dissabte, 19 de gener del 2013

PLE ORDINARI NOVEMBRE 2012: ELS DIJOUS PAELLA.

I arriba el final, que s'acosta l'ordinari de gener i encara no hem acabat l'ordinari de novembre.

I, per rematar, deveu saber que "conforme vagen tancant-se el temes judicials anirem informant". El serial s'esgota, a poc a poc, bé per acció, bé per omissió, que hi ha per a tots, com li agrada dir al senyor alcalde.

Primer una "demanda", o una "denúncia", davant del Tribunal de Cuentas, contra l'Ajuntament de Beneixama, que rep comunicació per si de cas vol presentar nova documentació que reforce la "denúncia" o bé "deixar que es morga". 

Comenta l'Alcalde la comunicació del Tribunal per damunt, i proclama la renúncia de l'Ajuntament a continuar en el procés, "és preferible que s'arxive".

No l'ha llegida íntegra, només uns comentaris per demostrar la bonhomia que l'inspira i que l'ha dut a decidir "no furgar més en el tema".

Furgar? No sabem on havíem de furgar ni els instruments per furgar, però, el Tribunal considera que no hi hagué "res il·legal" en els actes municipals que eren motiu de la queixa davant la Sindicatura de Comptes, per demanar que els investigara.

I què es "denunciava"? I qui "denunciava" a l'Ajuntament? Es "denunciaven" fets molt greus, eren "acusacions" molt greus. I les presentava una persona, amb nom i cognoms, en aquell moment membre del Plenari Municipal també, mitjançant una queixa dirigida a la Sindicatura de Comptes que aquesta trasllada al Tribunal de Cuentas, segons sol·licita al seu escrit la persona que el signa: " Que de traslado al organismo pertinente ..."

A l'escrit de queixa poden llegir-se tot tipus "d'acusacions". Els titulars de la premsa d'aquells dies ho eren més encara: "Investigan los "sueldos extra" a los funcionarios del consistorio de Beneixama", "Cuentas lleva a la alcaldesa de Beneixama a Fiscalía por ocultar el destino de 700.000€", "El tribunal quiere saber por qué la edil del PSPV ordena pagos a trabajadores afines", ...

I ara què? El mal ja està fet. També haurà sigut "enorme"? També haurà d'haver donat "més d'una explicació" l'alcaldessa? I la seua "honorabilitat"? Algú corregirà eixos titulars? Hi haurà qui diga almenys, "jo sóc l'autora de la queixa" que ara queda en res?

El segon "informe judicial" que presenta aquesta nit l'Alcalde és la denúncia que va presentar l'anterior secretari municipal contra l'Equip de Govern anterior per "acoso laboral".

-"No vaig a llegir-la tota" -diu l'Alcalde. No tota, però, quasi tota. Un rastre inintel·ligible per a qualsevol persona no "iniciada" que, gràcies a Déu ressumeix l'Alcalde: "En fin, Rafael Campos ha guanyat la seua demanda i l'Ajuntament ha perdut la seua demanda". Impossible concretar més: "acoso laboral", "mobing", "enfermetat laboral", "accidente de trabajo", Ajuntament, INSS, Tesoreria General de la Seguridad Social, Mutua no sé què, ..etc. Impossible entendre el que allí s'ha dit, més encara que és el que diu realment la sentència judicial.

Després el corol·lari: "I sí que demane que en nom de l'Ajuntament li demanem disculpes per l'acoso a què ha sotmés a Rafael Campos". "Em pareix lamentable que un treballador tan serio com Rafael haja patit de la forma que ha patit". "L'actuació de l'Ajuntament respecte a ell va ser indigna". Parla de tot l'Equip de Govern anterior, "per acció o per omissió". Són paraules textuals del senyor Alcalde. 

"Des d'el nostre punt de vista, va ser indigna i anem a demanar-li disculpes" -diu l'Alcalde.

Els grups de l'oposició no comparteixen el "punt de vista" del Grup Popular. El que sí que poden escoltar és la veu d'una persona del públic que diu: "Pos clar que vau actuar mal".

"Que s'adherisca Tere" -contesta algú. Ja vorem quan llegim l'Acta si s'adhereix el Grup Popular en solitari o també s'adhereix Tere.

"No vos adheriu?" Val. Molt bé. És ... -tanca el tema l'Alcalde.

No vam poder saber exactament "que és". Però, aquestes situacions, el tractament que un li dóna a un determinat tema, l'ús que fa de la seua autoritat, els gestos, el tò de la veu, els moviments del cos i de les mans, ..., permeten conèixer millor "qui és" eixa persona.

I se n'acaba un, esperant que comence l'altre. Mentre tant, ja ho sabeu, "els dijous paella".