dilluns, 5 de març del 2012

ENERGIA SOSTENIBLE. ALTA TENSIÓ, NO.

El passat divendres es van presentar les firmes recollides en contra de la línia d'alta tensió. Es van presentar a l'Ajuntament de Beneixama i a al Servei Territorial d'Energia de la Conselleria d'Indústria d'Alacant.

Unes 600 signatures a cada administració, que manifesten la seua oposició a una nova línia d'alta tensió pel nostre terme. Se'n continuen recollint més, per fer un segon lliurament i continuarem manifestant la nostra oposició a un projecte que no és bò pel nostre poble i que no el necessitem per a res, ni per recaptar 200.000 €.

Ja ho hem dit en més d'una ocasió, es tracta d'una quantitat minúscula en relació a l'enorme quantiat de diners del projecte de central termosolar, no digam ja en comparació amb el volum de negoci que hi ha al darrere.

Una línia d'alta tensió per a tota la vida, que en portarà darrera altres, que destruirà el nostre paisatge, que ens restarà qualitat de vida per sempre, que afectarà negativament a la nostra agricultura, li restarà valor al nostres bancals, als dels afectats i als que estan al costat del afectats, i als del costat dels del costat, una línia que travessa els millors cultius del poble sometent-los a uns condicionants negatius que no tenen perquè suportar.

El dissabte vam assistir a Banyeres de Mariola a una xarrada sobre línies d'alta tensió i sobre energies sostenibles. A la gent de Banyeres també els afecta. Al límit del seu terme tenen la central elèctrica d'Iberdrola amb el perill de que cresca cap al seu territori. I quan més cresca la central, més línies d'alta tensió s'escamparan per la Vall. Tots els assistents van mostrar la seua preocupació i el seu suport, contrari a la línia d'alta tensió que volen imposar-nos projectes aparentment sostenibles i convenis aparentment meravellosos. No ho són! Són depredadors del territori!

A la mateixa reunió es va presentar la cooperativa de producció i consum d'energia elèctrica SOM ENERGIA! Una empresa que ens ofereix electricitat, igual que qualsevol altra, de les grans multinacionals, a preus competitius i amb la garantia de què es tracta d'electricitat obtinguda a partir d'energies renovables. I amb un model allunyat de les grans centrals termosolars, dels enormes horts solars, de centrals de cicle combinat altament contaminants. Un model que vol ser sostenible.

En tot cas, demostren que hi ha alternatives: alternatives a les grans empreses elèctriques i també a les l'inies d'alta tensió que no volem.