dimecres, 4 de juliol del 2012

OPTIMITZACIÓ DE RECURSOS EDUCATIUS.


Ja s’ha escrit a aquest blog sobre les retallades dels serveis públics, sanitaris, educatius, …etc. Ja s’ha escrit sobre les mocions presentades al Plenari municipal sobre reforma laboral i retallades del sistema sanitari valencià i la defensa que ha fet d’elles, de la reforma i de les retallades sanitàries, no de les mocions, el senyor alcalde-president de l’Ajuntament de Beneixama: “retallades no, optimització de recursos”.

El 19 de maig es publicava també a aquest blog una informació sobre les retallades educatives que estaven per vindre i les possibles repercussions que podrien tindre a una escola com, per exemple, Beneixama. 

Doncs bé, hui s’ha produït una importantíssima “optimització de recursos” que afectarà directament a l’escola pública de Beneixama. La Conselleria d’Educació ha publicat al DOCV una resolució suprimint nombroses unitats escolars en centres d’Infantil i Primària i major encara en llocs de treball de mestres dels nostres fills i filles. Allí està Beneixama:


Una unitat menys en Educació Infantil i una menys en Primària. Dos llocs de treball menys en Educació Infantil i dos llocs de treball menys en Primària. Quatre mestres menys per al proper curs escolar a l’escola de Beneixama.

L’anterior Ple Municipal s’indignava el nostre alcalde per la retallada del servei de Correus. Ara té un altre motiu, potser molt més important, afecta a l’educació de xiquets i xiquetes del poble. Deu indignar-se de nou, deu redactar un escrit de protesta, deu demanar cita amb la consellera MªJosé Català i dir-li les coses clares. I pot fer molt més. Pot dimitir, pot demanar la baixa en el Partit Popular i pot anar a contar-los que ell no accepta cap retallada que afecte a l’educació pública del seu poble, almenys com alcalde i com a militant del PP local.

També pot organitzar una xarrada-col·loqui a l'Auditori i seure darrere d’una taula en companyia d’un director general, d’un director territorial o d’una consellera, i explicar-nos que açò és “optimització de recursos”, que és millorar la gestió, que no afectarà a la qualitat educativa de l’escola del seu poble, a l’educació dels nostres fills i filles.

També pot escriure-li a Mariano i dir-li: “Pero, ¿qué broma es esta? ¡Yo por ahí no paso!”