dissabte, 3 de novembre del 2012

PLE EXTRAORDINARI 2 DE NOVEMBRE.

Amb l'assistència de tots els membres del Plenari Municipal i set persones entre el públic, tingué lloc un dels Plens més ràpids dels últims temps.

Al tractar-se d'un Ple Extraordinari no hi havia lectura de l'acta ni precs ni preguntats. Només dos punts, tal i com s'anunciava a la convocatòria.

El primer, sobre un procediment judicial que afecta a l'Ajuntament de Beneixama. Cal pronunciar-se si es vol ser part interessada i personar-se al procediment, o no personar-se, i deixar que el procediment seguisca el seu curs. El dos grups de l'oposició volen personar-se i argumenten el seu punt de vista amb els escrits corresponents que li lliuren, una vegada llegits, al secretari.

El grup municipal popular no té intenció de personar-se en cap procediment judicial, en aquest tampoc, i no argumenta res.

S'ha donat una circumstància especial que ha fet que l'Alcalde haja hagut d'abandonar el Ple. Diu que és persona "involucrada" en el procediment. "Perquè sóc la persona "denuncià", com sempre".

Així, el tinent d'alcalde presideix el Ple i la votació dóna un empat a 4 vots: l'oposició vota a favor de personar-se com a part interessada al procediment judicial, el PP municipal vota en contra. El vot de qualitat del president desfarà l'empat i, per tant, l'Ajuntament no hi estarà en aquesta causa judicial. Els regidors populars prenen apunts. De paraules no n'han dit ninguna.

El segon punt tracta de la baixa de la secretària municipal. Es compleix l'any de la malaltia i cal realitzar els corresponents tràmits administratius per instar la intervenció de la inspecció mèdica. Així s'aprova per unanimitat.

I així s'acaba. Desfila cap el carrer el públic i els regidors i regidora dels dos grups de l'oposició. Es queda el grup municipal popular. El resultat ha estat el que volien, però, possiblement, no el que esperaven, ni molt menys el que desitjaven.

*El portaveu del PSOE i la portaveu de JpB van llegir les seues argumentacions. Les dues foren molt semblants. Adjuntem la de JpB, és la que tenim, per si de cas algú vol llegir-la completa.