ni tres, ..., quatre! El Pla General d'Urbanisme de Beneixama du deu o dotze anys en el·laboració i això que es tracta, segons paraules de l'Alcalde, de "un Plan de libro".

- Han disminuit les aportacions als Serveis Socials desde la Conselleria? No recorda la regidora fins a quin any s'ha cobrat o des de quin any no s'ha pagat. El proper Ple contestarà. Això el qui ho sap bé és el Conseller Blasco.

- I persones depenents valorades? "Des del mes de agosto se han valorado algunas personas, pero no han cobrado". Es tracta del principi del "com s'ha fet sempre", aplicat en nombroses ocasions per l'oposició l'anterior legislatura: "Es concedeixen ajudes, beques, subvencions, ..., però no es paguen".

- Què hi ha de la prometuda ordenança sobre alta tensió? Estem recabant informació. Cal esperar que recapten informació. Per avançar feina, recordar que cal aplicar ací la Llei d'Ohm.

- Sobre la casa en runes del carrer Cardenal Payà? Allí hi ha un chivato que va ficar ... etc, etc, etc.

- I sobre la postposada ordenança de gossos (i gosses)? Diu la regidora que "la tenen preparada, que la majoria no tenen xip".

També hi hagué propostes de millora. Proposa la regidora de l'oposició la redacció d'una ordenança sobre manteniment de parcs i jardins. Per saber el cost que té el manteniment. Que fixe uns criteris d'actuació. Un registre de la feina dels operaris.

La Regidora Mª Ángeles Rivas diu que el que cal és un Reglament, no una Ordenança; el Regidor Eugenio Valdés que els criteris ell els té clars; i el senyor Alcalde que "està convençut que ningun treballador està perdent el temps per ahí" i que "seria bo marcar protocols i dur una comptabilitat analítica, però, això es fa en grans empreses, no en entitats tan menudes com l'Ajuntament de Beneixama, on és molt més complicat".

I deprés de tindre les coses tan clares, que no necessitem una ordenança sinó un reglament, que tenim criteris, que estaria bé reflectir uns protocols, que la faena la fan els treballadors, que no som una gran empresa, que la comptabilitat analítica és meravellosa i que és tot molt complicat, ... doncs, no ho fem i s'ha acabat.

La Regidora de Junts per Beneixama ha d'aclarir que el que ella no ha fet és qüestionar la feina dels treballadors, el que ha fet és una proposta que ajude a organitzar i gestionar millor una feina municipal. I això és el que no s'ha acceptat.

També proposa que es permeta als regidors accedir a l'Ajuntament en horari de vesprada, quan s'haja de consultar un expedient d'un Ple per exemple, ja que alguns d'ells no ho poden fer de matí per motius de treball.

La resposta de l'Alcalde és antològica: "Tu vols una cosa a la carta. Tu quan es presentes a un puesto saps la disponibilitat que tens. Dona, per favor ...!"

I així van passar trenta punts de l'Ordre del Dia, més de tres hores de Plenari i moltes taxes i ordenances damunt de la taula, que s'han de cumplir els terminis legals i l'any s'acaba i el que no s'ha fet s'ha de fer ara: "Eso es señal de que se trabaja".

I el qui no es consola és perquè no vol.